Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stání před vlastní garáží ve městě

Od: baryk odpovědí: 59 změna:

Dobrý den,

chtěl bych poradit, jak je to s legislativou ohledně parkování ve městě před vlastní garáží. Příslušníci městské policie argumentují tím, že bráním výjezdu. Když jim řeknu, že bráním maximálně sám sobě, nezajímá je to. Je parkování před vlastní garáží omezeno zákonem nebo jen hnidopišsky měšťáci buzerují? Parkuji v ulici, kde je až na moje místo před garáží (poslední místo, kde lze zaparkovat) parkování zpoplatněno parkovací firmou. Parkovací místo zadarmo je od mého domu vzdáleno cca 300m. Jistě chápete, že budu nerad platit 20,- za hodinu parkování před vlastním domem nebo v ulici a také nebudu chodit pro auto 300m tam a zpět třeba 3x za odpoledne. Další argument by mohl být, že místo před mojí garáží není už parkovací plocha ve středu města, kde je parkování pouze na vyhrazených místech (toto nevím ale jistě).

Děkuji za odpovědi.

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

baryku

jsem už trochu starší, už jsem něco zažil...

docela slušně mi to pálí, ale nechápu...

poprvé nechápu, jak dokážete utajovat skutečnosti, které by mohli pomoci dořešit váš problém
podruhé nechápu, jak dokážete obviňovat lidi, které prosíte o pomoc, z impertinence a jiných vad
potřetí nechápu, jakou jste si udělal vlastní vizitku svými vyjádřeními

jen jsem zkopíroval vaše "příspěvky":

...hnidopišsky měšťáci buzerují
...na dopraváku mě poslali slušně do řiti
...dementa jsem málem zabil
...v skutku inteligentnější odpověď jsem nečekal. nechápu, proč se tady vyjadřujete, když s tím máte ho*no zkušenosti
...ne dělejte si z lidí prdel. jestli vám přijdou moje dotazy zábavné, nereagujte na ně, pane chytrý.
... když se v tom tak "vyznáte
...holt demence
...děkuji za konečně duchaplnou odpověď, ne jako od pana cukráře (?).
...tom případě tady raději nepište, neboť ne každý spadnul z nebe jako učený jako vy.
... zvedat od počítače je vám kulový, tak si nechte svoje impertinence, pokud ovšem víte, co to znamená.
...takové typy, jako jste vy dva,

proti takovým provokacím je vyjádření "plácáte nesmysly" v silném nepoměru...

kolega milan cukrár se svými téměř 4 tisíckami odpovědí celkem a z toho přes 580 ohodnocených spokojenými
tazateli se uspokojil konstatováním, že s vámi souhlasí...

já osobně si myslím, že nejsem sám, kdo s vámi nesouhlasí...

Hejkale 1*

nehádám se, raději vyklízím pole

baryk
hodnocení

Proč myslíte, že bych něco utajoval? Na skutečnosti, o kterých mluvíte, se mě nikdo neptal nebo snad ano? Pokud by se mě jeden z pánů zeptal normálně a ne takovým způsobem, jakým to udělali, tak bych slušně odpověděl. Nemám proč něco o tom, kde stojí moje garáž, tajit. Nevím tedy, proč si to myslíte. Ale chápu, že se tady zastáváte svého "kolegy". Za druhé jste zřejmě nepochopil, že pánové ze mě od začátku dělají vola. Kdyby se zachovali jinak a chtěli mi OPRAVDU pomoci, bylo by jejich jednání jiné. Asi je odpudily moje slovíčka typu "hnidopich" "buzerovat" "demence" atd. Vidím, že s tím opravdu nemáte žádné zkušenosti a nevíte, o čem mluvím, když vám říkám, že mě tento problém už vážně štve. Vy máte asi u vás ve městě chápavější městskou policii a úředníky. Nemluvím pochopitelně o všech (viz mé příspěvky). No a nakonec je mi celkem jedno, jestli se mnou někdo souhlasí nebo ne, moje původní otázka, kterou jsme tu měli řešit (neboť jsem si myslel, že od toho tento server je) se zvrhla v boj starší a mladší generace, jak jsem to z vašeho příspěvku pochopil. Takže vám nezbývá popřát, ať si ještě poplácáte po zádech a zajdete na jedno točený.

