Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Corsa kontrolky

Od: jitu odpovědí: 34 změna:
Dobry vecer, prosim o radu rozsvitily se me tyto kontrolky, na PC misto km pismeno F, raficka nadrze na nule... Co je to za zavadu?
Opel Corsa kontrolky
Opel Corsa kontrolky #2

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nefunguje ABS a díky tomu hned vedle i ESP.

Asi odešlo čidlo v kole. Auto bude brzdit bez ABS klidně do smyku jako stará auta.

...

Už vidím.

Zkus vynulovat odometr stiskem nebo otočením toho trnu z plexi štítu co trčí.

Návod k autu nemáš?

Natankováno opravdu je?

petrovic

Je to cele divne. Prijde mi to, nebo prvni fotka ukazuje otackomer 9000 otacek? *ee*

to bude asi "staging" protočení ručiček před nahozením klíčkem.

jitu

rucicka na otackach blbne, nekdy staci pridat vice plyn a preskoci k vysokym otackam. Nebo pri nastartovani jakoby tika a taky prepadne k vysokym. V servise rikali, ze to je jen vadna raficka.

jitu
hodnocení

Benzin tam je, jeste rano byla raficka na tretim dilku . Navod mam v NJ.
Napadla me brzdova kapalina zda by to mohla byt? A nebo jestli kuna neco nemohla poskodit? Kabely pod kapotou ale vypadaji ok.
jitu
hodnocení

Ale i kdyby brzdova kapalina,tak to přece nema nic spolecneho s palivem?

je to s nastartovaným motorem nebo s motorem v klidu?

resetovala si to denní počitadlo?

tady jsem ti dával český návod. Jsi se na to vyprcala nebo co?

poradte.cz/...

vyřešila jsi předchozí závadu zápachu benzínu? Není vadný plovák palivoměru?

Co se dělalo na autě co se týče servisu kolem paliva poslední roky?

jitu
hodnocení

Neresetovala, uz jsem se do auta nedostala, litala jsem kolem dcery je ji blbe.
Navod jsem tehdy procetla, ale jeste jsem si ho nevytiskla.
V servisu na nic neprisly skrz ten zapach. A posledni dobou nebyl. Kolem nadrze se pak uz nic neresilo, jen bezna udrzba vymena svicek, nova baterie, olej...
Jdu procitat navod

jitu
hodnocení

0x

Tak tedy k te cervene kontrolce jsme vycetla, ze sviti pri nedostaku brzdove nebo spojkove kapaliny. K pismenu F jsme nic nenasla

OK, musíme postupovat systematicky, ať se někam doberem.

1.Kontrolka ( ! ) svítí nejen při nedostatku kapaliny, ale u většina uat i při zatažené ruční brzdě, takže se hned neplaš a nesháněj brzdovku.

2.Porucha ABS a ESP svítí normálně při stojícím motoru, proto se tě ptám, zda motor stojí, když to fotíš či zda běží.

3. protáčí se ti ručičky před startováním tam a zpět a nebo proč ukazuje otáčkoměr na fotce 9000ot/min?

--- co jsi napsala o ručičkách výše může být vada celého panelu přístrojů. Proto třeba už ani neukazuje palivo.-----

jitu
hodnocení

Vsechny kontrolky po nastartovani zhasnou.
Tentokrat nezhasli tyto 3 a svítily po dobu jízdy.
Foceno s bezicim motorem.
Rucni brzdu jsem kontrolovala hned jestli ji nemam zatazenou-nemela
Ujela jsem nekolik metru, zastavila, zhasla motor a po nekolika minutach nastartovala znova. Cervena kontrolka (!) Tentokrat Po nastartovani zhasla ABS a ta druha zustala svitit.

