Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám tuto nápravu ze starého nebržděného přívěsu a rád bych ji opravil při GO vozíku. Jedná se o opravu pružení, od ramen vyčnívají kousky gumy a navíc je tam prasklina, kterou bych rád zavařil.
Na jakém principu funguje toto pružení? Jde tomu nějako pomoci, aby mi dobře sloužila a nebyla unavená po více než 25 letech fungování? Jinak řečeno, když to mám rozebráno, tak to dát do pucu hned.
Jakákoliv provizorní oprava bude znamenat K.O. technické kontroly vozíku - musíte koupit novou nápravu - za 3500 byla na 700kg bez nábojů, za 5000,- vč. nábojů. Doporučím koupit komplet, protože náboje samotné jsou hooodně drahé a přehození může znamenat nedostatečnou opravu.
Generálku vozíku mám za sebou - jiná oprava než výměna nápravy není možná v souladu s §§§
zkuste pořádně změřit a s názvem vozíku dle TP napsat firmě agados.cz/...
oni určí alternativu - ty původní se už nedělají - takže náhrada může mít třeba rameno o pár cm kratší a tím pádem bude vozík mít těžiště jinde... někdy musíte opravit i blatníky atd...
Spočítejte si, jestli se vyplatí - např. u našich stavebnin se při zakoupení materiálu poskytuje vozík zdarma. Půjčoven jsou mraky, případně ochotný soused...
Jak se přesně jmenuje váš typ vozíku? Ta náprava podle foto bude zřejmě vč. oje - tj. musí mít vyraženo VIN a budou jen potíže, zřejmě byste musel razit načerno - toto bych asi zkusil spíše reklamovat u prodejce jako zkrytou vadu. Ta náprava musela být načatá dlouho před prodejem. Taky bych pohrozil stížností na STK, pokud prošlo nedávno.
Ty gumy jsou způsob odpružení nápravy, používá se stále. Repase vlastně nelze provést.
Ramena před pár lety byla delší - jiný typ. Většinou se dělaly vozíky se jménem SPORT JACHT atd - náhrada agados má podobný typ, vlastně stejný systém nápravy, jen náboje a ramena jsou podle jejich nových vozíků...
Varianty - buď oprava velmi nákladná (levněji vyjde koupě vozíku, který si ale řádně prověříte) nebo vrácení prodejci.
Nemám zájem si půjčovat něco cizího. Proto si chci dát dokupy svůj. Tento mám teprve 2. týden. Hlavně že předchozí majitel to opravil správně ohnutými plocháči a na STK je to nezajímalo. Hlavně, že jim vadila špatně umístěna odrazka.
To je na mašli. 5tis navíc je opravdu hodně.
Jak to má ty ramena vychýlena, tak podle toho poznám, že je odpružená?
Změř jak je dlouhá a podle toho budeš muset koupit novou nápravu,buď knott nebo alko
Třeba tu už máš za 4000,ale zase je jen do 400 kilo
Nebo tu máš celou stránku
Koukám že ta tvoje má náboje ze škodovky,takže budeš muset ještě koupit dva disky s roztečí 4x100(felicia) a nejlíp nový pneumatiky
Budu kupovat všechno, původní bude snad SPZ, i tu chci časem vyměnit.
Peníze jsou, ale dalších 5tis už je problém. A ani náprava do 750kg se mi nezdá, papírových v TP je 500, ale to se prostě lehce překročí. Tak když už, tak se mi líbí tato : autovia.cz/...
Rám, sloupky taky komplet udělám.
Dejte si pozor na zmíněné VIN na oji a na rozměry vlečky dle TP - případné nesrovnalosti jsou K.O. u STK. Náš starý vozík byla skládačka, která ve finále byla o 2 cm širší, než bylo zapsáno - muselo se komplet zúžit (díky montáži bez podložek a různým úpravám plechových blatníků) - nikdo ty blbé 2cm nechtěl akceptovat . Vozík bez VIN vyraženého na oji není možné prodat, převést na druhou osobu. Nějaké štítky nikoho nezajímaly - důležité bylo právě vyražení čísel. Kupodivu na originálním to tak nějak chybělo (také starý vozík 30 let).
Ono taky ta náprava má nějaký limit,tím neříkám aby jsi to pořád přetěžoval,ale když na to jednou naložíš o 2 metráky víc tak se nic nestane. Mám vozík s nosností 400 kilo,v pohodě a bez újmy to vezlo 600. Ono to má váhový limit kterým se jistí,kdyby jsi s tím jel přes nějaký extrémní krpály nebo třeba po nezpevněné cestě vysokou rychlostí. Třeba když má most nosnost 20 tun,tak taky nespadne když na něj najede 21 tun,všude máš nějakou rezervu.