TÍMTO PROSÍM SPRÁVCE TOHOTO SERVERU, ABY SMAZAL CELÝ TENTO THREAD (PŘÍSPĚVEK VČETNĚ ODPOVĚDÍ)

DĚKUJI

a mate to taky sečtené, Hejkale

kdo dál?

hodnocení

2x

baryku, po vaší odpovědi začínám chápat...

Víte, když se na něco ptám, snažím se podstatu otázky vystihnout a podat co největší množství informací.
Kolegové se vás normálně slušně ptali a vy jste neslušně odpovídal. V první otázce ty neslušnosti člověk bral jako projev rozhořčení nad přístupem "měšťáků" a úředníků, v dalších už to začínalo něco vysvětlovat...
o tom , či vám chtěl milanc. opravdu pomoci svědčí jeho zájem o podrobnosti a jeho reputace. Jsou tací, kteří se tázajícímu vysmějí. na poradně se to často nestává, a když, tak je to většinou ze strany těch, co nejsou poradci, jen tázající se... Nemohu soudit, či kolegy odpudila slova neslušná nebo neobvyklá, mně se určitě nelíbila. Nedivím se, že jste mi na moji předchozí poznámku odpověděl tak, jak jste zvyklý. Už dokonce chápu vaše problémy s policií a úředníky. Lidé na poradně vám chtějí pomoci, vy jejich zájem považujete za něco jiného. Policajti a úředníci jsou zřejmě vaši nepřátelé, chtějí vám škodit... podle toho si zkouším představit, jak asi reagujete při rozhovoru s nimi! Asertivní jednání s protějškem a případným protivníkem přináší více úspěchů jak hrubost. V mém příspěvku nebyl vyhlášený boj mezi juniory a seniory, věřte tomu, že kdybych s vámi chtěl bojovat, vypadalo by to úplně jinak. Nemám ale zájem.

Prosím správce tohoto serveru, aby NEVYMAZAL celý tento příspěvek včetně odpovědí. Je to svým způsobem opět jedna rada z poradny na tému jak zadávat otázky a jak se slušně vyjadřovat. Děkuji.

milane, někdy na to točené skočíme...

Pane admine, prosím, vyslyšte slova pana hejkala a nemažte tuto diskuzi.

Hejkale, souhlasím s Vámi, ...

...a na to pivo můžeme zaskočit, pokud to nebude daleko. (abych nezabloudil domů)

baryk

Pane Cukráři, nevím, co si tady pořád dokazujete. Myslíte si snad, po přečtení celé diskuze od začátku, že vaše otázky a odpovědi byli natolik solidní, že vedly k rozumné debatě o mém problému?

Já mít garáž, tak si ji otevřu, zajedu tam a strážníci MP mě mohou být ukradení!

baryk
hodnocení

Díky za radu, málem jsem myslel, že mám tu garáž na nic. *smich* My máme auta dvě, ale třeba je situace, kdy vím, že za půl hodiny pojedu zase pryč, tak co bych to dával do garáže na tu chvilku...

baryk
17.09.09 10:09

*byly

bohužel ne, páč s Vámi není rozumná debata. Vy se cítíte ublížen a zlobíte se na všechny ostatní.

Položte bez emocí jasnou otázku, dostanete nejlepší možnou odpověď.

cyril*

Pane kolego, zde je jasný příklad rčení,že:"bulík zůstane bulíkem i kdyby v Paříži studoval!" Případně i :"bav se s volem o sobotě,když jde v pátek na porážku!"

Stání před vlastní garáží ve městě
jabraka*

Cyrile,taková nulová diskuze by si zasloužila uspání,a ty ji vytahuješ,je to rozumné?Dva dny se tu baví někdo okolo dokola a nic z toho.Není lepší odejít?

JABRAKA

baryk

Koukám, že máte stále potřebu mi něco vysvětlovat. Fajn, podívejme se tedy na to:

