Nejste přihlášen/a.
na 10l benzinu přidávám 2l vody auto škube ale jezdí takhle už 22den je to golf 1
A k čemu je to dobré? Pokud budete tankovat na každých 10 litrů o 2 méně, bude to mít podobný efekt (a bez škubání) a navíc si nezničíte auto. Nebo jsem to nepochopil a účelem je to auto zlikvidovat?
Nevšimli jste si, že ve vlhku auto lépe jede? Že do některých motorů, aut se voda vstřikovala, včetně letadel? Předpokladem je ovšem plný výkon, tedy dlouhéé jízdy. Já lil do T levný petrolej.
Tím T myslíte Traboše? Tak ten skousne všecko, co hoří. Líh, aceton, ředidlo, petrolej... V případě nouze i naftu
Cože
viděl jsem už dost ředění se vším možným za účelem rádoby ušetření ale s vodou teda neee
Tímhle ti motor zachvilku udělá papá
Zdravím, apríl už byl a voda do benzínu, no takových expertů už bylo. Pokud chcete šetřit, tak to klidně ničte dál. Pokud si myslíte, že provádíte levnou dekarbonizaci, tak jste na omylu a akorát to kurxxte. Spousta lidí by si auto hýčkalo a staralo se o něj, ale nemají na něj a vy takhle.
Voda s benzínem se nesmísí to je pravda, drží se u dna, teď je ale v každém benzínu trochu lihu - tušim povinně 5%. A líh se s benzínem a i s vodou mísí dobře, takže jezdíte vlastně na vodolihobenzín. Proč motor stále pracuje? V závislosti na množství vody v palivu se je vliv na motor od "ničeho" až po ohnuté ojnice (i s tím se občas dá jezdit) okamžitá nefunkčnost nastat nemusí.
Taky si myslím. Docela by mě to zajímalo, tak uvažuji, že obětuji litr benzínu a zkusím, kolik je biosložka schopna pojmout vody.
tak samozřejmě že jezdí ZATÍM ... pomale ALE JISTĚ likvidujete motor .. .a jednoho krásného možná ještě zimního dne otočíte klíčkem, startér se protočí ale motor nenaskočí ... Stejně tak se dá ředit nafta fritovacím olejem - auto jezdit bude a v provozu nebudou takové rozdíly po čase se ale motor odebere do hliníkového nebe.
Danieli a to s fritovacím olejem je Vaše osobní zkušenost?Já jen že jsou auta co za celý svůj život neviděla pořádnou naftu a ujela kledně půl mega než kastli téměř strávila koroze! A motor byl pořád v dobré kondici!
doplněno 29.12.14 12:16:Tím provozem na RO myslím klasiku-předkomůrkové motory a ne přímovstřikové CR.Byť i onen téměř nesmrtelný motor XUD 7 a XUD 9 by možná na RO plnil normu E3
doplněno 15.01.15 19:37:Kk-nevím co je na tom pravdy,ale jednoho z kolegů citronářů s BéXem prý málem vyhodili z emisní,že mají rozbitý přístroj,on dojel na emise jen na RO a údajně naměřili tak malé množství že mysleli že to mají rozbitý.Před mím pak vzali nejprve jiný dehet a tam šlo vše OK tak poté opět jeho!Ale bez záruky!
osobně můj motůrek na Čtyřistapátém měl ,dle slov mého tehdejšího mechanika/dělal komplet hlavu/ měl nalítáno mega! a než jsem jej zkur... tak šel taky jako švýcary,jen starty horší -bylo fouklé těsnění!Dodnes toho lituji,že jsem jej dal pryč,tak levně jak jezdil se hned nevidí a tím spíš s autem tak starým a tak velkým!
Normu E3 asi ne, ale emisema projde. a motor je to opravdu nesmrtelny a vynikajici. jezdim na nej uz 200 000 km, porad funguje a nebyly potreba zadne upravy. pri dobrych zhavicich a dobre baterce nastartuju i v zime na cisty fritak. kupuju ho v akcich a prumerne usetrim 10,- kc na 1 l proti nafte. prumerna spotreba je kolem 5,2l/100 km
Odpověď je snadná.
