Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástřik dutin: pistole + kartuše + kompresor

Od: amper® odpovědí: 8 změna:

Prvně jsem měl dnes stříkat dutiny pistolí, doposud vždy sprej a vždy bez problému. S pistolí se mi zkrátka nedařilo. Pistole s tryskou stříká, bez trysky taky OK, ale takhle nic do dutin člověk nedostane. Jakmile jsem místo trysky připojil hadičku, začaly se dít věci. Malou chvíli to vypadalo, že to konzervační prostředek tak nějak bude posouvat, ale z trysky na konci hadičky toho moc nelezlo (jen vzduch). Po sundání trysky z hadičky se rovněž nic nezlepšilo. Zkusil jsem i jinou pistoli a hadičku (půjčenou), s téměř identickým výsledkem. Zlatým hřebem bylo, když po sérii pokusů začal prskat prostředek tou přisávací dírkou.

Po vyndání pistole z katuše se to chová takto: S odpojenou hadičkou na výstupu pistole spodní trubičkou normálně přisává, jakmile připojím hadičku, podtlak se ztrácí a ve spodní trubičce vzniká spíš mírný přetlak (odtud zjevně efekt prskání přisávací dírkou). Rozebrat, vyčistit a vyzkoušet s něčím tekutějším (s vodou) jsem už neměl čas, padla tma.

Teplota aplikace cca 15°C, což by mělo být OK.

Kartuše s konzervačním prostředkem

autodily-pema.cz/...

Nová pistole

xtline.com/...

Kde dělám chybu? Nebo kde by mohl být zakopaný pes?

Nejapné komentáře, prosím, vynechejte, díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S pistolí a kartuší zkušenost nemám. Jen mě napadlo, jestli není problém v hustotě. Dutiny jsem vždycky stříkal zahradním postřikovačem a tryskou z Drupolu. U téhle metody je potřeba Rezistin ředit 1:4.

hodnocení

Jako 1 díl rezistinu + 4 díly čeho? Benzínu? Fakt takhle řídký? Problém s hustotou, resp. přesněji viskozitou to asi bude. V mezičase jsem narazil na zmínky na jednom fóru v tom smyslu, že nejsem zdaleka sám, že 99% procent pistolí nefunguje a je třeba ředit atd. Akorát nevím, kde jsou ty lidi s těma praktickejma zkušenostma. Jestli to nefunguje každýmu druhýmu, tak by toho musel bejt plnej internet. Jinak díky za tip.

Ano, benzínu. Na auto 2 plechovky Rezistinu a dolít 10l potřikovač. Při větší hustotě se netočí váleček v trysce. Bez toho stříká do dálky, ne do šířky. Je to ale jiná metoda. Hadičkou jde jen Rezisistin, ne vzduch, takže nevím, jestli to je srovnatelné.

hodnocení

Tak to vypadá, že budou pokusy. Jen kdyby to tak nelepilo *alene*.

kare
hodnocení

2x
Dát nahřát, ideálně ve vodě jako párky. *smich2* kdy by náhodou tak ještě panák benzínu a promíchat to pistolí(zamíchat tou trubičkou a protřepat), žádné velké patlání.
hodnocení

JJ, taky jsem vzpomínal, jak jsme v zimě topili PB lahev v kýbli s horkou vodou, aby nezamrzal ventil. Moc to tehdy nepomáhalo. Asi ženě seberu nějakej starej hrnec. Vařič pro tyhle ůčely mám.

hodnocení

Ještě koukám, že 2015 tu byl podobný nešťastník, ten řešil stejný i opačný problém...

poradte.cz/...

hodnocení

Takže finální zpráva z bojiště:

Pistole po vyčištění stříká (vodu) jak zjednaná.

Upravená aplikace, přesně podle Vašich rad: Ohřátí ve vodní lázni na cca 40°C (odhad, prostředek v kartuši měl asi o něco víc, ale než jsem to dostal ven, zase to chladlo). Ohřátím se to stává krásně tekuté, ještě jsem dolil tak panáka nebo dva benzínu, co zbyl z mytí. Aplikace hadičkou bez koncové trysky vcelku bez problému, ale stříká to samozřejmě dopředu, ideální by bylo použít koncovou trysku, která rozstřikuje do stran. Takže po chvíli pokusů jsem nasadil trysku. Chvíli to fungovalo naprosto ideálně, asi po minutě to bez jakéhokoliv varování začalo tlakovat opačně. To poznáte tak, že stojíte v gejzíru sraček. Pistoli konstruoval debil, takže ta přivdušňovací dírka míří rovnou nahoru, tedy člověku do obličeje. Pokud se někdo rozhodne použít tutéž pistoli, tedy XTline LB-15, proboha, hoďte si přes ni aspoň hadr, tohle je o oči. S hadičkou bez koncové trysky to tak nějak funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]