>Víte, když se na něco ptám, snažím se podstatu otázky vystihnout a podat co největší množství informací
Ano, máte pravdu, neformuloval jsem svoji otázku dostatečně podrobně. Člověk, který chce ovšem poradit, se tedy pokusí na tyto informace zeptat. Učinil tak někdo? Myslíte snad, že otázka pana Cukráře proč neparkuji na dvoře, je ta pravá? To jsem ještě ustál. Jeho další otázka byla: můžete zaparkovat před mojí garáží a znemožnit mě výjezd? Ta podle vás také vede k tomu, abych doplnil potřebné informace, které povedou k radě? To jsem také ještě ustál. Začínat odpověď oslovením baryku, ale... to mi připadá jako, ale Pepíčku, to přeci nemůžeš takhle dělat... I to jsem ustál. Další rada pana Cukráře zněla: samozřejmě že můžete si pronajmout pozemek před garáží... Pan Cukrář to ví určitě nebo už si takový pozemek pronajímal, že tvrdí samozřejmě? A další jeho odpověď na mou otázku (zřejmě podle p. Cukráře nedostatečně inteligentní) zněla: samozřejmě že vím, přeci u majitele pozemku! To už jsem opravdu nemohl reagovat jinak, než jak jsem reagoval. Celou dobu se bavíme o tom, že garáž je v centru města, takže je jasné, že majitel komunikace je město. Opravdu skvělá rada od p. Cukráka, který tu má ohromnou reputaci.

V další své odpovědi pan Cukrář píše: Ale jak Vás přesvědčím, že to nejde pronajmout si vjezd od obce. Netvrdil snad před chvilkou, že pozemek lze SAMOZŘEJMĚ pronajmout? Reputace pana Cukráře se snad odvíjí od počtu odpovědí?

Prohlížel jsem si i jiná témata, kde se pan Cukrář snažil poradit. Stejný přístup, stejná nadřazenost. Možná ne všude, abych mu zase tolik nekřivdil. Mně tedy opravdu NEPORADIL, jen tu začal tuto debatu o naprosto něčem jiném, než na co jsem se ptal.

Co se týká mých slov, která vás zřejmě odpudila hned na začátku, a proto mi pan Cukrář tak odpovídal a posléze i vy. Tato slova jsem použil záměrně. Pochopitelně jsem se tady nechtěl rozepisovat, co jsem zažil na úřadu dopravy nebo při jednání s vykonavateli práva. Proč také. Věřím, že kdybyste byl na mém místě, tato slova byste měl na jazyku stejně jako já. Ale jste slušnější, starší a už jste něco zažil, takže byste je sem nenapsal.

Při rozhovoru s úředníky jednám vždy slušně a v dobrém. Nikdo není můj nepřítel, jak by se mohlo zdát. Uznávám vždy selský rozum. Pokud si ovšem úředník stojí za svém a nedokáže mi to lidsky vysvětlit, pak si o něm myslím to, co jsem napsal.

Kdybyste se mnou chtěl bojovat, vypadalo by to jinak. Nenapadá mě jak, skončilo by to pravděpodobně patem. Nemáte zájem, ale stále se mi snažíte něco vytýkat.

To pivo vám schvaluji, tam se řeší problémy raz dva.

Přeji hezký den.

jabraka*
hodnocení

0x

Můžeš také tvrdit,že jsi právě přijel a šel si pro klíče od garáže,abys do ní mohl vjet.Pokud totiž jsou ve městě stanoveny zóny zákazu parkování,nebo omezeného parkování,těžko budeš chtít,aby policie zkoumala oprávněnost pro nějaké auto,které v té zoně parkuje.Takže si nech potvrdit permanentku pro stání před svou garáží.Něco jiného by bylo,kdyby ten vjezd byl tvým vlastnictvím.

JABRAKA

baryk
hodnocení

Díky, ale tohle jsem už jednou chtěl pořešit, zaplatit si prostě to místo nebo zažádat o nějakou výjimku, ale na dopraváku mě poslali slušně do řiti s tím, že bydlení v centru města přináší i své zápory. Toho dementa jsem málem zabil. Spíš mě jde o to, čím můžu protiargumentovat, jestli vůbec můžu, když přijde zase měšťák.

hodnocení

0x

Chcete podle práva nebo podle logiky?

Je parkování před garáží omezeno zákonem******ano je to zakázáno zákonem 361/2000

Proč neparkujete na dvoře?

baryk
hodnocení

Podle práva si myslím, že to není úplně jednoznačné. V zákoně je napsáno: před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. Je toto místo garáž? Na dvoře parkovat nemohu, neboť bydlím v centru města obestavěný jinými domy (Dvůr malý, garáž není průjezdná).

můžete zaparkovat před mojí garáží a znemožnit mě výjezd?

baryk
hodnocení

To jsem všechno četl, ovšem to je pořád jedna paní povídala. V zákoně není přímo o garáži nic napsáno. Jak lze tedy tento zákon vykládat ve vztahu ke garáži? Potřeboval bych spíš poradit, jestli je vůbec možnost např. pronajmout si pozemek před garáží pro parkování apod.

baryku, ale nemůže být v zákoně napsáno garáž. Páč by tam muselo být uvedeno i vjezd do zahrady, vjezd do sadu, vjezd do lesa vjezd...

