Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak se zbavit kuny nebo co mi leze pod kapotu mojeho auta mam strach že mi překouše nějaké kabely a já nebudu moc nastartovat.Má stím někdo zkušenosti?Jak tu bestii přesvědčit aby se k motoru nepřibližovala.
V této souvislost i si vzpomínám na příběh , co se mě stal. Asi před 15 lety jsem svým autem Favorit nabral a přejel slepici.Druhý den ráno přišel soused ,že prý mám pod kapotou jeho psa. Myslel jsem ,že se zbláznil .Otevřel jsem hauptnu a skutečně mezi kabely s knučením se propletal malý pes , ořech, něco jako dnešní krysařík.Povídám sousedovi, cože ten čokl leze spodem okolo kola pod kapotu.?Tak mě řekl, že kousek odtud má zahradu a v chatě řádí 2 kuny. Logicky jsme došli k závěru, že okolo auta se potulovala kuna , možná i pod kapotou, protože cítila zabitou slepici. No a ten malý čokl ji cítil a zřejmě i pronásledoval.Kdybych to nezažil na vlastní oči, tak tomu neuvěřím.
Ale k vašemu dotazu.Chce to nějakou odpuzující látku pod hauptnu.Prostě aby to smrdělo psem a odpuzovalo kunu.Zkuste někam pod hauptnu dát hadr na kterém spí pes.Já si myslím, že vám kabely kuna kousat nebude , pouze vám je potahá, třeba z rozdělovače , jako mě to udělal ten psík, když se probojovával mezi nimi.
Že nebude kousat? Na to bych nikdy nesposléhal. Já parkuji v garáži, tedy OK, ale zeťák si musí dávat do motorového prostoru punčochu plnou vlasů od kadeřnice. Míval pod autem chomáče různých opletení z hadic. A mě na půdě několikrát překously anténí svod - čisté řezy. Vyrobil jsem si ultrazvukový plašič, který je odrazuje od anten.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.