Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklá bubnová brza

Od: peterrr odpovědí: 6 změna:

Ahoj, ráno i odpoledne bez problému, ale teď večer jak přituhlo venku (-5°C) jsem chtěl vyjet a pocitově zadní část brzdila. Lanko bylo volné. Jakoby buben byl přilepen uvnitř. Zkoušel jsem jet asi 200-300 metru a hýbat ruční brzdou, nepomohlo. Tak jsem radši zaparkoval.

Bude stačit pobouchat lehce kladivem do bubnu? Nikdy jsem takový problém ještě neměl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Že by zamrzlý lanovod?
peterrr
hodnocení

Po uvolnění ruční brzy zůstalo lanko zcela volné. Tak že asi fakt zamrzlý lanovod :( Zítra má být snad +0,5°C, tak to snad povolí. Pak už si musím dát pozor.

majcoo
hodnocení

0x
Zarad rýchlosť zdvihni zadok tam kde je sekla brzda.na bubon hod dva sroby od kolies oproti sebe, pokiaľ máš.matky tak nemusís lebo srobenie tam je. Zober nejaku rúčku alebo čosi čo skrížis medzi sroby a takto pákou toc pomaly celým bubnom a pobuchaj kľudne aj väčším kladivom a viac jak trochu po obvode bubna. Znova pretoc bubon a znova pobuchaj a takto dokola až by mali pakne povoliť. Až teda chápem správne otázke, ale lanko ostalo voľné?
V zime neodporúčam používať ručnu brzdu keď ma auto stať dlhšie v mraze.
peterrr
hodnocení

Jo lanko zcela zůstalo volné. Před 2-3 dny dost pršelo, sněžilo a já v tom mokru jezdil. Tak že asi zamrzlo lanovod. Zkusím vlést pod zadní kolo a uvolnit lanko. Nebo počkám, zítra odpoledne snad 0,5°C nad nulou bude, tak se to snad uvolní. Pak už bez ručky a na jedničku.

Avšak ... pokud nebudu dávat ručku, pojedu autem a bude stále mráz a následně budu ručku chtít dát, tak ji nedám, protože lanko bude stále zmrzlé.

majcoo
Takže problém je lanko..
Takže povoliť samostav bubnovej brzdy návod nájdeš na internete, to kvôli tomu aby si mohol zhodiť bubon. Keď povolis samostav, tak pakne sa stiahnu a ty zhodis bubon. Potom všetko prečistiť najlepšie čističom na brzdy. Na lanko streknut prípadne nejaký rozmrazovac a skúsiť ho rozchodiť vyčistiť a prípadne ho trochu streknut wdckom alebo naniesť naň vazelinu nech chodí ľahšie.
Najjednoduchšie niekde do garáže a nahrievat kolom dokola teplovzdušnou pištoľou. Myslím že 0.5 stupňa celzia nebude stačiť na rozmrazenie. Jediné teda že by na bubon priamo svietilo slnko.
Zrejme to bude chcieť rozchodiť.
Ale..aj keby povolí, lepšie zhodiť potom ten bubon a dobre vyčistiť a premazat to lanko a ideálne na oboch kolách nech sa ti to nestane znova na tom druhom

hodnocení

0x
Řešil jsem zde něco podobného, třeba to pomůže. Je tam popsán problém i to, jak to dopadlo. poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]