Chápete? Proto je tam napsáno místo ležící...

"pronajmout si pozemek před garáží pro parkování apod." samozřejmě že můžete, ale jde o to, zdali vám ho majitel pronajme. Obávám se, že nikoliv, popřípadě za prachy:!

baryk
hodnocení

Kde se dá pronajmout část komunikace (parkovací místo, i když není označeno jako parkovací v parkovací zóně) nevíte?

samozřejmě že vím, přeci u majitele pozemku!

baryj
hodnocení

Vážně? V skutku inteligentnější odpověď jsem nečekal. Nechápu, proč se tady vyjadřujete, když s tím máte ho*no zkušenosti. Pozemek je města, ptal jsem se, zda-li nevíte, kde konkrétně. Jmenuje se to tu poradte.cz a ne dělejte si z lidí prdel. Jestli vám přijdou moje dotazy zábavné, nereagujte na ně, pane chytrý.

chtěl jste radu, kdo vám promajme pozemek. Copak můžu dát lepší, když nevím odkud jste? Z jaké obce? zkuste obor dopravy, pokud je u Vás v obci.

Ale jsem přesvědčen, že nepochodíte, právě proto, že se v tom vyznám. Ale pokud chcete a udělá vám to radost, klidně mě vynadejte, pomluvte, osočte, to se mi občas stane.

Vy se ptáte já odpovídám jak nejlépe můžu. Ale jak Vás přesvědčím, že to nejde pronajmout si vjezd od obce.

Vám samozřejmě přeji, aby jste byl vyjímka a mohl parkovat před Vaším domem.

baryk
hodnocení

Pak ovšem stačilo napsat, že je malá šance, že mi pozemek město pronajme, když se v tom tak "vyznáte". A ne si ze mě utahovat. Nemám čas ani zájem nikoho pomlouvat nebo osočovat, takže vám poděkuji za "rady" a dobrou noc.

jabraka*

To Baryj:

Je přece jasné,jak situaci řešit.V Praze snad není nezpoplatněné parkovací místo.Chce to ale trochu diplomacie,ne si hned na začátku "měšťáky"poštvat proti sobě,pak se tam snad někdo rozumný najde.I u nás jsou problémy s parkováním.

JABRAKA

baryk
hodnocení

Jasně, já si je nepoštval, potřebuju vědět co nejvíc, až zase přijde, abych měl čím oponovat. Ale jak vidim, tak asi není šance. Holt demence, že nemůžu parkovat před vlastní garáží. Možná "podplatit" měšťáky, aby to tolerovali.

nespokojenyurednik

Musím se zastat pana Cukráka, protože tady plácáte hlouposti...

Až zase přijde měststá policie, ukažte jim úředem ověřený výpis z katastru nemovitostí, kde budete uveden jako vlastník garáže, aby bylo jasné, že blokujete možný výjezd sám sobě, tedy že nikoho neblokujete ani ničím neomezujete. Pokud Vás budou chtít přesto pokutovat, zeptejte se jich, podle jakého zákona, když dle Vašeho názoru o garáži není v zákoně ani slovo...ale když se budete chovat normálně a doložíte jim co jsem napsal , mělo by to být v pohodě...Pokud se je pokusíte podplatit, koledujete si o trestní stíhání...a nic tím nevyřešíte...Pokud pokutu nezaplatíte a skutečně jste svým jednáním porušil zákon nebo nějakou jinou normu, bude to řešeno ve správním řízení, kde Vám bude vše příslušným úředníkem jasně a srozumitelně vysvětleno, co a jak jste porušil, pokud jste skutečně něco porušil...

Dále Vám doporučuji přečíst si všechny aktuální platné měststké vyhlášky, vztahující se k pozemkům města - obce, ve kterých je řešena problematika jejich pronájmu nebo odprodeje atd...Tady nikdo neví, odkud jste, z jkakého města či obce, nenapsal jste to, tedy ani nikdo tady nemůže znát místní poměry, platné měststké vyhlášky...atd...

