Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou otevřít dveře u Fabie 1

Od: fibi® odpovědí: 9 změna:
Zdravím a přeji všem Dobrý den, Rád bych se zeptal zda otevření zadních dveří zvenku je pro mne laika snadno opravitelná závada nebo jestli s tím musím do servisu. Zevnitř tyto dveře do otevřít úplně normálně. Ptám se proto že pod tapecírunk předních dveří jsem se nedostal neboť je tam dekl přinýtovaný a tím pádem jsem do servisu musel.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud dou zevnitř otevřít tak je možny že se utrhlo to kratký lanko co de do kliky
Pokud si šikula a maš nařadí vrtačku nýtovací kleště a matice tak si to opravíš sám
Zadní dveře stejnej postup
club-opel.cz/...
Než to rozebereš tak nejdřív sundej zaslepku u kliky
Otevři dveře
Torx 20ka povolit zajištovací šroub nahoře a ten dole se jen povolí
Pak vyndaš zaslepku a uvidiš to kratky lanko melo by bejt vsazený v dražce ty kliky
Vše je v tom odkazu
xenofob

ten torx vřele doporučuji magnetický bo mne tam ten šroubek 3 x zapadl...při zpetné montáži se dá šroubek upevnit k šroubováku malířskou papírovou krycí páskou, když je tam šroubek uchycen alepson na 2 závity nemagnetický šroubovák vytáhnu pásku sundám a pak šroub dotáhnu

xenofob
hodnocení

2x

musí ven zámek, pak se vymění krátké lanko od zámku k vnější klice...lanko se dá koupit nebo vyrobit ale nemusí být stejně dlouhé jako vytahaný originál a pak je nutné pohrát si s jeho předpětím, aby klika správne fungovala

hodnocení

0x

Některý F1 mají zadní dekly pod nýty. Pak se jako na předních deklech nýtují karosářské matice a dají se šrouby. Je na to v díleské příručce škodovky postup.

Asi ti z madla kliky vypadlo lanko a to je potřeba v 90% sundat dekl.

Jinak ze zárubně povolíš skrytý šroubeček na 20 torx a vytáhneš u madla takovou koncovou designovou část. Přední dveře v ní mají vložku zámku a je tedy na to stejný postup vyjmutí. pak se ti ukáže madlo a drážka s lankem za které madlo tahá.

krtek6
hodnocení

0x

ono je možný, že to lanko jen vypadlo z toho háčku a stačí jej jen nasadit...což je otázka pár sekund...dalších x minut zabere demontáž tapece...a nějak nevím jak by to tam někdo přinýtoval, když jsou tam takový ty plastový špunty

Nejtovanej bejva ten plech pod tím tapecem
Některy to maj šroubovany některý nejtovaný
Je to radost ktera se koncernu fakt povedla *smich*

mám raději nežli igelit či pěnovou folii s černým sajrajtem ;)

krtek6

jo ten plech bývá...taky to tam mám...za to bych jim jednu uštědřil, to napadlo zřejme stejnýho idiota co prosadil ty plastový kostičky v té stahovačce okna, která se tak pěkně sere..kostička za 50,- ale kvůli ní se musí měnit celej bazmek za 700,-...ale tapecí samotnej je na cvočkách...:)

kostička jezdce se dá koupit zvlášť

automrazik.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]