Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicia spínací skříňka, zapojení

Od: bojs odpovědí: 31 změna:
Zdarec, chci se zeptat, nevrací semi klíček v spínací skříní tak musím klíč vdicky trochu otočit,nevím jestly to má vliv na elektriku v autě nemůže semi vybit baterka nebo že něco nebude mi v autě svítit.jeto Felda MPI,díky za rady

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak vyměn její elektrickou čast tkzv oříšek a to dřív než tě to někde nechá
olinl

Souhlas s dabel-vyměnit "jenom" tu část spínačky, která spíná elektriku, v ní je "vratná" pružina. Drží na dvou zápustných šroubcích(červíci) k mechanismu otáčení klíčku a zámku volantu.

19.07.23 20:05

*palec2*

bojs
hodnocení

Jak seto dá vyměnit nemám stim žádnou zkušenost nějakej postup

bojs
hodnocení

Dík za radu, kabely do spinačky se dávají podle čísla nebo toje jedno ja si nepamatuju jak tam byly

maš tu od mistra fota *palec*

poradte.cz/...

zlutej je starter na 50

cernej je stálé napětí na 30
bile na kontrolky takze 16
cervene plus po klíčku na 15

Hlavně nepřehodit tenké bílé. Ty jsou signalizační a spíančka pro ně má velmi slabí kontakt s vývodem uprostřed. Hodně servisů může zaměnit se žlutým od startéru a pak spínačky rychle odejde.

Zapoj správně ;).

Oprava černé 15

Červené hlavní 30

kolega má pravdu upsal sem se *palec*

jen pro jistotu si to změř vono nic nezničíš jen pokud bys prohodil 30 a 15 tak ti bude furt svítit palubovka a pude zapnout i to co de normálně pustit až po klíčku :)

bojs
hodnocení

Co znamená to (P)na spínačku označil sem to
Škoda Felicia spínací skříňka, zapojení

Parking. Poloha, kdy jsou seplé kontakty v době, kdy je klíč na poloze, kdy jde ze spínačky vytáhnout.

Felicie tento kontakt nepoužívá. Používá ho "tuším" jen Liaz a Karosa možná i Avia.

Ty tento kontakt nezapojuješ.

bojs
hodnocení

Spínací skříňku sem zapojil ale nesvítí mi hlavní světla a kontrolka na palubovce jako že mám rozsvícený světla, nevím jak se tam spinačka dává,nebo je jedno jak tam pride

bojs
hodnocení

Takle sem to zapojil,
Škoda Felicia spínací skříňka, zapojení #2

Tak je to správně.*hej*

26.07.23 17:57
Škoda Felicia spínací skříňka, zapojení #3

bojs
hodnocení

Tak to sem rád,,kdys sem zapojil baterku,ani sem ještě nenastartoval a hned se mi rosvitila kontrolka červená nechápu proč brzdy šou funkcni
Škoda Felicia spínací skříňka, zapojení #4
lalala

šebi satašená ručka?

Nevím, jestli mám na tebe ještě reagovat, protože se už asi neudržím, abych ti nenapsal, co si o takových myslím.

Ta kontrolka signalizuje u Felicie pouze dvě věci. Bílé dráty od spínačky pro polohu startéru na kontrolu kontrolky (samotné žárovky - test žárovky (!)) a věc druhá je nízká hladina brzdové kapaliny.

Zatažená ručka je (P)

Pokud svítí hned po připojení baterky, tak jsou vadné budíky a nebo jsi nezapojil všechny tři konektory do budíku, tedy černý, bílý, žlutý. To si myslím, že je tvůj případ.

Odpoj ty bílé dráty ze spínačky. Pokud bez klíčku přestane svítit kontrolka (!), tak je to vadnou spínačkou. Zapojeno máš správně.

bojs
hodnocení

Tak měls pravdu,odpojil sem bílé kabely a nesvítil vykřičník.tak dík moc za radu

Potom opravdu vadná spínačka. Zkrat trvale svorky 16 a 30.

Normální spínačka propojí 50 a 16 tedy při startování rozsvítí kontrolku jako na test žárovky, že funguje.

Kup ten FAB, jak jsem psal. Neorigo druhovýroba nemá cenu vůbec brát cokoliv.

bojs
hodnocení

Ok,už sem koupil novou origo zítra se zapojí pak dám vědět, takže by neměl pak svítit vykřičník.

Rozhodně ne. Jen v poloze kdy točí startér motorem. Tedy sepne 16 a 50 proti 30.

JAK JE MOŽNÝ ŽE SE TY NEORIGOŠ NÁHRADNÍ ŠITOVSKÝ DÍLY VŮBEC PRODÁVAJÍ? to nemusí procházet testem kvality?

Prodávají se, protože je lidi kupují a pak nadávají, jak jsou ty auta (Felicie) naprd a hodí to k vůli banalitám do šrotu.

Stejně tak se u nás prodávají nekvalitní potraviny ze zahraničí. Lidi to kupují, tak se to sem vozí.

Sám jsem se setkal s druhovýrobní váhou vzduchu, která vykazovala odchylku hodnot a do paměti závad nic nepsala. Topran nebo co to bylo.

Prostě je potřeba kupovat originální díly a né ty sra*ky z Kelly a podobně. Už jsem měl v rukách i dvouvláknovou žárovku Starline, kde byla zkratována obě vlákna mezi sebou od výroby. Sranda byla, že ke zkratu došlo po ohřátí žárovky svitem asi po minutě. Hodinu kontroluji spínač, jednotky, svazky a až při odpojení zadní lampy naráz vše OK. :-D

Ani žárovky či pojistky vůbec nemá cenu kupovat v náhradách.

Žárovky Philips, Narva, Osram, Hella a jinak nic

Pojistky Littelfuse nebo MTA jinak vůbec nic

Základ! ;)

bojs
hodnocení

Tak sem namontoval spinacku zapnul kliček a slaběji a pak silněji svítil Vykřičník,pak zhaslo nastartoval sem nesvítil vykřičník ale levá zadní strana nesvítí+spz.soused mi odpojil z baterky kabel pinus najednou vše fungovalo a kdys kabel se zapojil spátky tak zas nesvitilo zadni světlo levá a SPZ

Zapoj to pořádně, nebo to dovez gumidkovi jestli má čas. Nemůžeš trávit tolik času s prachobyčejnou spínačkou. Kdyby to bylo něco s motorem, třeba výměna spojky, tak to pocjhopím, ale tohle...už mi to trošku brnká na nervy

Zaplatíš gumídkovi litříček a budeš v pohodě. Taky jsem se s nějakýma věcma páral, když jsem se začínal učit opravovat auta

Jen to ne. Vraky nechcu dělat...

Vymontuj ze zadní lampy ten kříž černý nosič všech žárovek a vyfoť mi ho ze strany žárovek, abych věděl, jaké tam jsou.

Dále žárovky vymontuj z toho nosiče žárovek a koukni se, zda popis na patici žárovek sedí s popisem na nosiči zezadu.

Př.: žárovka R5W má na objímce R5W 12V 5W a zezadu na patici Feldy R5W

...

Žárovky nemají souvislost se spínačkou

Pokud za chodu motoru odpojil baterku, tak ti mohl zničit přepíjející odlehčený alternátor ECU motoru.

Baterka se za chodu neodpojuje!

bojs
hodnocení

Jasně to chápu,meto to de taky na nervy uz,jinak já sem z Jablonce nad Nisou.
Nejde o život, je to jen "blbý" auto... Ale je to divný. Rád bych poradil konkrétně, ale gumidek už tady poradil snad všechno co na dalku lze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]