Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám nový vozík cca. 4 měsíce, vezl jsem 450 kg (je na 750) po nerovné cestě a stalo se mi tohle, prodejce řekl že reklamace není možná, pouze objednání nové nápravy a výměna. Je to náprava Knott tak jsem čekal větší vydrž. Zajímá mě zda to opravdu nejde nijak spravit a bude potřeba nová? Děkuji za jakoukoliv radu.
Reklamovat to lze.
Výsledek reklamace závisí na tom, jestli šlo o materiálovou příp. konstrukční vadu nebo o přetížení (urazil jsi to o "kráter")
Reklamuj, podle výsledku se pak zařídíš. Při zamítnutí může nastoupit znalecký posudek a reklamace s ním.
Ale pokud jsi to fakt urazil o výmol tak to je na tebe, podobně jako křápnout ráfek o obrubník. Pak je reklamace jen ztráta času..
Neoznačený výmol na jinak dobré silnici - pak ještě můžeš vymáhat náhradu škody po správci komunikace...
Holt tyhle laciný sr. jsou dělaný "na doraz" a i malé přetížení je pro ně smrt. Zlatý samodomo z pravěku, tam i ty s pidikolečkama stavěný na 300 kg uvezly dvě tuny...
Děkuji, tohle už jsem viděl, omlouvám se za špatně položenou otázku, myslel jsem spíše zda se to opravdu nedá reklamovat.
Reklamovat se dá všechno, ale jestli to uznají... někteří nejprve posílají automatické zamítání a až při stížnostech začnou řešit.
Můžou vám tvrdit, že jste přeložil vozík nad povolené limity.
Tak přetížené to asi nebylo, jestli to byl skutečně 450kg náklad. Ale daleko k přetížení to nemá. Hmotnost vozíku např. 200kg + 450kg náklad a už je rezerva jenom 100kg. K tomu pravděpodobně to poskakování po nerovnostech a výsledek je bohužel tohle. Reklamace bude asi o tom, jak budete vytrvalý, ale prodejce bude stejně tvrdit, že to bylo přetížené.
Tyhle hračky jestli váží metrák tak je to moc... 200 kg bych těžko nadzvednul a poponesl do strany abych líp vyjel
Handy 3 váží 130 kg... Přišel mi lehčí, poponést šel v pohodě a to extra silák nejsem.. (připojenej na kouli, zadek nadzvednout a přesunout kolama do strany...)
Rozumím, takže reklamovat to asi s největší pravděpodobností nebude mít význam, tím pádem je možná nějaká oprava bez toho aby se to muselo rozřezat a repasovat? Nebo se to dá například nějak přetočit do původní polohy nebo už je odepsaná a nic podobného nepomůže? A pokud by se to muselo udělat jak je v návodu v odkazu, má to smysl a bude to mít stejnou bezpečnost jak předtím nebo je lepší hned koupit novou a vzít raději nápravu na 1300 kg?
Reklamoval bych to. Písemně, uvedl bych tam hmotnost nákladu a běžnou jízdu a rovnou je upozornil že při zamítnutí budu dělat znalecký posudek. Pokud zamítnou, tak budu chtít vidět rozbor materiálu a jeho vlastnosti (mez kluzu, tvrdost) - bez toho totiž němůžou vědět jestli to byla vada materiálu nebo přetížení a tedy nemůpžou o oprávněnosti reklamace rozhodnout.
Jinak pokud budeš dávat novou nápravu ty za svoje, tak dej rovnou tu silnější. Tyhle fakt moc nevydrží... A budeš mít klid...
Kolik že je v techničáku uvedeno zatížení?
Jsem přesvědčen, že vozík byl přetížen, nikoliv vada nápravy. To musíte prokázat znaleckým posudkem, nikoliv jen Vašim tvrzením.
To je foto naloženého vleku?
Zkuste se poptat konstruktéra vozíku, na kolik musí vydržet vozík, když se schvaluje do výrobou. Je to 4,5 násobek povoleného zatížení.
Zkuste se zeptat všech, kdo má vozík, kolikrát a na kolik je přetěžují. O moc kilo. Proto radím, jedině se soudním znalcem můžete úspěšně reklamovat, jinak nikdo reklamaci neuzná.
Snad ještě požádat výrobce vozíku, zdali by se k problému nevyjádřil.
(nežli se takto prodřel blatník, to muselo kouřit od kola a snad to je v zrcátku vidět.)
.
Jen malá poznámka. Vozík není na 750kg, ale má celkovou hmotnost 750kg. Pohotovostní hmotnost je kolem 150kg, takže jste vezl asi 600kg. To by pořád ještě měl uvézt, ale přecijen už je to blíž maximální povolené hmostnosti.
Já mám vozík s úplně stejnou nápravou a jednou jsem ho měl přetížený (odhaduji, že měl tak tunu) a jel jsem s ním po nerovném poli a vydržel to bez úhony. Takže je otázkou jakmoc ta cesta byla nerovná a zda se nejednalo o nepřizpůsobnení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky. Nevím, zda bude soudní znalec dělat chemický rozbor té gumy, spíš asi ne a bude se řídit jen charakterem poškození a obávám se, že jeho závěr bude nejednoznačný, něco jako "nelze vyloučit, že závada je způsobena nesprávným použitím", takže zaplatíte znalce a budete tam, kde jste.
Pokud jde o opravu, tak opravitelné to zcela jistě teoreticky je a ty gumy se prodávají ( provleky.cz/... takže by to mělo jít i přelisovat, otázka zda na to máte vybavení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.