Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozu,vrácení

Od: nikim odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,chci se zeptat koupil sem před 3dnama auto,dnes jsem měl auto na výměnu oleje u mechanika a ten zjistil že je v háji převodovka,je tam velká vůle,oprava cca 30-40tis Kč,auto stálo 200000kc .Mám nárok na vrácení auta a peněz?Prodejce tvrdil že je auto po kontrole a v pořádku.Dekuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tento týden již několikátý dotaz o vrácení vozidla. Sice opačný dotaz, ale postup stejný. To že zjistíte vůli v převodovce, není důvod na vrácení vozidla. I kdyby Váš mechanik tvrdil cokoliv, nic to neznamená a prodejce se Vám vysměje, jak mu radili na této poradně mnozí.

Jak to zjistil mechanik při výměně oleje? Měřil tu vůli? Nebo chěl být jen zajímavý?

kami123

Mechanik většinou mnoho závad zjistí už při jízdě, jelikož to není lajk. Záleží o jakou vůli se jedná.

Na druhou stranu je hodně mechošů, kteří dělají z komára velblouda a hned by měnili funkční bežně opotřebovaný díl.

Skrytá vada rozhodně důvodem vrácení být může.

kami, ale to je na dlouhé diskuze o ničem, páč není mechanik jako mechanik, není vada jako vada.

"pozdě bycha honiti"

kami123

"pozdě bycha honiti"

- to bych dal jako logo této poradny a nemusí se pak tolik diskutovat.

xenofob
hodnocení

4x

dá se, pokud s tím prodejce souhlasí*smich*

já bych s autem jel za tím mechanikem před zaplacením, protže obrácený postup pak plní poradnu hloupými dotazy

jurajjuraj*
hodnocení

4x

to je ale prekvapeni ze starsi auto ma nejake mouchy, vzdycky rikam, chces auto bez zavady a navonene? zajdi si koupit do salonu nove

hodnocení

2x

Jaké auto (značka model, RV, kubatura...) nájezd...Jinak odpo třeba zde: poradte.cz/... nebo zde : poradte.cz/...

Rada pro příště vezměte si mechaninka s sebou až budete kupovat další "auto"

kami123
hodnocení

0x

Podle mne se vrátit dá.

Záleží jak máte napsanou smlouvu. A natom jaký je prodejce charakter.

Auto si máš nechat prohlédnout pře koupí, ne po ní.

Když kupuju auto, tak s těmito věcmi musím počítat.

.

Na tvém místě bych zkusil vyjednat slevu (byl bych spokojený za 20k)

Za 20 000 tisíc je to stará vylítaná vránaKupoval staré auto =musí počítat že to není žádné nové, nakonec i na nových ,co sjedou s pásu, se mnohdy vyskytují závady.

asi si pletete částky za vůz a za slevu.

@diesel - kupní cena byla 200.000 Kč, uvažovaná je sleva 20.000 Kč

hodnocení

0x
Možná si chce mechanik dohodit kšeft? Dokud jezdí není co řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]