Nejste přihlášen/a.
Mám na Felicii 1.3 BMM únik oleje kolem jednoho velkého šroubu v motoru, který nevím k čemu je (ten šroub).
Proto dotazy. K čemu je tento šroub? Dá se vyšroubovat, abych vyměnil těsnění pod šroubem?
Jaký je utahovací moment pro tento šroub? Nikde jsem ten šroub v dílenské příručce nenašel.
Servisuje se tímto šroubem něco?
Na obrázkuje je to ten první velký šroub od olejového filtru směrem k pravému kolu. Ten, co je na něm kapka oleje.
Když se koukneš na povrch stěny bloku, tak od toho šroubu vede kanál v bloku směrem k filtru.
Je to talkový mazací kanál. Proto to kape.
Podložku musíš koupit měděnou.
Po vyšroubování toho šroubu (zátky) se dá namontovat průtokový šroub s dírou a na to hadice s okem a mezichladič oleje, který měla Š135, Š125 nebo tuším erko Š110, atd...
talkový -> překlep -> tlakový pochopitelně
Normálne ho len pritiahnite račnou,ak pôjde,no ja si osobne myslím,že ten olej je stečený spod toho víka nad tou skrutkou,1. obrázok
Já bych jej vyšroubil,tedy pokud nepujde dotáhnutí (s citem! ať tu pak není jak opravit onen závit!), a dal novou podložku.
@slavco: Pozor! To víko na 1. obrázku je olejová vana! Takže na obrázku teče olej zdola nahoru!
Jinak mám zato, že pod tím šroubem otvor není, může to být slepé. Ten šroub tam může být pro nějaký držák (motoru?).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.