Nejste přihlášen/a.
Mám ford transit,stojí v garáži ,mám vandaný motor.
Otázka: Musím auto pojistit :Ze zákonného pojištění . Od 1.1.2018 jsou zase jiná pravidla?
Před 1.1.2018 auto pokud stálo na vlastním pozemku ,pojištěno být nemuselo?
Jak je tomu teď po 1.1.2018? Děkuji za odpověď. Váš Sta.
Dřív platilo "stojí mimo veřejné komunikace = není provozováno = nemusí být pojištné". Stačilo v termínu prokázat neprovozování a sankce za "nepojištění" nebyla (hrozila jen sankce za pozdní depozit - termín 10 dnů od ukončení provozování. Ale to nikdo neřešil)
Dnes platí "není v depozitu = je provozováno = musí být pojištěné" tj. pokud není v depozitu, tak musí být pojištěné i když stojí na zahradě za plotem... A ČKP už zase může vymáhat výpalné, dá se čekat stejné svinstvo jako v minulosti = čekat aý naskáčou poplatky, využít jakoukoliv chybu k inkasování co nejvyšší částky atd. (např. depozit nedoloží prokazatelně/ v termínu atd.)
Toto by měl vymáhat stát, a měl by jít po nepojištěných vozidlech chycených v provozu... Ovšem jde o prachy do soukromých rukou, tak rozumné vymáhání nehrozí...
Správné odpo je napsané,takže není co dodat,to že tímto zákon diskrimínuje poctivé osoby co půl roku nejezdí neboť třeba "velmi dobrý servisák to zdržuje a vymlouvá se furt na něco-v takove situaci jsem před roky byl!,proto si dnes dělám vše sám nebo jsem přítomen u oprav,na rodzíl od darebáků co jezdí bez nehodlám řešit. ale jen dotaz s rýpnutím-Auto máte v garáži, to je takový problém vzít RZ-SPZ a dojít na úřad vyřadit (po staru dát do depozitu-stačí odevzdat RZ-SPZ,lidově malý a velký TP, vypsat žádost a 200kč) Do Velkého papíší uložení a vrátí jej.Pokud nebude vyzvednut do roku od uložení musí se doložit před uplynutím roku KDE se nachází.adresu a účel použití-tzn u Vás oprava nebo GO?)Více můj dotaz a pslední moje odpo po jednání na úřadu : poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.