Ty, Jitu... to by chtělo diagnostiku. Můžou být vadné budíky, nebo vedení (kabelové svazky, ukostření na kastli) a nebo něco s ABS, ale vzhledem k tomu, že nefungují budíky jak mají včetně palivoměru, tak bych viděl závadu přímo v budíkách nebo drátech svazků vedení k nim. I jak to průběžně hezky popisuješ.

Najdi v okolí autoelektrikáře. Nedávej to klasickým mechanikům. Ti tomu nerozumí. ;)

jitu
hodnocení

Ok, snad v okoli nejakeho sezenu.
Dekuju moc
25.09.22 21:59

;)

hodnocení

0x

Na C corse je to klasická vada kontaktů budíků. Na D to asi bude stejné...pročti si diskuzi

forum.corsaclub.cz/...

jitu
hodnocení

Zdravim vas,tak auto v servisu...s vadnymi budiky jste meli pravdu a take zjistily vadny katalyzátor. Novy stoji 10tis, takze tentokrat to bude drahá sranda . Rekli mi,ze mam zkusit sehnat na vrakovisti, ale tomu moc neverim,ze by to bylo ok, je to nejspis o stesti... No a k ABS mi rekli, ze by byla oprava hodne draha, ale ani přibližnou castku nerekli.. jaky mate nazor na dily z vrakoviště? Budikum bych se nebranila, ale katalyzátor? Prosim vas, bez ABS projdu technickou?
asd1

Na vadný kat přišli jak?

u ABS je chyba přesně kde? Pokud neví tak to jsou lemplové.. Základ je diagnostikou vyjet chyby, pak se dá směrovat pátrání.. Může to být i jen špatný kontakt v konektoru (to i ty budíky), to je třeba projítt jako první (+ kabeláž)

Jako první bych se podíval zespoda na vejfuk jestli kat nešlohli (nový šrouby, svar apod.), stačí najet nad příkop hodit karton a vlézt pod auto.. Kat bych nebral z vrakáče ale nový, ne značkový ale nějaký univerzál který neni úplně šmejd..

Díly z vrakáče - jak kde a kdy, často neví co za to chtít a je to loterie.

Na technický ABS i ESP musí být plně funkční.

Stará kára a začíná žrát prachy = zbav se toho, obzvlášť pokud nemáš svůj vyzkoušený a ověřený servis který umí a neojebe tě.

jitu
hodnocení

Pry jim diagnostika ukazala lambda sondu a ta to neni, ale katalyzátor.
K ABS mi nic konkrétního nerekli,stale dokola bude to drahé...
Nemam overeny servis. U nás mi delaly jen to zakladni a stejne se vzdy pak neco naslo. Tento servis mi doporucila znama,ze si to tam jeji přítel chválí,ze mu vzdy daly auto do kupy.
asd1

Svítila by ti kontrolka už před servisem..

Vadný kat ŘJ pozná když má auto dvě lambdy, podle první před katem ŘJ reguluje bohatost směsi, druhá kontrolní za katem - ta pokud kopíruje signál přední tak je vadný kat. Servis to vidí na diagnostice na průběhu signálu ze sondy (nejlíp na osciloskopu).

U těch budíků může stačit vyčistit kontakty v konektoru viz odkaz od gumidka

ABS "bude to drahý" bez upřesnění spíš znamená "netušíme co tomu je" = sehnat novou jednotku ABS z vrakáče a vyměnit.. To chválení známé "daj mi to do kupy" taky může znamenat že umí přehodit brzdy a vyměnit lanko od ručky a složitější věci jedou pokus - omyl..

