Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu kupovat?

Od: janhasl odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat. Má dle Vás cenu v dnešní době kupovat Octavii 1, 1.9 TDI 81 Kw r. v. 2005 výbava Ambiente? Mám možnost jí zakoupit za 65 000 Kč od člena rodiny. Před necelým rokem dělany rozvody, repas turba, brzdy, čerpadlo. Auto má najetých cca 240 000 KM. Teď mám auto, ale pořád se na něm něco kazí a prostě už mě nabaví do toho auta pořád vrážet peníze, navíc mám v plánu za rok a půl ho vyměnit a netuším, co přesně bych si za tu cenu za 2 roky koupil. Děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za dané situace dobrá volba, už taky proto, že to auto znáš. A znáš jeho skutečný stav.

janhasl
hodnocení

Díky za zprávu :)

samosato*
hodnocení

0x

Teď mám auto, ale pořád se na něm něco kazí a prostě už mě nabaví do toho auta pořád vrážet peníze

Jděte do toho, pokud jste přesvědčený, že do 15 let starého auta ty peníze nebudete muset vrážet

janhasl
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Určitě počítám s tím, že na tak starém autě něco odejde, nejsem snílek. Ale momentálně mám taky Octavii r. v. 98 1.6 MPI, ale pořád tam něco odchází a už mě to nebaví. Navíc v tom autě nemám žádnou výbavu + mi nefungují 2 okna. Proto se ptám, zda to vyměnit. Popravdě fakt netuším, co bych za 2 roky koupil třeba do 100 000. Mám strach kupovat auto od cizího.

samosato*

Není výhodnější si koupit (nové) lehce zajeté za větší peníze? Máte spočteno kolik jste už do toho starého auta za posledních pár let investoval a jak velkou část času bylo auto nepojízdné?

lmgify
hodnocení

0x

Neptal jsi se tady na to samé už před 2 měsíci?

hodnocení

0x

Mám takřka stejné auto, jen 66Kw r.v.2002,240 000km,a podle mínění pracovníka STK i mého mechanika je v dobrém stavu. Když mi můj mechanik nabízí v případě, že bych jej chtěl prodat 95 000 Kč, tak bych jej za 65 000 bral. Oba tvrdí,že na Oct 1 po mechanické stránce žádné jiné auto nemá .To nejdůležitější na tom máte udělané, musí vydržet ještě dlouho.

janhasl
hodnocení

Díky za zprávu.

hodnocení

0x

Pozrite si v akom stave je karosérie a brzdy. Čo sa týka motora,tak stará 81 kw rotačka si ešte len sadla.Tieto motory sú schopné robiť milión kilometrov.

asd1

jj, proto tam zatim jen repasoval turbo, čerpadlo a posílá to z domu :D

janhasl
hodnocení

Díky za odpověď. Brzdy jso udělané komplet na podzim 2018. Auto jde z domu pryč, protože se rozrostla rodina a tudíž kupoval rodinnější auto (VW Touran). Nerad toto auto dával pryč. Změny byly provedeny z důvodu, že měl úmysl, si auto ponechat, ale nechce živit 2 auta.

asd1

Tak to ber. Za rok a půl to za podobný peníze prodáš...

onywisipu
hodnocení

0x

Koupí auta bych se zadlužil na 3 rok.

Pokud se pouze koupí 14let starého auta za 65tis kč zadlužíš na 3 roky, tak bych řekl, že to není dobrý nápad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]