Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malá boulička na pneu

Od: karlos* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, měl bych dotaz na odborníky. Konečně jsem nazul letní kola a objevil malou bouličku na zadní pneu. Jedná se o Barum Bravuris 5 245/40/18. Není to nic hrozného, ale trochu mi vrtá hlavou zda s tím mám jezdit. Pneu jsou stará 2 roky a vzorek mají stále velmi dobrý, takže bych je opravdu nerad vyhodil. Kolega říká, že to nic není a že by to neřešil. Co myslíte?

Malá boulička na pneu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To se stane, když se změní směr rotace. Letní mají pouze inside a outside. Stačí tedy kolo příště přezout z L na P stranu a kordy v pneu se polámou a vzniknou boule.

Navíc Barum není známkou kvality a trpí na to víc.

Opravit to nejde. Je zničená. Pouze výměna nebo jezdit do defektu.

Příště kola popisovat a ideálně i směr rotace, jak se celou dobu točila. Neměnit ho.

karlos*
hodnocení

Hmm, tak to si mě nepotěšil. Čekal jsem, že to nebude až tak závažné. Zkusím ještě zítra pneuservis co mi na to řeknou... ještě dotaz mohu vyměnit jen tu jednu poškozenou, nebo musím vyměnit obě? Ta na druhé straně je jak nová, moc jsem toho na ni nenajezdil. RV 2019 :(

Záleží na ježdění-poskoky do práce do ,co já vím 5km tam a večer 5km zpět , dát na zadek a dojezdit.Pokud delší a dálniční štreky, pak raději nové gumy.

Ja ti nevim. Ja nahore vidim jasne odreni nad bouli. Takze podle me kord poskozen od najeti na prekazku.

hodnocení

2x

Já bych na tom nejezdil. Ale tahle pneu se pořád prodává, tak kupte 1 ks a máte klid.

jezevec*
Přesně. Nevíš kdy to praskne a když to bouchne za jízdy, máš problém nesrovnatelnej s těma pár stovkama za novou gumu...

karlos*
hodnocení

Diky vsem za rady. Nasel jsem na bazosi nekoho kdo prodava stejnou gumu skoro novou za par korun. Takze to vyresim takto :)

Na bazoši bez ráfku a bez tlaku neuvidíš ty boule. Tak ať nevemeš na bazoči od někoho z boulema :).

xenofob

soused na bazoši také koupil témeř novou a když jíi nahustil, zjistil že na hraně mezi bočnicí a běhounem ze 3/4 prořízlá, zřejmě nekdo najel na ostrý předmět a gumu poslal dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]