Nejste přihlášen/a.
Funguje dobře.
Akorát v odkazu maj že vyprodáno...
Lepší vypustit, ale pokud nenatahuješ termíny výměny na doraz, tak nějaká ta decka nevytaženýho zbytku nevadí. U některých aut dokonce vycucneš víc než vypuštěním. Důležitější je kvalitní olej (to vůbec neznamená drahý) splňující specifikaci pro daný motor, kvalitní filtry (dávám Mann) a měnit obecně u běžnýho auta nafta 10kkm/ 1 rok benzín max. 15kkm/ 1 rok, longlife oleje považuju za zhovadilost.
A při výměně to měnit za tepla hned po dojetí než se usadí kaly na dně vany..
LL oleje nejsou zhovadilost, naopak jsou kvalitnější. Zhovadilost ale je měnit je opravdu až po LL intervalu.
Nemyslim že by byly horší, ale že LL interval nedávaj.. Napč. 1,3 JTD a interval 30kkm, to zhovadilost je. Ten LL olej reálně dává tak 15kkm... Taky kdo dodržoval LL interval tak se ten motor často zadíral.. A lejt LL olej a měnit ho po 10kkm jsou vyhozený prachy, lepší je "horší" olej a měnit po 10kkm..
A pro motor je zásadní za studena mu nedávat pohulit a za tepla občas vyhnat pavouky z vejfuku (Italská údržba ), do paliva dobrý VIF do nafty kvůli čištění, mazivosti a cetanovýmu číslu, do benzínu kvůli čištění od karbonů (u nových přímovstřikových turbolitrů spíš nutnost) a zlepšení mazivosti taky neni úplně marný.. A u turbomotorů dochlazovat turbo a ti i když motor má el. vodní čerpadlo na dochlazování (po chcípnutí motoru voda sice jede ale ložiska turba stojí)
Mám, používám střídavě - dvě výměny odsávám a třetí vypouštím, množství starého oleje je +- stejné. Nevidím v tom problém. Ale jiní vám to budou určitě rozmlouvat...
Novější auta (stáří cca 10 let a méně) mají většinou filtr přístupný z pod auta a když stejně musíte pod auto, tak je lepší to vypustit, jak to teče ven poměrně rychle, tak to spláchne většinu nečistot ze dna vany. Zátka bývá v zadní části vany, takže když najedete na klíny a auto je trochu nakloněno dozadu, tak vyteče téměř vše.
Mám a používal jsem na C4 kde se vysátím vytáhlo víc oleje než vypuštěním-prolis vany s vyp.šroubem dovnitř vany místo ven z vany (úchylka konstruktérů či snaha výrobce o co nejnižší výdrž motoru díky špatné výměně oleje-zůstávalo tam až půl litru starého).horký olej, jezdím měnit ke kamarádovi co má na to podmínky 40km daleko, to vycuclo velmi dobře,ale studený nový olej ,kterým jsem chtěl propláchnout to ani nenasálo.LDS při přelití ale vycuclo i studené..
Za tu cenu to můžeš vyzkoušet a uvidíš.
Já to beru spíše z opačné strany. Jakékoliv čerpadlo - pokud má dlouho vydržet - tak se snažím je chránit před nečistotami.
Tady to čerpadlo má odsávat olej i nečistoty z olejové vany. Právě ty nečistoty budou životnost čerpadla zkracovat.
I rozměr sací hadice (která je menší než výtlačná hadice) není ideální. Právě průměr sací hadice výrazně ovlivňuje funkci čerpadla a množství nasátého oleje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.