Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneu 17ky do 1500kč?

Od: ivson odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chci na octavii koupit nové letní pneu a moje hranice je 1500kč za kus. jde o rozměr 225/45 r17 91w. Aby nehučely za jízdy, děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tak snad by stačil porovnat index hlučnosti

hodnocení

0x

Do této ceny v tomto rozměru..zase tak moc na výběr nemáte.

doplněno 01.04.17 14:46:

To je úžasné..Váš limit je 1500Kč/ks...a dáte odkaz na pneu za 1618Kč/ks..

doplněno 01.04.17 18:10:

Podle testů to nejsou špatné pneu..

Ale pokud si dám nějaký limit, předpokládal bych, že ho chcete dodržet.

ivson
hodnocení

ivson
hodnocení

Cekal jsem na poradnach tuto reakci... Dekuji
ivson
hodnocení

Chci se omluvit, ze jsem nedodrzel limit! Menim hranici limitu na 1700kc. Dekuji
davidc

Dobrý den,

Na tyto pneumatiky jsem dostal doporučení od dvou kolegů. Mám je momentálně objednané v rozměru 215/55/R16 ze stejné stránky, tak uvidím. Podle recenzí na tom jsou pomerně dobře za tuto cenu.

hodnocení

0x

Jsou tam ještě levné NANKANG za 1468,. Kč

pneu-kvalitne.cz/...

Jsou čínské, ale klidně bych je koupil.

fugass*
hodnocení

0x
Já měl na octavii před 4mi roky stejný rozměr nexen a rozdíl mezi 16" 205 firestone byl velmi velmi velký = k lepšímu
repkin*

Lepší byl nexen nebo firestone?

krtek6*
hodnocení

0x

Zmenši si kola...když si pořizuješ velká kola musíš počítat i s velkýma nákladama za gumy...já mam na F1 225/40/R17 a za jednu gumu jsem dával 2200,- mám Goodyear Sportmax

hodnocení

0x

Ono mít 17"kola je někdy věc hezká, často nepraktická... Zvláště ve městěch s kolejemi (tramvaje-šaliny) a při horších silnicích. Ze zkušeností v okolí můžu říct, že když vám jde o cenu - chcete "max 1500,-, vlastně max. 1700,-", budete kupovat tyto gumy 2x častěji než 15".

Širší pneu znamená často větší hlučnost, větší spotřeba paliva, častější výměna disků - deformace. Opotřebení také rychlejší než u "hnusných patnáctek".

Nerozumím způsobu života, když si třeba někdo koupí X6 a nasadí na něj protektory... Nerozumím zvyku koupit si fabii a dát si na to 17"a hustý křídlo...

doplněno 03.04.17 09:53:

@krtek6 - jj, nemám vlastní zkušenost, jen info od lidí z okolí... možná jejich problém nebyl v 17"ale v noze nebo značce pneu. K tomu vašemu postupu - už jste si četl poradte.cz/... ono mít propadlý ŘP (pokud je stále v registru řidičů) je logicky blbost k postihu, ale o to víc se bude pojišťovna cukat, až zjistí nehodu s nezapsanými pneumatikami... - ostatním se omlouvám za OT

doplněno 03.04.17 09:58:

v tom případě ok - z popisu "nejdříve pořidil a legálně zapsal 16"kola a poté jsem je vyměnil za 17""to nebylo poznat.

krtek6*

no to je právě názor lidí co to ještě nezkusili.. Jak jsem psal mám F1..původně bylo auto s klasickýma AL 14" kolama..v rámci zlepšování a tuningu, který jsem si chtěl dopřát jsem nejdříve pořidil a legálně zapsal 16" kola a poté jsem je vyměnil za 17" s kterými jezdím v létě do dnes už asi 6let myslím..Paradox je, že i když se to zdá být nemožné pro mě je komfortnější jezdit na těch 17" než na 16" ..na těch 16" jsem cítil daleko větší nerovnosti a vady silnic než na 17" ..Jediná nevýhoda, kterou bych zmínil je ta, že s většíma kolama se pomaleji rozjíždím...jinak já osobně si nemužu stěžovat...Gumy jsem dostal s kolama a krom té 1, kterou jsem musel vyměnit z důvodu propíchnutí něčím na cestě..

doplněno 03.04.17 09:56:

jmlc: jak 16" tak 17" mám legálně zapsané právě proto, abych se vyhnul případným dohadům s pojišťovákama

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]