Nejste přihlášen/a.
Pokud dojde k výměně tlumičů a pružin, musí se dělat geometrie?
Jedná se jen o výměnu tlumičů a pružin, nic dalšího.
Díky
Jedná se o vůz Ford focus MK1 příbuzných. Takže asi nic složitýho na přední nápravě, ale máš víc zkušeností než já
Jejich mechanik jim vyměnil tlumiče a pružiny , naúčtoval i geometrii, ale nedal jim papír z geometrie, mně se nechce věřit, že tu geometrii fakt dělali. Já bych protokol vyžadoval, kdyby se jednalo o moje auto a těch 1500Kč za geometrii by mi naúčtoval
Tam je geo nutná, sundavá se spodní kulák z těhlice a ten nikdy nedáš přesně zpátky jak byl..
Koukni na řídicí tyč jestli točili s matkou. Ale pokud se s tim už jezdilo tak to už nenajdeš..
Nebo geo ověř, psal jsem sem návod jak to snadno změřit laserovou vodováhou a latí.
Add: u toho focuse vyměníš tlumič bez vyndání tehlice z ramene. To leda Mondeo MK3, tam musí z čepu.
Už si to moc nepamatuju, tlumiče na FF jsem měnil asi před 5 lety.. Ale geo jsem pak dělal, rozhodila se (nebo byla už předtim, to nevim)... Vlastně to jsem měnil i ložiska, proto těhlice ven, už jsem doma
Záleží jak se to dělá, podle break se čep z těhlice vyndat nemusí (ale pak se tam s. napružený rameno), tady ve videu ho sundavá:
Pokud vyndám čep tak kontrolu geo dělám automaticky. Někdo ne. Pokud se nezměnilo natočení volantu, auto netáhne nikam ke straně atd. a gumy se nezačnou sjíždět křivě tak geo úplně nutná neni... Ale pustit auto bez kontroly geo bych si pro cizího nedovolil (on si to sjíždění gum nemusí hlídat a zjistí to až bude mít kraj gumy na dráty = dvě pneu do šmelce a udělat geo - se mohla dělat rovnou.
nemusí, lepší je poničit přední gumy a po půlroce kupovat nové..500,- za geometrii lze dnes ušetřit...3000 za gumy po roce utratit,..a to se vyplatí
Vždyť to píše dobře
Kde vidíš 500 za gumy? Jedině že mu chybí mezery za tečkou a na začátku věty nemá velký N (ale to dráždí leda učitelku češtiny..)
kdyz to pisu z aligatoru s malymi tlacitky neni to jako ze skolni lavice , az jenda22 prestane hulit a pusti ho z lecebny take to pochopi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.