Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu - před 2 lety byly značky dány do depozitu, protože auto bylo bouráno na Slovensku 400 km od domovského úřadu, mezitím majitel prodal vrak na ND ( štítek s VIN je k dispozici i s doklady). Takže fyzicky auto neexistuje, majitel je občan SR a já mám plnou moc to trvale vyřadit v ČR. Na šrotišti mi odmítli potvrdit doklad o likvidaci (já se jim nedivím), přestože mám ten original štítek. Je z toho cesta ven? Děkuji . Radek
majitel je slovák, auto v depozitu, nechápu co chcete řešit. Vy nejste majitel, platit pojištění taky nemusíte a vozidlo v depozitu můžete nechat na věky.
Nebo zalžete a postupujte podle zákona 56/2001 §13. viz:
od 1.7.2006 se depozit po 12 mesících musí prodlužovat o 6 měsíců, lze to donekonečna, ale za každých 6 měsíců se platí správní poplatek 50,- Kč, ten Vás nemine, budete ho muset jednou zaplatit, a to zpětně...zatím nikdo cíleně nevyhledává zapomětlivé občany, kteří dluží městům a obcím správní poplatky...auto bylo bouráno na slovensku, tak ať Vám Slovák opatří doklad o ekolikvidac i ze slovenska a auto se pak trvale vyřadí...s plnou mocí bez dokladu o ekolikvidaci budete na úřadech akorát za blbce, "šrotiště" v ČR nebude kvůli člověku, který z neznalosti nebo z blbosti auto rozprodal riskovat odebrání licence...plnou moc vraťte Slovákovi, auto proste něvyřadíte...Cesta ven z toho není, kdyby mělo auto doklady a platnou technickou, šlo by papírově exportovat na slovensko za 800,- Kč na exportní značky, v tomto úpřípadě by natrvalo opustilo registr ČR...
dočasné vyřazení - 12 měsíců - poplatek 100,- Kč, do registru a do velkého TP se zapíše "dočasně vyřazeno do xx.xx.xxxx"
prodloužení o dalších 6 měsíců stanovuje zákon, jedná se o změnu původního zápisu v registru, správní poplatek 50,- Kč, do registru s do velkého Tp se zapíše "dočasné vyřazení prodlouženo do"...každé prodloužení je změnou...každá jednotlivá změna je zpoplatněna...je to jasné?
kdyby jste měl praxi a vedl elektronický registr, zjistil by jste, že když si načtete údaje o vozidle, otevře se Vám uživatelsky nepříjemná černá obrazovka s bílým písmem, jakési tabulky, a v příslušné části je uveden stav vozidla a doba dočasného vyřazení, pokud budete chtít dočasné vyřazení prodloužit, musíte údaje v registru vozidel dopsat - zapsat, ve velkém TP doplnit o nový zápis, každý zápis změny je změnou...co je na tom nelogické? Za zápis každé změny s výjimkou možné administrativní chyby se podle zákona o správních poplatcích vybírá správní poplatek 50,- Kč...Pokud někdo několikrát novelizuje jen jeden zákon a nenovelizuje od 1.7.2006 současně všechny související zákony, v tom smyslu, aby byly pojmy a dojmy ve všech stejné, vydává pokyny a výklad - metodický pokyn k aplikaci zákonů a vyběru poplatků příšlušné ministerstvo, zkuste oslovit ministerstvo financí a ministeststvo dopravy, odpoví Vám přesně...zda obce v uvedeném případě postupují nebo nepostupují dle zákona, když za zápis každé změny vyžadují správní poplatek...
pokud jde o ponechání vozidla v depozitu navěky při současnémm neplacení tzv. udržovacích pollatků, tedy 50,- Kč za kařdých 6 měsíců, upozorňuji ještě jednou na skutečnost, že každou změnu je povinen občan hlásit podle zákona č.56/2001 Sb. buď osobně nebo prostřednictvím zmocněnce do 10 dnů, a k mé myšlence, že výběru poplatků bude úproveden zpětně - podle správného řádu lze úkon provést až po zaplacení správního poplatku.Takže dokud nezaplatíte co městu a obci dlužíte, Vaší žádosti nebude vyhověno, prostě s autem nehnete...
napíšu to ještě jinak, každý zápis změny do registru vozidel je změnou, pokud končí dočasné vyřazení 31.7.2009, zápis v TP ve tvaru " dočasné vyřazení prodlouženo do 31.1.2010" je zápisem změny. Nebo se o změnu nejedná?
Pokud budu chtít po občanovi zpětně 3 x 50,- Kč za prodloužení dočasného vyřazení o 3 x 6 měsíců, o které něžádal před rokem a půl z nějakého důvodu, jak můžete vědet, že do registru vozidel nebudou zapsány tři postupné změny postupně po sobě?
dokud pravomocně nerozhodne soud, tak se můžeme jen dohadovat, páč výklad mdcr sděluje, že obce jsou právní...
a nesou si zodpovědnost za rozhodnutí.
děkuji za Váš čas a názor. Samozřejmě pokud budu mít prodloužení o 3x 50Kč tak tiu směšnou čásku uhradím a Vás, pane uředníku, klidně pozvu na pivo. Jde mi spíše o právní postup. Neshodneme se, ale to nic, hlavně že si rozumíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.