Auto Vám sice jede, ale to jen proto, že je v benzinu i líh, který umožňuje mísitost s vodou.
Auto pojede ještě nějaký ten pátek, ale časem natanou problémy
Zkuste se prosím o těch problémech trochu rozepsat. Podle mě se nestane nic, co by mohlo automobil poškodit. Maximálně bude mít motor nepravidelný chod a až zdechne, stačí vypustit palivovou soustavu, nalít normální benzín, párkrát si to pak škytne a normálně nastartujete! Co by se mělo jako poškodit? Však to není dvoutakt... (A krom toho, budete mít čistý spalovací prostor)
Domnívám se že krmit auto něčím jako je voda je zhovadilost, ale dobře. Ano je znám příklad kdy je prováděn přívstřik vody do, či za spalovací prostor z důvodu dosažení větší učinnosti či tahu turbíny, nebo proudového motoru / např. první motory 747 při startu /, dále např. stabilní lodní motory jsou hnány mazutem, ale rozjezd a dojezd je LTO. Používání fritovacího oleje do normálního vozu / považuji za ně vozidla splňující Euro 4 a výše / je spojen s takovým fandovstvím, výměnou paliv. potrubí a hadic, přidáním předřadných filtrů a předhřevu i ohřevu uvedeného paliva, opotřebení vstřikovacích jednotek, že u těchto novějších vozů takový příklad neznám ani jsem o něm neslyšel. Fandové a nadšenci kteří dosáhnou čistoty fritovacího oleje srovnatelného s předepsaným palivem většinou zjistí, že technologie je tak dráhá, že vychází dráž jako normální palivo, takže pokud někdo ví o takovém vozidle které by jezdilo minimálně 5 let na fritovací olej, upozorňuji fyzicky a ne z časopisů či televize a internetu, bez problémů, nechť napíše a rád toho člověka navštívím.
K ředění paliva vodou mám snad jen toto - domnívám se, že míra promísení vašeho paliva s vodou ještě nedosáhla kritickou mez, voda se nachází ješte pod urovní sání v nadrži, rozptýlenou vodu stačí na sebe navázan etanolová složka která se v BA nachází ze zákona, možné zavady které by se měly projevit při dlouhodobém nepravidelném chodu motoru a větším obsahu vodních par - jsou celkem nabíledni - počínaje korozí válcú, zapalovacích svíček, samotného zapalování, znehodnocení olejové náplně, nadměrným namáháním a rázovým působením na ojniční čepy, ojnice, ložiska klik. hřídele, samotnou klik. hřídel, rozvody...atd až po převodovku a rozvodovku...
A Vaše auto nejezdí škube...
Mám několik dotazů:
1/ kolikrát jste za těch 22 dnů udělal Váš cyklus 10 + 2?
2/ kolik jste ujel kilometrů s prvním ředěním tj 10 +2, s druhým ředěním tj. 10+2 a s třetím ředěním? Kolik jste ujel km celkem při tomto experimentu?
3/ jak je staré Vaše vozidlo a kolik má najeto?
4/ parkujete v garáži či venku? Jezdíte denně?
5/ vaše kvalifikace?
A na závěr třeba proč to zatím ještě jede - mjauto.cz/...
A benzin stlačitelný je? Kolik se ho asi tak vstřikuje do spalovacího prostoru? Pokud ho(vstřiknutý benzin) nahradí voda, zaplní celou komoru? Prostě se voda po smísení se vzduchem nezapálí a třetím cyklem se vyfoukne, motor pak samozřejmě zdechne. Možná jsi takhle rozbitý motor viděl, ale voda musela být odjinud, třeba chladící. Ale znovu.: Otázka byla zcela jistě myšlená jako vtípek (rozumný člověk to nemůže myslet jinak), jen odpovědi se snaží tvářit velmi vážně a takhle to dopadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.