Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvítí světla

Od: kaira odpovědí: 20 změna:
Zdravím. Čím by mohlo být, že mi u Felicie nesvítí světla ani blinkry? Pojistky to nejsou..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Protože jsi skoro nic nenapsal, tak to může být čímkoliv.

doplněno 05.01.20 10:25:

@kaira: Promiň, ale to se pak těžko radí, když člověk nemá základní informace. Pak je asi i zbytečné ti říkat, abys vzala měřák (multimetr) a zkusila měřit od baterie postupně po kabelech kam až ti jde napětí. To by totiž byl normální způsob hledání závady.

Co se té páčky týká, může to být ta závada. Ovšem Felda má na spínání světel relátka a s "usmaženou" páčkou světel jsem se tudíž ještě nesetkal.

kaira
hodnocení

A co chcete vědět? Nejsem elektrikářka, nerozumím tomu. Kromě blikaček (směrovek) nic nefunguje, ani na palubovce ty označující světla..

hodnocení

0x

Houkačka jde? Startovat jde normálně? Mrkni na ten drát , tuším že je žlutý co jde na cívku starteru, přes něj se uzavírá obvod do odlehčovacího relé přes které jsou zapojený světla a i různé obvody... Ale pokud startuje, tak bych to viděl asi na "usmaženou" páčku světel ... To je taková nejčastější závada... Kdyby, tak jedna rada... Nekupuj úplně tu nejlevnější, už jsem se setkal, že jedna byla vadná rovnou z výroby a druhá vydržela 3 měsíce... Lepší je jít do značkové... To jen kdyby...

kaira
hodnocení

Houkačky jdou to je jediné co jde. Startovat jde beze změny..

tak bych dal snad opravdu ruku za tu páčku... No zkus koumnout..A světelná houkačka taky nic?

A když dáš nouzová světla, všechny blinkry aby blikaly..

Tak pokud nejde nic mimo tak možná tedy to odlehčovací relé, přes něj totiž jde většina spotřebičů...

Ještě jedna věc, podsvětlení palubní desky jde? A třeba ventilátor?

Mrkni na:

poradte.cz/...

kaira
hodnocení

Tak jsem se dívala. Pomocí páčky jdou oba blinkry i dálková světla (ty ale je na bliknutí nahoru, na trvalo dolů nesvítí), ventilátor jde. Jak jsou ty dva spínače vedle volantu na světla, tak ten levý občas svítí, občas ne. Podsvětlení palubní desky vypadá že nejde..

hodnocení

0x

Môže byť vadný vypínač svetiel alebo prívod k nemu,vadná spínacia skrinka,niejaké relé.

kaira
hodnocení

Tak jsem se dívala do té pojistkové skříňky, na kabílky a chvíli mi to všechno fungovalo. Po mačkání tlačítka na rozsvícení světel to třeba problíklo nebo to šlo po trvalém stlačení nebo na druhé zmáčknutí. Chápu dobře, že je nejspíš chyba v tom tlačítku na rozsvěcení? Teď už mi to zase nešlo..

hodnocení

0x

Otestuj, zda po zapnutí klíčku funguje ventilátor topení nebo stěrače. Pokud ani to ne, je vadné odlehčovací relé X (to jediné šedé v pojistkách) nebo kabel žlutý tenký ke startéru na jeho cívku (kostří se přes něj to relé).

kaira
hodnocení

Ventilátor, topení i stěrače fungují..

Pokud blinkry a hlavní světla nejdou, tak bych sázen na páčku.

Varovná světla jdou?

Světelná houkačka jde?

Obrysová světla svítí?

Jdou k obrysovkám přihodit přední mlhovky?

kaira
hodnocení

Jak jsem psala výše tohle všechno jde. Když jsem mačkala tlačítko světel, tak to třeba jen probliklo nebo to s svítilo jen když jsem tlačítko držela či až na druhé zmáčknutí. Teď zas už vůbec..

Kup si nový vypínače v tomto pořadí (těžko radit jinak, když si to sama nezměříš)

6U0941503

6U0941503A

6U0953521A

Při demontáži k vůli výměně se musí sundat náhon k tachometru z převodovky (vede tam shora bowden). Jiank něco urveš.

K vůli páčce a snažšímu demontování budíků musí i volant dolů. Je tam 21 matka. Velikost 21 najdeš na křížovém klíči na povolování šroubů kol (má na koncích kříže 17,19,21,24) a potřebuješ křížový šroubováček.

Rada jak hrom. Zbytečné vyhazování peněz!

satam: Jak se to veme. S pohledu zkušeného elektrikáře, který to proměří ano. Máš pravdu. Pro laika, který neví ani co je multimetr je toto nejsnažší způsob. Vyhazování peněz? Na vrakáči má tyhle díly za 100kč jak kde. Felda má přes relé jen tlumená světla a přední mlhy, zadní mlhy. Dálková jsou páčkou a obrysová vypínačem. U vypínačů jsou posuvné hřebeny kontaktů, které se časem prodrápou durch a pak kontak šmajdá mimo.

Může ty hřebeny prohodit za nevybroušené. U vyrovek a obrysovek to nejde (tam jsou využity všechny kontakty, ale u tlumených a topení skla je využit jen jeden hřeben).

kaira
hodnocení

Tak jsem se v tom pohrabala a tlačítko na obrysová světla funguje i s podsvícením přístrojové desky. Ale dělá mi to zase jinou věc, když pootočím klíčkem rozsvítí se mi automaticky potkávací světla, aniž bych nastartovala. A nejdou vypnout tlačítkem. Co by to mohlo být? Nspojila jsem nějak jinak někde kabel?

Kairo, v pojistkách je občas jako doplňková výbava relé deního svícení. Je volně na drátech. Odklop pojistky a hledej někde u tlustého kabelu svazku nebo na palubce. Otevři přihrádku spolujezdce (pokud enmáš airbag spolujezdce) a vyjmi ten truhlík uvnitř. Uvidíš dovnitř a snáze relé deního svícení najdeš.

To stačí pak opatrně rozkuchat a proletovat spoje.

A i bez něj pokud necháš zaplné obrysovky a tlumené jsou také zamáčknuté, tak pak při vypnutí klíčku tlumená zhasnou a po zapnutí klíčku se rožnou. Je to normálná funkce (ale jen, pokud jsou zapnutá tlumená, jinak po jejich zhasnutí to vyřadíš).

Nejde tedy stát autem se zapnutými obrysovkami a tlumenými, pokud není vložen a otočen klíček.

date
hodnocení

0x

A nemáte nějakého rytíře,co by setl drakovi hlavu (opravil světla)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obrysova svetla
Otázky na téma potkávací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]