Dobrý den, mám auto vw polo z roku 2018 po faceliftu. Trápí mě celkem těžké zavírání kufru. Oproti jiným autům, u kterých se kufr zavírá opravdu malou silou musím vyvinout celkem švih a trochu i sílu, aby se kufr správně dovřel. Já už jsem na to zvyklý, ale trhá mi to srdce, když mi spolujezdci práskají kufrem u “nového” auta. Máte s tím někdo zkušenosti, jestli je to normální, nebo jestli to stačí nějak promazat..? Občas se mi i stane u zadních dveří nebo i kufru, že se jakoby přilepí a jdou těžce otevřít dveře, jakoby byly přimrzlé, ikdyž nejsou.. pokud s tím máte někdo zkušenosti, budu rád za všechny odpovědi co s tím Děkuji.
Co jsem viděl auta, tak vždycky jsou páté dveře na pantech a pak jsou ještě podepřené plynovými vzpěrami.
Jestli jde jednoduše odpojit plynové vzpěry, tak to vyzkoušej. Zjistíš tak, jestli ti to brzdí vzpěry nebo je problém v pantech. Bacha ať na tebe ty páté dveře nespadnou při vysazení plynových vzpěr!
Panty můžeš promazat a zkusit dveře rozhýbat.
Stejně můžeš kapnout mazivo i na píst vzpěry. Ale přes těsnění se mazivo do vzpěry stejně nedostane. Pouze těsnění nebude chodit na sucho.
Na těsnění (pokud se dveře s těsněním "slepí") stačí dosedací plochu těsnění namazat silikonovým olejem (tenkou vrstvu).
Zkuste vyměnit plynové vzpěry. Dělají se s různou "vymršťovací" silou v newtonech, tak vzít o něco slabší. Chce to vybalancovat tak, aby to zase bylo schopné ty dveře samo otevřít.
Pokud jsou tam originál, tak výrobce není blbec a ví, co tam patří. A časem spíš slábnou, než aby se v nich zvětšoval tlak. Jako vždy (ať se do mě někdo nepustí, tak skoro jako…) radí gumídek správně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.