Nejste přihlášen/a.
Musí být vždy v ORV,když jsou alternativní disky u těchto napsáno "z lehkých slitin"?
Ne. V ORV I nenajdete o diskách nic, v ORV II máte vypsané použitelné rozměry disků na vaše vozidlo bez určení materiálu disku. Pochopitelně musí být jakékoli disky homologované.
@diesel: Pochopitelně v ORV II mohou být doplňující informace a u některých rozměrů disků může být i uvedené omezení. Ale určitě to není běžná praxe a co se odpovědi na dotaz týká, tak určení materiálu disků v ORV II být nemusí a běžně nebývá.
Hmm ale v jednom ORV ke Xantii LFY toto je psáno. Jinak nejenže mám homologované disky ,nacvíc jsou to i originální-dodávané přímo s auty z výroby,takže toto mne netrápí. mne jen to že jde pažout na TK ale je na letních s alu, ale nechci přezout na zimní dříve než je nutné,a navíc díky PN nemůžu-auto poveze manželka !
Ty informace do ORV se tisknou z databáze, kterou dodal Ministertvu dopravy konrétní výrobce...proto se ty texty u jednotlivých značek liší...rád bych upozornil na skutečnost, že as i25 členských států z celkového počtu 28 podobné nepodstatné hlouposti do ORV netiskne a vystačí si s 15 základními údaji...
Situace se pomalu začne měnit až cca po 6-7 letech, do té doby musí všechny členské státy vytvořit národní webové stránky, na kterých bude podle čísla VIN dostupná databáze všech technických údajů, které jsou výsledkem schvalovacího procesu...takýže zadáte VIN a objeví se nějaká tabulka, obsahující vše, co je uvedeno v COC listu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.