Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Fabia 1.4MPi boční dveře nejdou otevřít

Od: antonino odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně zadních dveří u škoda fabie 1,4 mpi 44kw 2001.

Zadní dveře mi jdou otevřít jenon zevnitř, z venčí to nejde. Nemá stím někdo zkušnost nebo kde to mohu v manualu najít?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď je vadný servo odskok centrálu zámku (takové to bílé pod spodním plastem v dolním zámku) a nebo vadný mikrospínač na dveřích.

asd1
hodnocení

1x
Bude vypadly táhlo.. noty najdeš na skodovackym fóru,určitě to tam už někdo řešil,minimálně demontaz tapecu atd.

hodnocení

1x
Řešil jsem to loni, u mě bylo uvolněné kratičké lanko mezi zámkem a vnější klikou... Po nasazení do správné polohy funguje bez problémů... Může být i poškozené...
doplněno 01.08.23 12:44: Řešení i zde, dabel...
poradte.cz/...

Zámek u fábie má buď odskok servem nebo odskok bowdenem. Nebo obojí naráz. I to mají.

Na víku pak je jen pouze mikrospínač. Další možnost odemčení je dálka a další možnost je ten bowden u prahu řidiče na páčku mechanicky.

hodnocení

1x
Moje chyba, odpovídal jsem na dveře pravé nebo levé zadní, ne kufr... Budu pozorněji číst otázky.
Já u neotvírajících se dveří kufru měnil kryt koncáčku s páčkou ve dveřích řidiče. Po otevření dveří spolujezdce otevírání kufru fungovalo... V některých případech při vadném koncáčku nesignalizuje svícení předních světel při vytažení klíčku a otevřených dveřích
antonino
hodnocení

Dobrý den , moje chyba.

Jsou to zadní pravé dveře.

Potom má pravdu nonek.

Klika tahá za kratičké lanko a asi nemůže dostatečně zatáhnout. Lanko se dá na několik poloh založit do žlábku a přestavět (seřídit).

Je potřeba v zárubni u kliky vydloubnout malý černý plast a T20 šroubovákem s dlouhou tyčkou (golou ne) povolit pomalu mechanismus co drží klínek u kliky. Nesmí se povolit moc, jinak segment co klínek drží vypadne do dveří a je nutné sundat tapec a vystrojit komplet dveře, prootže na plechovém tácu drží stahovačka celé sklo a centrál.

Vždycky trochu povolit a zkusit kejváním klínek vyndat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]