Problematikou parkování, dopravního značení nebo výjimek z užití místních komunikací se zabývá zpravidla odbor SPRÁVY SILNIC příslušného úřadů, možná se to zrovna u vás jmenuje trochu jinak, ale tam dostanete vyčerpávající odpověď, ve vztahu k uvedenému parkovacímu místu...Tady rozhodně ne...

baryk
hodnocení

Dobrý den,

nevím, proč bych plácal hlouposti. Chtěl bych vidět vás, kdyby vás několik let buzeroval policista, když byste stál před vlastní garáží. Přesto vám děkuji za konečně duchaplnou odpověď, ne jako od pana Cukráře (?). Nicméně trošku si protiřečíte. Pokud se podle vás zákon vztahuje i na výjezd z garáže, pak mi asi nebude stačit výpis z katastru. Myslím, že je to chyba zákona nebo jeho vykládání a záleží pouze na policistovi, zda-li to ze selského rozumu pochopí a nechá mě tam stát nebo si bude dělat svojí práci a bude buzerovat dál.

Za druhé: Městské vyhlášky i zákony jsem si pochopitelně pročetl, ale potřeboval jsem radu od někoho, kdo řešil podobný problém a nějak mě nasměroval.

nespokojenyurednik

Myslím že nasměrován jste, a to na silniční odbor, dnes je úřední den, tak se zvedněte od počítače a jděte se tam informovat, nevím v čem si protiřečím, nevím kde garáž stojí, na jakém a čím pozemku, komu patří stavba, pozemekl pod garáží, pozemek přžed garáží, zda je tam veřejná komunikace, případně lesní pozemek...louka...naučte se formulovat otázky, bez slovní vaty a bez emocí...tvrdíte že zákony a vyhlášky znáte, tak snad chápete...

baryk
hodnocení

Podejte si ruku s panem chytrým nad vámi a naučte se číst. Patrně jste si nečetl můj první příspěvek, kde formuluji, kde je garáž umístěna. Nechápu, proč ze mě děláte idiota, a prostě se jednoduše nezeptáte, co všecho byste potřeboval vědět, abyste mi poradil. Chápu, že takových lidí, jako já je tady asi víc, kteří nenapíšou hned všechno. V tom případě tady raději nepište, neboť ne každý spadnul z nebe jako učený jako vy. Za druhé o tom, kdy se budu nebo nebudu zvedat od počítače je vám kulový, tak si nechte svoje impertinence, pokud ovšem víte, co to znamená. Přesně takové typy, jako jste vy dva, sedí na těch úřadech a obyčejní lidé jsou jim zprominutím u prdele. Považujte mou otázku za zodpovězenou a běžte se věnovat jiným.

nespokojenyurednik

1.- nechápu, proč bych se Vás měl pořád něco vyptával, hloupou ozázku jste formuloval sám a je jen a jen na Vás, aby jste se buď zeptal řádně, vše vysvětlil a doložil,. a pak se dočkal normálníé odpovědi, nebo tady chrlil slovní vatu a pak se dočkal akorát ostudy a opovržení

2-chtěl jste poradit, tak jsem Vám poradil,. aby jste svůj zadeček zvednul a vyrazil, když byl zrovna úřední den, možná se tam vydáte zítra, ale v pátek si často zaměstnanci berou dovolené nebo jsou v terénu a na úřadu možná nepořídíte, pak tady budete chrlil síru, že úředníci neslouží jak mají...

3-Nevím jací úřednící sedí jinde, ale já se snažím radit ve svém volním čase a bezúplatně, všem, i nevděčníkům, jako Vy..

4-Chápu Váš příspěvek tak, že jste si tady jen chtěl s někým popovídat, asi se doma nudíte...Bylo mi ctí

baryk
hodnocení

Dokonce ve svém druhém příspěvku (1. odpovědi) uvádím, že garáž se nachází v centru města. Možná byste se měl vy zvednout od počítače a provětrat si hlavu. HOWGH

hodnocení

0x

někdo je hloupý a nedá si poradit a vysvětlit situaci.

baryk
hodnocení

A vy jste se tak snažil, že? Asi půjdu vrátit diplom. Už nepište, neboť to jak vidno nemá cenu. Shrnul bych to tak, že vy jste nepochopili mě a já vás. Tak si ušetřeme dalšího přetahování o to, kdo je chytřejší a raději se jděme věnovat rodině, ne?

ano. souhlas

kiaransalee*
hodnocení

0x

Parkovat na parkovišti se smí pouze na vyhrazených místech a vyznačeným způsobem . Pokud není před tvou garáží vyhrazen parkovací box (o čemž pochybuji), tak mají pravdu strážníci.

co to? ale nemusí mít vyznačeno parkování.

co to? ale nemusí mít vyznačeno parkování?

kecalnekecal*
hodnocení

0x

Zákon 361/2000 Sb. upravuje práva a povinnosti účastníků provozu na pozemních komunikacích, pravidla provozu na pozemních komunikacích, úpravu a řízení provozu na pozemních komunikacích, ...

