Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí provozovatel udělit plnou moc vlastníkovi

Od: honza85 odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, budu prodávat vozidlo jehož jsem vlastníkem, ale jako provozovatel je v techničáku uvedena partnerka.

Musím pro přepis vozidla na úřadě novému vlastníkovi dokládat i plnou moc provozovatele (partnerky) , případně se musí provozovatel (partnerka) dostavit na úřad také?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak já Vám dám jednu velmi dobrou radu.Nedavejte plnou moc,ale osobně nechte zapsat změnu.PM provozovatele dle mého soudu není potřebná=Vy jste vlastník!

Ještě dodatek-doporučuji prohledat zde na poradně články-dotazy jako je tento : poradte.cz/... nebo : poradte.cz/...

Myslím, že jste mimo. On se ptá, jestli tam potřebuje i provozovatele, nic o tom, že by tam nebyl sám.

Ne nejsem mimo vím na co se ptal jen jsem iodpověděl a přidal radu.Na rozdíl od Vás!

On je rozdíl mezi dobře míněnou radou a poučováním či mentorováním...

Tak poraďte a nementoruhjte .Zatím jste tazateli neporadil jen tu většinou do každého rýpáte!

xenofob

takže ta dobrá rada, provozovatele k ničemu nepotřebujete, zákon to nevyžaduje...

a kdyby jste provozovatele k něčemu potřeboval, ztrácelo by jakýkoliv smysl evidenční odlišení vlastníka a provozovatele...jiný význam to nemá, jen ten aby měl stát přehled komu zaslat výzvu k uhrazení pokuty, chrání se tím především lesingové společnosti které auta sice vlastní, ale pronajímají - půjčují je lidem, kteří za ten pronájem platí a auta provozují

hodnocení

2x

Vy jako vlastník vozidla necháváte do ORV II zapsat i případného provozovatele. Neznám jediný důvod, proč by případný provozovatel mohl mluvit do případného prodeje vozidla jinému vlastníkovi.

Takže na Registru vozidel vyplníte spolu s novým vlastníkem žádost o zapsání změny vlastníka vozidla a provozovatelem se pro evidenční účely vůbec nebudete zabývat, nemá totiž do prodeje co mluvit. Případné další vztahy jsou otázkou příslušných smluv a dohod, ale určitě nejsou důležité pro zápisy do ORV II.

honza85
hodnocení

Tak já si raději tu plnou moc sepíšu a nechám ověřit..Nikde jsem k tomuto nic nedočetl..Všude se řeší jen změna vlastníka na nového vlastníka či provozovatele, nikoliv současná změna vlastníka i provozovatele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]