Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola odbočení za ostrůvkem

Od: petrnov odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chystám se dělat autoškolu a není mi jasná tato křižovatka s ostrůvkem. Představte si, že jedu po hlavní zespodu směrem nahoru a rozhodnu se odbočit vlevo. Mohu vlevo odbočit až za ostrůvkem jak už jsem jako kdyby na vedlejší? Udělal jsem na obrázcich šipku jak to myslím. A pokud ne tak proč? Díky Petr
Autoškola odbočení za ostrůvkem
Autoškola odbočení za ostrůvkem #2
Autoškola odbočení za ostrůvkem #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kippy
hodnocení

1x
No já nevím... Já udělal čerstvě Řidičský průkaz a toto bych Teda věděl na 100%... Vždyť je to úplně triviální...

hodnocení

0x
Podle tech car se to tvari, ze by nemel byt problem
doplněno 18.08.20 18:50: Ps: samozrejme ne pres zebru ale o par metru driv.

hodnocení

0x

Odbočit doleva ano, ale určitě ne tam, kde je šipka, ale o deset metrů dřív, přes ten červený pruh.
Je to jiná křižovatka, bez rozlišení přednosti. Takže budete dávat přednost protijedoucímu, ten zas bude dávat přednost vozidlu jedoucímu zprava, od Závišic, to bude dávat přednost zprava vám.

Me to prijde jako normalni krizovatka. Vsak tam jsou osazene znacky. Akorat nevim proc je tam umozneno odbocit vlevo. Podle me jediny rozumny duvod je autobus, ktery ma zastavku az za krizovatkou a aby pro nej bylo mozno vratit se zpet.

Taky bych řekl, že je to k vůli BUSu

google.com/...

hodnocení

0x

Maslíte zde:

mapy.cz/...

hodnocení

0x

Podle vodorovného značení nelze. Je tam plná čára a vyplněná šrafy. Odbočuje se dřív.

Ta oranžová šipka je úplně špatně. Možná křižovat to místo s červeným pruhem, ale není jednosměrne?

Kde to je?

Rozhodně je správně jet po hlavní a nenajíždět na dvě vedlejší a motat se tam. Ty na to nejsou určeny.

Tady by to legálně šlo. Plná je v místě přerušovaná. Ale pohodlně se tam lze vytočit jen osobáčkem.

Autoškola odbočení za ostrůvkem #4

hodnocení

0x

Odbočení provedete v místě, kde je bílá šipka v červeném pruhu. A případně instruktor poradí, klídek. ;)

petrnov
hodnocení

Takže pokud vás chápu správně, tak tam, kde jsem nakreslil červeny křížek nemůžu, ale tam, kde jsem dal zelenou šipku ano? Můžu tedy projet přes ten červený obdélník, kde je bílá šipka?
Autoškola odbočení za ostrůvkem #5

Ano přes to červené můžete. Přes bílé plné čáry ne. Ty smíte přejet v jiných situacích.

petrnov
18.08.20 19:14
hodnocení

Děkuji

Podle mě je nesmysl takto odbočovat, když je možné pohodlně odbočit před ostrůvkem.

Autoškola odbočení za ostrůvkem #6

petrnov
hodnocení

Každopádně děkuji všem mnohokrát za odpovědi. Lamal jsem si nad tím hlavu celý den. Ono se to právě tváří tak, že by to neměl být problém, protože tam, kde jsem dalzelený křížek, je právě přerušovaná čára. Čili teoreticky bych mohl odbočit normálně doleva jak dole po hlavní viz obrázek 1. tak i z vedlejši viz obrázek 2.
Autoškola odbočení za ostrůvkem #7
Autoškola odbočení za ostrůvkem #8

petrnov
hodnocení

Ještě jednou děkuji všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]