Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytka středového šroubu kola

Od: zdenek2® odpovědí: 11 změna:
Zajímá mne, zda se dá někde sehnat či koupit krytka středového šroubu kola? Jedná se o vůz Felicia. Viz foto.
Jak se tato kovová krytka nazývá?
Pokud se sehnat nedá, dá se šroub něčím zakrýt tak aby tam nešel prach a vlhkost?

Krytka středového šroubu kola

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

1x
Ve většině autodílů.
V případě když jsem sháněl atyp tak jsem jí sehnal u výrobce přívěsných vozíků.
Název: krytka náboje :)
hodnocení

Díky to pomohlo. Pod názvem krytka náboje jsem ji teď v internetu bez problémů našel.

hodnocení

Teď jsem krytku našel tady:
automrazik.cz/...
a koukám, že se tam píše krytka pro zadní náboj.
Já potřebuji krytku pro přední náboje, protože vzadu už krytky mám.
Vpředu je jiný rozměr krytky?
hodnocení

Tady se k tomu diskutovalo v roce 2015:
poradte.cz/...
ale není mi jasné zda krytka zadního náboje bude pasovat i dopředu. Já chci zakrýt i ten šroub, protože se tam usazuje nečistota.

Ono se stačí zamyslet a když říkáš že vzadu už krytky máš co zvednout prdelku a jít zkusit jestli pasují? :) Ale selským rozumem pasovat budou.

hodnocení

A také by mne zajímalo, zda když je tam krytka, půjde nasadit tento alu disk na obrázku?
Půjde pak ještě nasadit na tento disk středová krytka s logem například Škoda?
Nebo budu muset kovovou krytku sundat?
Krytka středového šroubu kola #2

hodnocení

0x
Vzadu kryt kryje ložisko s mazivem, tam být musí. Vepředu není důvod něco krýt, proto tam ani originálně nejsou.
Můžete si do těch kol sehnat středové krytky a zakrýt to tak.
hodnocení

Ano vzadu kryje ložisko s mazivem, ale co když ten Alu disk bude takový, že krytka náboje tam už nepůjde nasadit nebo druhá možnost, krytka náboje půjde nasadit, ale už nepůjde nasadit plastová krytka disku s logem?
Plastová krytka disku s logem mi přeci nezakryje ložisko a vazelínu. Nebo ano?
Máte s tím někdo zkušenosti? To je lépe vědět než Alu disky koupím.

Vzadu ta krytka samozřejmě musí zůstat, tam je dost důležitá. A pokud je disk vhodný na Felicii, tak krytka určitě překážet nebude.

Vy si chcete navíc zakrýt i přední, ale na to se krytka nikdy originálně nedávala, protože není důvod. Funkčně tam potřeba není a esteticky ji zakrývaly originální plastové krytky plechových disků. Tam jsem to myslel tak, ať to necháte tak jak je a "zakryjete" to jen středovou krytkou v alu disku.

hodnocení

Dobře, vpředu opravdu krytka nemusí být i když by tam být mohla. Vzadu ale kvůli vazelíně krytka náboje být musí. Ta krytka má průměr 4cm a otvor v disku, který mám nasazený je nějak 57mm takže ten kupovaný disk to bude mít podobné a bude tam po stranách mezera. Jestli ale je ten disk dělaný přímo na Felicii, to asi těžko. Rozměry disku, rozteče šroubů samozřejmě pasují, ale jestli bude ten disk hodně vysazený ven, aby se tam krytka náboje skryla, to říct neumím. Vyloženě pro Felicii se tyto disky určitě nevyráběly.
On je problém s tím, že ta krytka náboje Felicie je moc vypouklá směrem ven. Podle mne zbytečně. Měl jsem s tím problém už když jsem loni kupoval plastové poklice, ne všechny kvůli té krytce tam pasovaly.
Třeba Octavia a fabia mají krytku náboje plochou jako víčko od zavařovací sklenice. Ta by tam nevyčnívala. Ví někdo kolik je průměr krytky náboje u fabie a Octavie? Jestli by tam pasovala?

hodnocení

0x

Já jsem to u Felicie vyřešil tak, že jsem v obchodě koupil plastové záslepky na trubku (jestli si dobře pamatuju tak průměr 48mm).

Ty plastové krytky jsem tam narazil a ničemu tam nepřekážeji. Ale protože přední náprava dostává na hrbatých silnicích zabrat, tak se plastové krytky časem otlučou, uvolní a vypadávají z náboje kola.

Ale tato korunová položka se dá občas vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]