Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK a jiné disky

Od: amper® odpovědí: 10 změna:

Tak, když už tu máme otázky podobného typu jako je tahle, tak se taky zeptám: Mám 10 let starou fabii, logicky byla 3x na TK (evidenčky nepočítám). S ohledem na datum uvedení do provozu vždy na zimních kolech. Teď jsem nechal orezlé disky opískovat a nastříkat a koupil nové zimní gumy. Při objednávání gum mi přišlo do oka označení na disku 6Jx14 ET43. Tyhle disky, ač koupené společně s autem, nejsou na dvojkovou Fabii povolené. V souvislosti se zpřísněním kontroly právě u disků se ptám: Fakt někdo bude hledat ty zaprášený třímilimetrový písmenka navíc zalitý barvou? Rozdíl oproti předepsanému disku je jen 6 mm, takže ten vidět pouhým okem určitě není.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Pochybuji, že to někdo vůbec hledá, protože to je blbě vidět normálně natož špinavé a ještě k tomu nasazené na autě. No a ve vašem případě je to ještě vylepšené pískem a novou barvou. Takže bych mu to normálně přistavil a když bude moc aktivní tak dělat hloupého

hodnocení

0x

Tušíte správně, na STK se na kontrolu nejspíš vyprdnou, ale pojišťovna bude mít žolíka v pdobě technické nezpůsobilosti provozu. Inu kdo chce kam...

hodnocení

Díky za názor. Já nikam nechci ;). Jinak pozoruju Vaše odpovědi tady na poradně a musím konstatovat, že Vás obdivuji. Jestli máte vše tak důsledně v pořádku, jak to prosazujete ve svých radách, klobouk dolů. Akorát to musíte mít drahý. Kdybych tohohle Černého Petra odhalil před stříkáním, bylo by řešení jednoduché. Dal bych orezlé disky do frcu i s gumama na dojetí a koupil nové. Byl bych v tom tak za tři litry. Udělat to teď, jsem v tom tak nejmíň za pět.

K té pojišťovně. Už měla příležitost minimálně 3x, než jsem auto odkoupil od zaměstnavatele, mělo havárku na hranici totálky a nic... Mimochodem, už jsem taky (jiné) auto po havárce přezouval - pro snížení atraktivity vozu v aukci (stanovení ceny upotřebitelných zbytků). A vyšlo to.

re4zon
Pojistovna bude mit prd. Resp. zolika bude mit na nekoho, kdo sklopi usi a necha si vse libit. Tezko totiz dokaze pricinnou souvislost mezi jinymi disky a nehodou. To by musela mit sakra nahoda.
A pokud kde o tk, tak je to jen o nahode na koho clovek narazi. Na pneu kouknou vsichni, na znaceni disku malokdo. Ale uz jsem zazil jednoho, co si sel pro hadr, iron a lupu aby to znaceni nasel. Reseni je vybrousit to pred barvou, ale na to uz je pozde.
jurajjuraj*

kvuli takovemu rozdilu pojistovna neudela vubec nic, tezko by prokazala ze to melo vliv na pripadnou nehodu a i tak by mohla max kratit par drobnych

mathew

To by někdo z pojišťovny nejdříve musel zjistit, že jsou tam "špatné" disky a pak ještě prokázat, že to mělo na něco vliv a upřímně v době, kdy je mezi povolenými rozměry rozdíl i několik palců a tedy máte při použití krajních rozměrů v podstatě 2 různá auta, se jim bude u 6mm rozdílu nějaká souvislost prokazovat tak blbě, že do toho nikdo při smyslech ani nepůjde...

re4zon
Pujde, nestoji je to nic nez jeden dopis, do textu se zamicha par paragrafu aby to vypadalo jako hrozne vazny pravni dokument. Spousta lidi, zvlast starsich, povazuje pojistovnu za jakousi autoritu, ktere se neodporuje a ktera ma vzdycky pravdu. Ale pri prvnim naznaku odporu to vzdaji, aspon v pripade znameho jim stacilo odepsat at prokazou souvislost.

hodnocení

0x

Hlavně -existuji i disky kde toto není nevím,ale na ze 5 sad origo disků (2X ale a 3x plecha jsou tyto data vyražené jen na jedné alu sadě origo disků. S jedním takovým autem s disky origo litými bez vyražení značení,jsem byl na TK minulé pondělí (předcházel tomu zde: poradte.cz/... můj dotaz)jen lehké závady na staříčkovi 106 z roku 1996.

hodnocení

0x

ampere to bych fakt nehrotil.Uz jsem mel par kolizi bez meho zavineni (porad mam plny pocet bonusu)a do protokolu at PC nebo likvidator od pojistovny vzdy podrepli a do protokolu zapsali rozmer pnehu.Disk nikdy.

Tedkom se sice rozjedou nazory ,popisu jake disky mam na zimu.Mam I 20 a z fiata mi zustali zimni plechace.Na soustruhu jsem udelal vlozky do otvoru o 2 desetiny vnitrni prumer vetsi pri svarovani se stahli.Diry na srouby jsem pribrousil A nyni me ceka treti zima.Pres zimu najedu max do 2000km po meste.Zimu rad nemam nikde nevyjizdim.STK jsem posunul hned na zacatku o tyden na duben a to nasadim letni i kdy by byli zaveje.

hodnocení

Tak pro info: Technická bez ztráty kytičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]