Nejste přihlášen/a.
Tak a problém je vyriešený. Bola to škrtiaca klapka, presne ako hovoril gumidek, boli vydrápané uhlíkové dráhy v klapke, vysielalo to nezmysly do RJ a tá nedokázala vyhodnocovať stav a riadiť činnosť klapky a motora. Dal som tam "zánovkú" klapku Pierburg z vrakoviska a auto ide ako lusk. Plus som dal mixer lpg do sania pod ten plastový dekel na klapke, auto ťahá ako šlak, zlepšilo to premiešanie lpg a vzduchu.
No hej, ale tam mi nedovolilo už písať, lebo vraj "téma už má 200 odpovedí a tudíž se predpokladá, že problém už byl vyrešen". Tak som musel písať na novo, lebo tak ma to naviedlo...
Já vím, ale kdo bude číst toto téma, tak může načíst i to předchozí. Proto jsem dal odkaz.
Na každý dotaz zakládej novou otázku, pokud se bude týkat něčeho jiného.
V tom bord*lu v minulém otázce s 200 odpověďmi je to nanic. To je vpodstatě komunikace jen mezi námi.
To by jsi tu neměl dělat. Informace totiž mohou být přínosem i pro někoho jiného a ten to těžko vygooglí či se tím prochroustá.
OK?
Gumidek, prosím ťa, kúpil som si traktorček paroháč Fortschritt E931.50 v ňom je origo montovaný motor Simson S51. Prosím ťa, ja viem, že toto neni téma, ktorá sem patrí, ale nechcem zakladať "nové vlákno". Aký olej by bol najlepší do benzínu tohto motora? Predchádzajúci majteľ tam dával M2T pomer 1:33. Ale mne ten M2T neni po chuti. Ja by som tam dal hoci aj olej do píly Husquarna, ale keď som sa pýtal kamaráta na to, hodil čapicu o zem a pýtal sa ma, či to chcem zadreť. Lebo vraj to je taký olej a ten druhý onaký. Ja však nevidím na to dôvod. Čerpadlo v oleji neni ponorené (je to dvojtakt) nič sa nemôže upchať a nič iné nevidím. Vďaka
"Nemůže ublížit" je pěkná blbost...
Po M2T je motor plnej karbonů, moderní olej je rychle uvolní a udělá to brusnou pastu, klidně to vydře válec ojniční ložisko atd. = motor udělá pápá. Nemusí, ale je to hodně pravděpobné, nešel bych do toho..
= přechod na moderní olej jedině po kompletní dekarbonizaci motoru (válec píst klikovka včetně ložisek)
Do novýho motoru by to problém nebyl..
Ja som sa ťa pre istotu spýtal, lebo si stále "s motormi". Inak, ja som si v roku 1992 kúpil motorovú pílu Husquarna 36 a tá mala v návode na použitie uvedené, že zmes benzínu a origo oleja Husquarna je 1:50. Teda 1 liter oleja k 50 litrom benzínu. Poznámka však bola, že v prípade, že sa použije olej M2T, musí sa zmeniť zmiešavací pomer na 1:20 ! To si dobre pamätám. Vieš aká to musí byť dymovnica? Švagor (je pilčík) povedal, že nad tým ani nerozmýšľajú a používajú origo Husguarna olej, lebo z toho pomeru 1:20 by bola celá hora v dyme a oni by sa podusili. Ďakujem aj tak za radu. Inak Felda po výmene klapky (ako som už písal) ide stále OK.
Křovinořezy a pily potřebují rychloběžné svoje oleje Stihl a Husquarna, protože ty motory řvou na plný kule v otáčká a né ja fichtl co jede prc prc a volnoběh brm brm na M2T stačí.
Kdybych měl Simsna, tak leju taky Stihl a né tu komouškou sra*ku M2T od Mogulu, co akorát karbonuje píst.
Ale to je můj názor.
Zrovna Stihl olej je primitivní JASO FB Jsou lepší oleje, dokonce i bez příplatku za "značkovost"
"Fšecko co má aspoň JASO FD" , z levných je dobrý Dolmar/ Makita, litr za stovku (teď po zdražení za 150 asi), viděl jsem ho i v obalu Oregon..
Nebo Mogul TSF (dost možná je prodávaný i jako HQ)
Ale všechny tyhle oleje dát do motoru plnýho karbonů je přímá žádost o zadření (a po sračce M2T tam ty karbony budou), rychle uvolněný kousky karbonu udělaj brusnou pastu..
Já mám na křoviňáku pěkně zaprasenej vejfuk karbonem a co si pamatuju, tak na fichtlech se normálně vypalovaly. I na babetách.
Tak nějak, a to samý je ve válci i v klikovce .. Kousky karbonu jsou tvrdý, stačí když to škrábne válec a za chvíli je vymalováno. Pdobně pístní čep a ojniční ložiska. M2T je strašnej sajrajt a přechod na moderní olej je rizikový. Když už bez dekarbonizace tak dát poměr klidně 1:25 a na 1:50 přejít postupně až časem (několik nádrží)
Chlapci, neviem čo mi uniká, ale čo by robil karbon v kľukovej skrini? Tam predsa proces spaľovania neprebieha. Jedine válec, ale ten je predsa vytieraný piestom, nie?
Teraz som pozeral, Castrol garden 2T má Jaso TC. Ale treba uvážiť, robia ho Poliaci a aj India pre Castrol. A tým by som neveril.
Aspoň TC má většina 2T olejů... Kastrol taky nemusim, z víc stran slýchám že karbonuje, navíc ho považuju za předražený tuctový olej.
Do pravěkýho motoru s velkejma vůlema a mosaznýma pouzdrama patří "mazut", vysokootáčkový oleje se slabým filmem nevymezí vůli, tak úplně nehledej "to nejlepší" ale to nejvhodnější pro motor. Tvůj je navíc určitě zasr. karbonama viz už řečeno.. Jaký má ložiska klikovky atd. Simson nevim.
Když koukám na nabídku tak neni M2T jako M2T, ten pravej má JASO FA. Co tam naleješ je na tobě, dost info najdeš i na motorkářských forech - starý Jawy Simsoni atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.