Dobrý den, chystám se dělat autoškolu a není mi jasná tato křižovatka s ostrůvkem. Představte si, že jedu po hlavní zespodu směrem nahoru a rozhodnu se odbočit vlevo. Mohu vlevo odbočit až za ostrůvkem jak už jsem jako kdyby na vedlejší? Udělal jsem na obrázcich šipku jak to myslím. A pokud ne tak proč? Díky Petr
Odbočit doleva ano, ale určitě ne tam, kde je šipka, ale o deset metrů dřív, přes ten červený pruh. Je to jiná křižovatka, bez rozlišení přednosti. Takže budete dávat přednost protijedoucímu, ten zas bude dávat přednost vozidlu jedoucímu zprava, od Závišic, to bude dávat přednost zprava vám.
Me to prijde jako normalni krizovatka. Vsak tam jsou osazene znacky. Akorat nevim proc je tam umozneno odbocit vlevo. Podle me jediny rozumny duvod je autobus, ktery ma zastavku az za krizovatkou a aby pro nej bylo mozno vratit se zpet.
Takže pokud vás chápu správně, tak tam, kde jsem nakreslil červeny křížek nemůžu, ale tam, kde jsem dal zelenou šipku ano? Můžu tedy projet přes ten červený obdélník, kde je bílá šipka?
Každopádně děkuji všem mnohokrát za odpovědi. Lamal jsem si nad tím hlavu celý den. Ono se to právě tváří tak, že by to neměl být problém, protože tam, kde jsem dalzelený křížek, je právě přerušovaná čára. Čili teoreticky bych mohl odbočit normálně doleva jak dole po hlavní viz obrázek 1. tak i z vedlejši viz obrázek 2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.