Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - únik oleje kolem velkého šroubu na motoru

Od: zdenek2® odpovědí: 8 změna:

Mám na Felicii 1.3 BMM únik oleje kolem jednoho velkého šroubu v motoru, který nevím k čemu je (ten šroub).

Proto dotazy. K čemu je tento šroub? Dá se vyšroubovat, abych vyměnil těsnění pod šroubem?

Jaký je utahovací moment pro tento šroub? Nikde jsem ten šroub v dílenské příručce nenašel.

Servisuje se tímto šroubem něco?

Na obrázkuje je to ten první velký šroub od olejového filtru směrem k pravému kolu. Ten, co je na něm kapka oleje.

Felicia - únik oleje kolem velkého šroubu na motoru
Felicia - únik oleje kolem velkého šroubu na motoru #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když se koukneš na povrch stěny bloku, tak od toho šroubu vede kanál v bloku směrem k filtru.

Je to talkový mazací kanál. Proto to kape.

Podložku musíš koupit měděnou.

Po vyšroubování toho šroubu (zátky) se dá namontovat průtokový šroub s dírou a na to hadice s okem a mezichladič oleje, který měla Š135, Š125 nebo tuším erko Š110, atd...

doplněno 02.05.22 18:30:

talkový -> překlep -> tlakový pochopitelně ;)

Felicia - únik oleje kolem velkého šroubu na motoru #3
Felicia - únik oleje kolem velkého šroubu na motoru #4

vernon
hodnocení

1x
Oba ty šrouby jsou přípojka pro chladič oleje. Osazoval se pro jižní státy.
Je pod ním normální měděně těsnění, jako je pod výpustným šroubem vany.

jako je pod výpustným šroubem vany.

Mělo by být, ale praxe je taková, že vypoušťák nikdo nemění (to těsnění) a přetahuje laciné hliníkové do stržení závitu na vaně...

Kór na VW motorech ála BKY, kde je výpustní šroub s integrovaným těsněním a mění se celý šroub.

skoda-dily.cz/...

hodnocení

0x

Normálne ho len pritiahnite račnou,ak pôjde,no ja si osobne myslím,že ten olej je stečený spod toho víka nad tou skrutkou,1. obrázok

Já bych jej vyšroubil,tedy pokud nepujde dotáhnutí (s citem! ať tu pak není jak opravit onen závit!), a dal novou podložku.

@slavco: Pozor! To víko na 1. obrázku je olejová vana! Takže na obrázku teče olej zdola nahoru!

Jinak mám zato, že pod tím šroubem otvor není, může to být slepé. Ten šroub tam může být pro nějaký držák (motoru?).

Ach jo, přece jen už jsem ten motor za cca 25 let trochu zapomněl. @gumidek má pravdu*palec*

@satam mu tam teče snad všude ;)

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]