Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
ráno jsem zaslech v rádiu,že za tři roky má být konec Naturalu 95,ví o tom někdo něco? Náhrada 95tky by měla obsahovat víc jak 5% lihu.Říkali,že auta starší než r.v. 2003 nejsou schopná na tohle dlouhodobě jezdit,že hrozí poškození motoru a bez nějkých servisních ůprav nebo výměny vozu za novější není jiné řešení.Klasické auta prý vydrží max těch 5% v nádrži pak už dochází k poškození.Nechci šířit " kachny".Jen mě zajímá jestli někdo taky zaslechl,nebo co na tom může být pravdy? Děkuji.
V roce 2019 budou mít vozy z roku 2003 a starší více než 16 let. Další 2-4 roky bude trvat teoretické poškození motoru, který má v té době min. 250tis km na tachometru, shnilé prahy, nefunkční elektroniku, ...
Já bych se toho nebál..., mám naftu z r. 2001
Někdo to neřeší - poradte.cz/...
Pokud to je pravda,tak si myslím že se nic zásadního nestane,jestli je tam 5% nebo 10% biosrajd to už ten motor ani nepozná. Řídící jednotka podle čidel podzná jak kvalitní palivo spaluje a podle toho upraví parametry. Takže poškození motoru nehrozí. Hrozí poškození palivového čerpadla,ale při 10% to taky nebude tak vážný. Jinak co na to říct,máme co jsme chtěli mít,jsme slabí na to poslat EU do zadele,tak si neztěžujme
V tý diskuzi je zajímavý číst jak tam všichni kvičí,ale když byla nějaká demontrace proti EU tak kde všichni byli? zalezlí doma nebo hořekovali u piva. Tohle je jen začátek,musí pomalu,protože kdyby starý auta zakázali přímo vyvolalo by to nepokoje. Začlo to šrotovným,ekodaněmi...to nemělo kýžený efekt,tak holt přitvrdíme-ekozóny...to taky nemá kýžený efekt tak zase musíme přitrvdit-zničíme vám motor-(nebo spš palivovou soustavu) a když ani to nepomůže,zakážou auta s určitou ekonormou úplně,jsem si tím jistý. Jenom čekám kdy přijde ekoolej,v rámci ekologie,budeme do starých aut lít řepkový olej z kauflandu,aby to bylo bioeko a motor se hnedka pos**
A co uděláme my,zhnilí čecháčci?-samozřejmě nic,radši budeme bulet u piva-který nám brzo taky zakážou,protože přece aláh si alkohol nepřeje.
Takový problém to nebude, líh jsme do benzínu v zimě lili už před padesáti lety. Jen se mu říkalo Velfobin.
Horší jsou ekologické škody, které ekoteroristé tímhle opatřením působí. V Jižní Americe vykácí deštný prales, vysadí cukrovou třtinu, vyrobí z ní líh a ten dovezou přes půl světa do našeho benzínu. Po pár letech ta pole "ztratí výkon" a kácí se dál ..
Zda je Vaše vozidlo způsobilé jezdit na E10 (Ethanol 10%) se dá zjistit na německých nebo francouzských stránkách autovýrobců (v Německu a Francii již dnes vedle klasického Naturalu prodávají i E10). Osobně mám ověřeno, že např. moje auto na E10 je schopno jezdit (mondeo r.v.2005), a při cestě do Španělska jsem v Německu a Francii zkoušel E10 tankovat (ve Francii nebylo zbytí, tam je většinou pouze E10). Moje zkušenost je jednoznačně na E10 nejezdit, motor netáhne a má větší spotřebu asi o 5% (ethanol má menší energetickou využitelnost, takže motor si vezme víc paliva na stejný výkon), vzhledem k tomu že E10 byla levnější asi o 2 eurocenty než klasický natural95, je to celé nesmysl.
I Dnes píše že jezdili v Opelu Signum Rv do 2008 .Aspoň vím proč Němci údajně říkají že dřív či později bude každé auto opel! Můj starý Cíťa (letos budeme slavit jeho dvacetiny! ) najel min 50 000 km na jakékoliv složení benzínu-od "čistého" N95 (N95= min 5%Etanolu!) po čistý E85 (Min 25% čistého N95!) a jezdí ve velmi dobré kondici (nejeto dle tachometru 220 000) skutečně spáše 300 000km!
Takže nevím proč by se mělo poškodit až bude v naturalu 10% etanolu místo dnešních 5%!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.