Hlavně musíš koupit nápravu která má stejnou délku,nevím jestli jsi si všiml,ale jedna má třeba 800mm další má 1000 a další třeba 1200mm,není jeden rozměr
Díky pánové za rady.
Fik - dobrý postřech, jest to tak. Kola jsem vezl na komax minulý týden, tak to musím zavčas zrušit.
Já jsem to koupil za velice nízkou cenu, s tím že investuji a budu mít top. Kdybych koupil za 8tis z bazoše, tak to pořád nebude podle mých představ.
Jmlc - taktéž dobrý postřeh, na evidenčce je štítek nezajímal (proč tam tedy je) a vin chybělo. A než jsem obvolal kontakty, co mohou mít raznici, tak jsem koupil čísla, sundal nános barvy kartáčem a rubnul jsem to tam sám. Typek vyfotil, spokojenost.
Proč se mi nelíbí 750kg, protože jsem asi 2-3 už jel pro jemný/hrubý štěrk a na faktuře jedna lžíce prý 800kg. Vozík podobný, 25 roku starý, masivní, celkovou měl 400 a v pohodě. A jelikož pro takové bobkové lžíce jezdit budu( na chalupě je vždy co stavět) tak jsem na celkové 850-900kg. A když už bych investoval, tak použiju vyztuženou 1300kg, a taková nás přežije všechny. Ovšem 750 je levnější, a zda-li je to tak jak píšeš, tak by to šlo !
řešil jsem to samé před několika lety a vyřešil repasí přímo v Agadosu.Bylo hotovo za cca 3 hodinky a jelo se dál.Cena byla kolem 5 000 bez nábojů a zústala i nápravnice.Šel jsem do té nosnější na 1300 kg a jsem nadmíru spokojený.
no tvl. to je jak nový - ne, to je lepší než nový. Ty nápravy by se měly nahlásit jako nebezpečný výrobek - praskání je předem dáno, jen počkat... Ale ta výztuž je super. Přesně tak jsem si ji představoval, ale nikdo to prostě nechtěl oficiálně udělat, že na to nemá papír a na STK by taková oprava neprošla.
Máte-li nějaký certifikát díky kterému to projde bez potíží na STK, přimluvil bych se u admina a syslů a poprosil bych o veřejnou reklamu na toho šikulu !
no máte pravdu v tom, že na STK se lidem líbí, že to má novou barvu. Pro ně to znamená, že se o věc někdo stará a tudíž dále neřeší původní řešení z fabriky...
Ale za mne
Ne, certifikát nemám, jen daňový doklad :D Osobně jsem viděl, kolik má takových zakázek, říkal že jich udělal nespočet, a všechno prochází STK bez problému. Nikdo neví, že byla prasklá. Jen v rámci bezpečnosti se to vyztužilo. Má na to speciální horizontální lis, kde ramena rozlisovává a taky podle přípravku pak ramena lisuje zpět pod určitým úhlem.
Zdravím
Bylo by možné napsat kontakt na někoho kdo opravuje tyto nápravy.
moc by mi to pomohlo.
Dík za odpověď
Tak abych nežádal po každém email pro odepsání kontaktu, tak zde jsou stránky: sachcar.cz/...
Dobrý den,
prosím mohl byste mi poslat kontakt na pána z Ostravy, který opravuje nápravy?
Děkuji
Ahoj, já jsem se rozhodl si opravit nápravu sám. Udělal jsem si přípravek na nalisování a celkem to ujde. Nápravu jsem udělal ze silnějšího jacklu a nechal pozinkovat.
Kontakt na pána z Ostravy jsem našel i na bazoši a domluvil se s nim. A protože moje náprava už byla hodně špatná tak jsem koupil jekl 60x3 a udělal podobné výztuhy z pásoviny aby nás to přežilo. Dovezl jsem mu to do Ostravy z Olomouce a za hodinku jsem přišel a gumy byly nalisované. Oje jsem navařil dodatečně a šup na rám. Zatěžkávací zkouška byla a použil jsem šest sudů, 3 velké a 3 menší. Bylo v nich asi 900 litrů vody a náprava klesla o 13 mm. Takže spokojenost. Nepoužívá kulatou pryž ale hranatou a je to znát na tuhosti. Jenom škoda že mu asi vyprší pronájem a bude končit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.