Pozemní komunikace se člení na: a) dálnice, b) silnice, c) místní komunikace a d) účelová komunikace.

Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí, nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.

Místo ležící mimo pozemní komunikaci není nikde definováno a při vydání zákona 361/2000 Sb. jej páni poslanci nějakým omylem nezapracovali do tohoto zákona, i když tam o něm mluví.

Otázkou tedy je, zda je místo před garáží, kde parkujete, pozemní komunikací, či nikoliv. Pokud by se mělo jednat o účelovou pozemní komunikaci, tak by to muselo být zaneseno v pasportu pozemních komunikací a toto zjistíte na příslušném silničním správním úřadu (MÚ nebo magistrát - odbor dopravy).

Pokud tam místo před garáží jako "účelovka" zaneseno nebude, tak neporušujete 361/2000 Sb., protože se na to tento zákon nevztahuje a tudíž nemůžete dostat pokutu.

Pokud je jako "účelovka" vedeno, tak je tu opět spor o to, zda stojíte před místem ležícím mimo komunikaci, protože definici tohoto pojmu žádný zákon nezná, ale je pravděpodobné, že pokud by došlo na lámání chleba, tak asi tento spor prohrajete a o místo ležící mimo komunikaci se bude jednat, protože to vychází z logiky věci.

Tedy má rada: zajít si na silniční správní úřad a tam zjistit, zda je ono místo vedeno jako účelová komunikace či nikoliv a pak uvidíte ...

PS: Otázkou je co by nastalo, kdyby jste tvrdil, že ona garáž není užívána jako garáž, ale pěstujete tam třeba králíky. Tím pádem už by se nejednalo o vjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci (a řidič nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci), ale o vstup do králíkárny ... ;)*smich*:-P

ale takto to přeci nefunguje, nelze garáž prohlásit za králíkárnu,

dokud soud nerozhodne co je "vjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci" tak se můžeme všichni dohadovat.
Ale tazatel nesmí parkovat, tam kde parkuje.

kecalnekecal*

Králíkárna byl samozřejmě vtip a omlouvám se, že jsem tím mohl někoho mystifikovat, i když jsem předpokládal, že to bude jako vtip pochopeno ...

Nechci se dohadovat, ale pokud nebude vjezd v pasportu označen za "účelovku", tak tam tazatel parkovat může, protože se na onu plochu nevztahuje zákon 361/2000. Ale to je otázka názoru a výkladu a myslím si, že při případném správním řízení nemůže správní orgán rozhodnout jinak, protože nemůže podle ničeho jiného dál postupovat ...

Máte snad nějaké jiné řešení, jak by mohl správní orgán postupovat? Pokud se nejedná o pozemní komunikaci, tak se tam prostě zákon nevztahuje a nezbude nic jiného, než věc odložit ...

Je to Váš názor, ...ale on stojí na pozemní komunikaci, před vjezdem na místo ležící mimo silnici.

Pak bych tam mohl zastavit i já, a omezit ho při vjezdu na svůj pozemek?

kecalnekecal*

Problém je právě v tom, jestli se jedná o pozemní komunikaci (nebo její součást - chodník), nebo ne ... to ale spolu nevyřešíme a odpověď lze najít pouze na siln. spr. úřadu. Pak tam teoreticky můžete zastavit i Vy a omezit ho při vjezdu na pozemek a nebude se na Vás vztahovat 361/2000. Což by se sice asi majiteli moc nelíbilo, ale to je život. Co není zakázáno, je dovoleno. Mně by to asi svědomí nedovolilo, protože pokud vidím vrata, tak tam nezastavím, ale najdou se někteří jedinci, kterým něco takového nevadí. Bavíme se zde o kousku nějakého pozemku, který je vydlážděn, nebo vyasfaltován a je tedy považován za vjezd do garáže. Proč? Je asfalt, beton nebo dlažba automaticky považován za pozemní komunikaci? Když budu mít z druhé strany této garáže pozemek dlouhý 500 m a sám si tu na těch 500 m položím zámkovou dlažbu a vybourám si druhá vrata - bude se automaticky jednat o vjezd a tím pádem účelovou komunikaci (pomiňme samozřejmě to, že tím poruším např. stavební zákon a další náležitosti ..., ať se nechytáme za slovo)? Určitě ne a tuto komunikaci by mi musel někdo zanést do onoho pasportu a schválit. Dokud se tak nestane, tak se stále jedná pouze o pozemek s kusem zámkové dlažby, na kterou si můžu postavit třeba tank a majitel s tím teoreticky (po stránce 361/2000) nic neudělá. Tedy ani policie nemůže dát odtáhnout vozidlo, protože k tomu nemá pravomoc (na tank asi ani prostředky :)), neboť se nejedná o pozemní komunikaci.