Bohužel dobrých servisáků je fakt málo a lempl jen tahá prachy a ne malý.. Může být výhodnější pořídit jiný auto který je OK a tohohle se zbavit přes bazar nebo poslat do hutí.. Lempl servis z tebe vytáhne klidně 20k a bude to stejný, pak tě na TK vyhodí a nejezdíš vůbec..

jitu
hodnocení

Pochybuju, ze nekdo koupi auto s nefunkčním ABS a s technickou do unora
asd1

By ses divila ;) bazar si technickou zařídí, auto naleští, chybu smázne že se rozsvítí až při odjezdu po zaplacení a nazdar ;)

jitu
hodnocení

To ja bych stejne nepoznala jestli katalyzátor nekdo ukradl. Ani nevim jak vypada. Ženská bez chlapa no...
asd1

vidíš že místo něj je kus trubky, nebo okolo nový svary, šrouby... Nebo ti jen sundaj/ nandaj ten tvůj a vyúčtujou jakože opravený a "sehnali ho z vrakáče za polovic" *smich* Pokud ti před servisem nesvítilo oranžový "grilovaný kuře" tak to bylo v pořádku.. A pokud teď nesvítí tak to je taky OK..

jitu
hodnocení

Ted teda nevim, jakou kontrolku myslis. Jak dopisu jdu googlit " grilovany kure " :-D
Porad nechapu, co by mel mit kaťák spolecneho s ABS nebo jsem se v informacích ze servisu ztratila...
asd1

kontrolka pro emisní systém motou, oranžová a vypadá jak grilovaný kuře nebo ponorka

ABS a kat jsou dvě na sobě nezávislý věci.. S chybou v ABS te z technický vyhodí, s vadným katem (pokud nesvítí kontrolka) s velkou pravděpodobností projdeš (pomůže víc lihu v palivu a VIF + italská úsržba; VIF se vyplatí dávat furt)

V ABS chybu máš, u toho katu to je otázka...

jitu
hodnocení

Jo tahle , tak ta mi po nastartování poslední dobou zhasinala dele nez ostatní. Loni svitila porad- servis,ze lambda. Lambda to neni. Vic nepatrali.
asd1

Lambda to být může, jestli šli jen po číslu chyby, naslepo lambdu vyměnili a nic, tak jen pokusujou.. Výměna katu je pak jen další pokus... Nebo to je taky jen děravej vejfuk, stačí malá dírka kterou přisává kyslík, lambda to pozná a vyhodí chybu.. Děravý svody nebo pletenec typicky, dírka klidně i metr za lambdou (spaliny se pohybujou tam - zpět a vířením se to dostává i proti proudu)..

Správně diagnostikovat = jít na jisto.. U lambdy to znamená vyjet si signál nejlíp na osciloskopu a porovnat s normálem. + ověřit i čidla teploty atd. (napoví i vzhled elektrod svíce, spotřeba auta atd.)

Vadný kat auto pozná jen když má i diagnostickou lambdu za katem (ne všechny auta jí mají), pokud nemá tak výměna katu na 99% nepomůže.

jitu
hodnocení

Lambdu pry vyndaly a zkontrolovaly a je ok. Tak ji daly zpet.
A tak ma kat neco spolecneho s ABS nebo ne? Už si pripadam jak debil, fakt.

asd1

ABS a kat jsou dvě na sobě nezávislý věci. - Tohle srozumitelný neni?

Jak měřili signál na vyndaný lambdě? Nebo jen garážnická nouzovka = očoudit zapalovačem jestli reaguje.

Mají něco společného brzdy s výfukem?

To je stejná věc jako: " Mají něco společného klimatizace a tlumiče?"

jitu
hodnocení

To si prave myslím celou dobu, ze jde o dve ruzne veci. Takze do tohodle servisu uz neee. Sakra ja mam na vse smulu :( :(

jitu
hodnocení

Pánové, zdravím Vás, ta cervena kontrolka brzdy muze take patrit k vadne ABS nebo vylozene jen brzdy?
Brzdova kapalina to neni,je plna nadrzka (me prislo,ze mozna vic nez nad max, ale servisak ktery na to ted koukal nerikal,ze by ji bylo moc). Mam jet do servisu pristi týden,je to cca 40km a priznam se,ze skrze tu cervenou kontrolku se bojim. Rucni brzdu nepouzivam, tak ta by to take byt nemela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]