Nejste přihlášen/a.
(4) Řidič nesmí otáčet a couvat
a) na nepřehledných nebo jinak nebezpečných místech, například v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti, před nepřehledným vrcholem stoupání pozemní komunikace, na něm a za ním,
b) na křižovatce s řízeným provozem a v její těsné blízkosti,
c) na přechodu pro chodce,
d) na přejezdu pro cyklisty,
e) na železničním přejezdu a v jeho těsné blízkosti,
.
Ano, vedlejší silnice, přednost zprava.
Ti co chtějí přijet z opačného směru musí dát zas přednost zprava těm, co máš zleva.
Ne neměl , blbě jsem to napsal, je tam jasně vidět, že hlavní končí až za křížením a zprava značka daní přednosti.
Poslední větu ignorovat.
Ano, tam končí hlavní silnice,
Navíc ten, co tam přijíždí, od černého křížku (viz obr výše), nedává veskutečnosti přednost zprava, ale přednost podle značky P4 (klasický obrácený trojúhelník), kterou tam má.
Ten kdo přijíždí z hlavní z přímého směru si ale myslí, že dostává přednost z prava, jelikož už na hlavní není.
Hlavní pro nej začíná až u děcek.
1) S první otázkou není spor,, na tu odpověděl výstižně hned kami123 citací zákona. Nelze se na řízené křižovatce otáčet.
2) Na druhou otázku jsem tady zcela správnou odpověď nenašel. Ano, máte přednost zprava, ale jste oba na hlavní silnici, červený i zelený. Akorát červený jede pro zeleného jasně zprava, proto má přednost.
Značka přednost v jízdě je v křižovatce pro zeleného jen pro zdůraznění povinnosti, ale zcela chybně, neboť na základě značky musí dát přednost i vozidlu přijíždějícímu po Závišické (protisměr červenému), ten mu ovšem zas musí dávat přednost zprava, protože tam žádnou značku nemá. Alespoň není situace kolizní...
Tak to vypadá z pohledu fotky. Taky jsem to tak nejdříve pobral.
Podle streetview je ale ten, co přijíždí proti červenému , na hlavní. Má 200m dříve žlutou značku.
Vidím, máš asi pravdu.
Řek bych, že i když bych tam jel, myslel bych si, že jsem na hlavní.
Možná je to tam tak i myšleno. Jak poznám, jestli to mezi je nebo není pozemní komunikace?
Nebo ta značka konec hlavní je jen provokace.
Připadne mi to nedomyšlený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.