perda*

Vůbec to nemusí být v rozporu s 361/2000 ale s městskou vyhláškou, kterou tady nikdo neznáme bo nevíme kde se tak děje.

kecalnekecal*

Ano, to je pravda, ale reaguji na to, že se zde stále mluví o místě ležícím mimo pozemní komunikaci a MP jej "buzerují" za parkování, což vůbec nemusí být pravdou. Tazatel samozřejmě může porušovat městskou vyhlášku. Ovšem v tom případě jej musí MP upozornit na to jakou a proč. Ovšem věřím tomu, že ani strážníci MP si tuto skutečnost neuvědomují a berou to jako parkování, tedy dle 361/2000 ...

...ale městská vyhláška nemůže být v rozporu se zákonem 361/2000

MP to musí brát jako porušení zákona 361/2000

kecalnekecal*

Může se jednat např. o neoprávněný zábor veřejného prostranství, který nemá s 361 vůbec nic společného. Neupínejte se prosím stále jen na zákon 361/2000, ale pokuste se představit, že se skutečně nejedná o pozemní komunikaci ...

teď jste to ale narovnal, nejedná se o pozemní komunikaci? Tak o co se jedná?

"neoprávněný zábor veřejného prostranství," to je ale úplně něco jiného a o jiné téma.

Bavíme se stále o otázce tazatele? "Stání před vlastní garáží ve městě "

kecalnekecal*

Asi jste vůbec nepochopil jednu skutečnost, a to tu, že se nemusí jednat o pozemní komunikaci. Možná Vám ušla má odpověď z 20:33 ...

ale já se vás opět zeptám, o jakou část zeměkoule se tedy zde jedná? Vy se domníváte, že nestojí na pozemní komunikaci? kde tedy?

doplněno 12.10.09 21:09: dovolím si ocitovat tazatele ze zadání otázky
"Parkuji v ulici, kde je až na moje místo před garáží (poslední místo, kde lze zaparkovat) parkování zpoplatněno parkovací firmou."
Tak kde tedy parkuje?
kecalnekecal*

A já Vám opět odpovím: nemusí stát, tedy tím pádem parkovat, na pozemní komunikaci!

Ne každé místo před garáží, i když se jedná o ulici, musí být pozemní komunikací. Zajděte si na úřad, nechte si vyjet pasport komunikací ve Vašem okolí a možná pochopíte, že v části zeměkoule zvané Česká republika je možné všechno. Pak také možná konečně pochopíte o čem zde píši a také snad pochopíte pojem pozemní komunikace ...

Tak teď to snad pochopím. Firma vybírá parkovné, ale ne za stání na pozemní komunikaci, ale na něčem.

Ale my se nebavíme o "každé místo před garáží,", ale ...

...ale nic, necháme si každý svůj názor.

taktak*

No s tim nedovoleným záborem je to třeba i tak že parkujete tam kde by to vypadalo, že stojíte na krajnici ale on je to už pozemek vedle komunikace a měštáci to ví a proto směle inkasují...

taktaktak

To je zbytečné, pan Milan to stejně nepochopí ... *smich* prostě co je vyasfaltováno, vybetonováno, nebo vydlážděno musí být komunikace. :-P On totiž pan Milan všude byl, všechno zná a snad má i klíče od Pražského hradu ... *frajer*

já pracuji jen s fakty tazatele, nikoliv s výmysly.

Dejte právní argument, nikoliv osočování.

alaska*
hodnocení

0x

Asi budu tochu mimo otázku, ale ne tak úplně mimo mísu. Proč si nedáte auto do garáže?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]