Nejste přihlášen/a.
Zdravím nedávno jsem si koupil Favorita druhé generace a občas se stane že prostě nenastaruji. Někdy je to okamžitě ale třeba další den i kdbych tam seděl hodinu tak nic. V těchto případech musím při startovaní napomáhat plynem.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Startér to nebude protože při startování normálně škytá.
Má karburátor, nebo jednobod? U felicií s jednobodem se projevovával stejný problém v různých intenzitách, tenhle systém měl jeden vstřikovací ventil na ježdění a druhýna jako sytič, na sytič se to ulejvalo. Podrobnosti nevim.
Zřejmě Anonyme nevíš nic. Monotronic měl ve vstřikovací jednotce pouze jeden vstřikovač a tzv. sytič řídil mozek ECU motoru promněnou délkou vstřiku onoho jednoho vstřikovače a změnou předstihu v kooperaci s čidlem teploty zezadu sání.
Prověřit tlak čerpadla (1,1bar a při uškrcení vratné hadice tlačí čerpadlo 3 bary). Dále relé palivového čerpadla, hall snímač a teplotní snímač. Jinak je to nesmrtelné.
Dost se kazil hall snímač s ocáskem zakončeným konektorem. Navíc občas na něj kapala chlad. kapalina z termostatu (netěsnosti příruby).
Vyměň hall (pozor, při neběžícím motoru diagnostika hlásí jeho vadu, ale to je vpořádku, protože motor stojí a nevyrábí pulzy), popř. čidlo teploty motoru a preventivně relé, pod ECU, paliva.
Diagnostická zásuvka je za nádobkou z aktivním uhlím. Má 5 pinů a pasuje tam protikus stejného typu získaný z motorku BRANO centrálu pro Felicie. Je tam svorka 30,31 a K-line. Stačí propojit tři dráty s OBD zásuvkou třeba ušmiklou z octy nebo Feldy a máte redukci na standart OBD a pak stačí USB KKL diagnostika VAG-COM.
Pokud máte karburátora z 93, tak může být chyba v paliv. čerpadle, kdy palivo padá a už nemá manuální páčku na dotankování jako u modelů 89-91. Automatický sytič na karburátorovém fávu se aktivuje sešlápnutím pedálu plynu a jeho puštěním a pak startováním bez něj.
Pokud budete měnit hall, tak sežeňte pro Feldu MPi a SPi.
Musí se jen použít tato krátká propojka Na Fáva.
6U0971089 - propojovací kabeláž
gumid- upřesním pro potěchu rádce anonyma: Mono-Motronic . Měl jsem taky ten slavný jednobod, ale byl línější než karbec a upřímně-poruchy byly akorát na nápravě na čepech díky našim "silnicím", kterým se němci smějou a zároveň diví. My jsme už zvyklí..(i na kupování čepů).
Měl jsem jak monotronic, tak LEKR.
Závady byly v obohacovači, kdy praskala jednou za 3 roky membrána a benzín tekl z plovákové komory pod klapkou přímo do sání a nekontrolovatelně přebohacoval směs. Dále byl problém s O kroužkem na šroubku bohatosti směsi (nastavení je od úplného zašroubování 2otáčky - 3 vyjmečně). Pak se často ničila gumová podložka pod karburátorem a originál se nedal sehnat. Vyráběla se ovšem kovová trojdílná s pertinaxovou distančkou.
Seřízení je trošku složitější, ale v minulosti jsem tu psal mraky návodů na LEKR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.