Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci na octavii koupit nové letní pneu a moje hranice je 1500kč za kus. jde o rozměr 225/45 r17 91w. Aby nehučely za jízdy, děkuji.
Do této ceny v tomto rozměru..zase tak moc na výběr nemáte.
To je úžasné..Váš limit je 1500Kč/ks...a dáte odkaz na pneu za 1618Kč/ks..
Podle testů to nejsou špatné pneu..
Ale pokud si dám nějaký limit, předpokládal bych, že ho chcete dodržet.
Ono mít 17"kola je někdy věc hezká, často nepraktická... Zvláště ve městěch s kolejemi (tramvaje-šaliny) a při horších silnicích. Ze zkušeností v okolí můžu říct, že když vám jde o cenu - chcete "max 1500,-, vlastně max. 1700,-", budete kupovat tyto gumy 2x častěji než 15".
Širší pneu znamená často větší hlučnost, větší spotřeba paliva, častější výměna disků - deformace. Opotřebení také rychlejší než u "hnusných patnáctek".
Nerozumím způsobu života, když si třeba někdo koupí X6 a nasadí na něj protektory... Nerozumím zvyku koupit si fabii a dát si na to 17"a hustý křídlo...
@krtek6 - jj, nemám vlastní zkušenost, jen info od lidí z okolí... možná jejich problém nebyl v 17"ale v noze nebo značce pneu. K tomu vašemu postupu - už jste si četl poradte.cz/... ono mít propadlý ŘP (pokud je stále v registru řidičů) je logicky blbost k postihu, ale o to víc se bude pojišťovna cukat, až zjistí nehodu s nezapsanými pneumatikami... - ostatním se omlouvám za OT
v tom případě ok - z popisu "nejdříve pořidil a legálně zapsal 16"kola a poté jsem je vyměnil za 17""to nebylo poznat.
no to je právě názor lidí co to ještě nezkusili.. Jak jsem psal mám F1..původně bylo auto s klasickýma AL 14" kolama..v rámci zlepšování a tuningu, který jsem si chtěl dopřát jsem nejdříve pořidil a legálně zapsal 16" kola a poté jsem je vyměnil za 17" s kterými jezdím v létě do dnes už asi 6let myslím..Paradox je, že i když se to zdá být nemožné pro mě je komfortnější jezdit na těch 17" než na 16" ..na těch 16" jsem cítil daleko větší nerovnosti a vady silnic než na 17" ..Jediná nevýhoda, kterou bych zmínil je ta, že s většíma kolama se pomaleji rozjíždím...jinak já osobně si nemužu stěžovat...Gumy jsem dostal s kolama a krom té 1, kterou jsem musel vyměnit z důvodu propíchnutí něčím na cestě..
jmlc: jak 16" tak 17" mám legálně zapsané právě proto, abych se vyhnul případným dohadům s pojišťovákama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.