Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžce zavírající se 5. dveře

Od: adamm odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
mám auto vw polo z roku 2018 po faceliftu. Trápí mě celkem těžké zavírání kufru. Oproti jiným autům, u kterých se kufr zavírá opravdu malou silou musím vyvinout celkem švih a trochu i sílu, aby se kufr správně dovřel. Já už jsem na to zvyklý, ale trhá mi to srdce, když mi spolujezdci práskají kufrem u “nového” auta. Máte s tím někdo zkušenosti, jestli je to normální, nebo jestli to stačí nějak promazat..? Občas se mi i stane u zadních dveří nebo i kufru, že se jakoby přilepí a jdou těžce otevřít dveře, jakoby byly přimrzlé, ikdyž nejsou.. pokud s tím máte někdo zkušenosti, budu rád za všechny odpovědi co s tím :)
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co jsem viděl auta, tak vždycky jsou páté dveře na pantech a pak jsou ještě podepřené plynovými vzpěrami.

Jestli jde jednoduše odpojit plynové vzpěry, tak to vyzkoušej. Zjistíš tak, jestli ti to brzdí vzpěry nebo je problém v pantech. Bacha ať na tebe ty páté dveře nespadnou při vysazení plynových vzpěr!

Panty můžeš promazat a zkusit dveře rozhýbat.

Stejně můžeš kapnout mazivo i na píst vzpěry. Ale přes těsnění se mazivo do vzpěry stejně nedostane. Pouze těsnění nebude chodit na sucho.

Na těsnění (pokud se dveře s těsněním "slepí") stačí dosedací plochu těsnění namazat silikonovým olejem (tenkou vrstvu).

hodnocení

1x

Zkuste vyměnit plynové vzpěry.
Dělají se s různou "vymršťovací" silou v newtonech, tak vzít o něco slabší.
Chce to vybalancovat tak, aby to zase bylo schopné ty dveře samo otevřít.

Pokud jsou tam originál, tak výrobce není blbec a ví, co tam patří. A časem spíš slábnou, než aby se v nich zvětšoval tlak. Jako vždy (ať se do mě někdo nepustí, tak skoro jako…) radí gumídek správně

Dotaz se dal chápat dvěma způsoby, já nabyl dojmu, že musí překonávat silou ty vzpěry.
Je pravda, že váš způsob bude nejspíš pravděpodobnější. *palec*

hodnocení

1x

Dole je hák kování protikusu zámku. Musí se odplastovat.

Je na dvou plovoucích šroubech. Stačí posunout směrem ven asi o 1mm a zámek zacvakne i bez práskání.

Plynové vzpěry nemají žádný vliv na docvaknutí do zámku.

...

Léta stejný princip zde:

poradte.cz/...

jd
hodnocení

0x

Když se podíváte pořádně, tak tam někde budou asi po obvodu gumové dorazy, dříve stačilo jenom trošku více zašroubovat..

Předpokládám že dveře nejsou šejdrem a zámek sedí...

Tak buď dorazy nebo vzpěry, zkuste jednu vzpěru sundat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]