Nejste přihlášen/a.
Nějak nechápu, proč chcete otáčet stranu inside ven. Pokud chcete otočit směr rotace kol (jakože se to nedoporučuje) tak stačí přehodit gumy z pravé strany na levou a naopak.
Ale nechápu, čeho tím hodláte docílit. Barum Bravuris jsem měl a naprosto souihlasím s kolegy, že jsou to neskutečně zrádné gumy na mokru. To rozhodně zamýšleným otáčením nevylepšíte, jediná rada je prodat to - pokud to někdo neznalý koupí a koupit si normální pneu, které tak neskutečně nekloužou.
Já tě chápu. Měl jsem je na prvním autě.
Když nazuješ dle inside a outside, tak vzorek na jedné straně poběží dopředu a na druhé dozadu.
To se ovlivnit nedá. Je to takový blbý vzorek. Ty šikmé spáry tak běží.
ad1 ty gumy máš poněkom a už jeté, takže pokud se nebudou odvalovat tak, jak na autě předchozího majitele, tak si dráty v gumě lehnou na opačnou stranu a udělají se rozestupy. Pneu pak začne mít boule a prdne.
ad2 ty gumy jsou asi ten největší šmejd, co jsi mohl koupit, protože na mokru šíleně kloužou i když je nahustíš na správný tlak. Rozhodně je nepřehusti!
ad3 budou slušně starý. Já měl Bravuris tuším z roku 2010 na Fávu.
Po zkušenosti 2 a 3, kdy jsem měl jedny na dojetí a jedny funglovky a 2x jsem rozbil světlo už mi nesmí na autě co dělat, takže netuším, jestli 5ky už jsou slušný.
Podle mě jsou to nejhorší stále.
Pneumatiky pre bežnú prevádzku sa vyrábajú všetky rovnaké, nedelia sa na pravé a ľavé. Len ich otočenie pred montážou na disk stanoví,či sa namotuje koleso na pravú alebo ľavú stranu auta. Ako pneumatiku nasadiť na disk určí výrobca. Pri použitej pneumatike sa tiež prikláňam k názoru na dodržanie smeru otáčania,ktorý sa u tej ktorej pneumatike používal,hoci u použitej sady kúpenej od niekoho iného sa to niekedy nedá dodržať,ak je sada zložená z viacerých aut.
Z dlouholeté praxe, ani ty nejlepší pneušky nezabrání nehodě, i ty nejhorší pneušky nezaviní nehodu, Vždy jen řidič a jeho styl jízdy.
I když je otočíte jakoliv, nezpůsobí nehodu, neprasknou, nezničí se. jen řidič to zaviní.
Kdepak. Změna povrchu, ztráta přilnavosti a je vymalováno. Anebo je to praxe podle logiky " jedu bez vzorku, tak jako po.ranej"
Zažil jsem a viděl různý defekty pneumatik. Samozřejmě je to vinou řidiče s čím jezdí. Ale úplně bych podíl pneumatik nezlehčoval
Skočila mi před auto srna a jel jsem v noci 50-60km/h.
Je to moje vina, že jsem vůbec sedal za volant?
Není pak lepší mít kvalitní gumy, které mají menší brzdnou dráhu?
U vlastního za to odpovídá majitel. Firemní nebo půjčený už jsou jiná historie. Druhá věc je, že pro spoustu lidí je pneumatika jen to černý venku. Ty rozdíly nevidí...
...Skočila mi před auto srna a jel jsem v noci 50-60km/h....
na zastavení nemůže mít vliv, zdali se pneumatiky před rokem točily obráceně.
Z dlouholeté praxe, ani ty nejlepší pneušky nezabrání nehodě, i ty nejhorší pneušky nezaviní nehodu, Vždy jen řidič a jeho styl jízdy.
Já reagoval na tu obecnou odpověď.
I s nejlepším stylem jízdy stejně můžeš zavinit nehodu.
Co se týče obrácení směru u staré pneu, tak právě k vůli tomuhle nečekaně odchází protektory. Hlavně u nákladních aut jsou vidět svlíknuté cucky u cesty. Ale pán má jen Barumky, takže se mu udělají boule a ty snadno dostávají defekty od šutrů.
jasně, ale zde se nejedná o protektory, ani o náklaďáky.
Jsem přesvědčen, že v pneuservisu sundají letní, popíšou jménem, uloží a na jaře namontují zpět. Určitě nehledají, zdali byly pneumatiky vlevo, či vpravo.
Ha,ha. Jasně, že nehledají směry. Pneuservisu je to jedno. Řeknou zákazníkovi, že má bouli a že je to neopravitelné a nabídnou mu novou gumu i s přezutím. To je kšeft. Přeci pneuservis nebude gumy nějak extra opečovávat.
Stejný princip je třeba u výrobců žárovek. Je totiž nežádoucí, aby svítily 10 let.
Gumidku: při otočení směru hrozí sice poškození pneu, ale nemusí tak být automaticky. Měl jsem kola, u kterých jsem to neřešil. Ty směry tam byly několikrát za sebou přehrazeny a vydrželo to celou životnost pneumatik. A tenkrát to byl Hankook. Možná u levnějších pneu bude to poškození s procentuálně větší pravděpodobností než u kvalitnějších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.