Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz stání?

Od: dogito odpovědí: 10 změna:
nemuzu se nikde dobrat informace jak je se stanim pred vjezdem do obejktu. je stani napr. pred vraty zakazane i kdyz tam neni zadna znacka? Popr. kdo muze na takove stojici auto zavolat policii (pokud by to nebylo dovolene, popr. tam byla znacka). Musi to byt nekdo, kdo se muze/chce dovnitr dostat? Nebo muze zavolat kdokoliv?
Kdyz budu stat pred svym vlastnim vjezdem, kde mam znacku, muze na me soused zavolat policii, ze stojim an zakaze zataveni? :) diky za info...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
IMHO je jedno jestli parkujes u vlastniho vjezdu nebo jinde, pokud tam znacka je a parkujes tam > prestupek
K pravdě vyslovené legem bych ještě dodal, že ale není třeba se obávat označení, které si někteří lidé namalují na vrata či cestu před nimi.

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Z vlastní zkušenosti: mám domek s vjezdem do garáže. Občas se najde hovado, které mi tu zaparkuje tak, že nelze vyjet. Když zavolám na policii, tak mi řeknou, že mě sice litují, ale nemůžou s tím nic dělat, pakliže neporušil značku zákaz parkování (která tu neni) a nebo u chodníku není žlutá čára vymezující zákaz zastavení (ta tu taky není). Na magistrátu, odboru dopravy žádnou značku ani žlutou čáru udělat nechtějí, protože to prý není ve veřejném zájmu. Nezbývá pak, než takovému blbovi uštípat ventilky u kol.
Pokud blokuje sokromý majetek? Divné...bezdomovci blokovali u nás vjezd do garaže- vrakem škody 1203, vyřešil to telefonát na městskou policii a ani nečekali na odtahoku a uvolnili mi vjezd jeepem *smich* řekl bych že je to na ochotě dotyčných policistů
tesyk*
Dost možná. Ale byl jsem varován i před tím, abych to auto nechal sousedem odtáhnout o 3 metry dál. V případě požkození totiž nesu plnou odpovědnost.

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Toto jsem se dočetl*stop*:

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, stanoví v § 27 odst. 1, písm. n), že je zakázáno zastavení a stání mimo jiné před vjezdem na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci (např. z garáže). Pokud by tomu tak bylo ve Vašem případě, t.j. že opravdu vozání výjezdu, jedná se o přestupek a navíc by mohl strážník obecní policie resp. policista rozhodnout o odstranění (odtažení) voz, neboť v takovém případě také tvoří překážku
provozu na pozemních komunikacích. Proto doporučuji obrátit se výše uvedené složky veřejné správy a případně se také s nimi poradit o příslušném označení místa výjezdu příslušným dopravním značením

mil - ano, určitě je to tak, ale všiml jste si někdy, kolik je třeba v Praze pomalovaných vrat či rolet, před kterými žádný výjezd není? Je tam prostě chodník, který navíc končí obrubníkem. A stejné je to i s amatérsky malovanými symboly dopravních značek na vozovce před chodníkem...

Já sám bydlím v rodinném domě s vlastním vjezdem, na který se mi tedy opravdu nikdo nestaví - za to se však potýkám s problémem jiným a to s parkováním cizích aut na chodníku okolo tohoto vjezdu...

dogito
hodnocení

jo to je jasny, ze kdyz mi nekdo stoji pred garazi, tak ho necham odtahnout ale zajimalo by me, jestli muze na cajty zavolat i nekdo komu objekt nepatri. parkuju casto pred vjezdem na pozemek kde pracuji. nejsem tedy majitelem objektu, ale rozhodne bych nechtel, aby mi tam nekdo stal :) takze bych na nej ty policajty chtel zavolat. SMIM? Popr. jak bych se mel prokazat? nemuze pak stejne ty policajty zavolat soused, kterej by si tam taky rad stoupnul? :)
02.08.06 06:44
*stop**nevi**smich*
Zákaz stání?
Na ceduli je napsáno: Zde parkují invalidé a bezohlední řidiči
Zákaz stání? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]