Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení neexistujícího vozu v polopřevodu

Od: fallenangel odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny, vím že takovýchto témat je tu spousty, jenže já mám trošku specifičtější problém, takže : někdy v říjnu 2007 jsem zakoupil vůz od jednoho chlápka na splátky. Chvíli trvalo, než jsem ho doplatil, tak do té doby si majitel nechal velký TP a auto přihlášené na sebe...uplynula docela dlouhá doba a já vše doplatil a majitel odhlásil auto na mne (takže polopřevod). Krátce nato mělo auto vážnou závadu a já ho prodal na ND (bez SPZ a velkého TP já blbec - to byl listopad 2008). Nicméně automobil je pryč (z 99 procent už někde rozporcovanej) a já ho nestihl odhlásit z evidence do 31.12.08. A ve finále jsem při stěhování ztratil kontakt a kupní smlouvu, která dokazuje, že jsem vůz prodal na ND (sice bez papírů v listopadu 2008). Takže vůz je stále v polopřevodu odhlášený na mě (POV platím i na tento již neexistující vůz - není to naštěstí moc, ale platím jelikož se bojím sankcí ČKP, které by možná ještě směřovali na minulého majitele, jelikož jak jsem řekl, převod nebyl dokončen, tudíž nemám ani malý TP na svoje jméno. Spíše mám dotaz - hrozí mě, nebo minulému majiteli (tomu co ho na mě odhlásil) nějaké sankce za nedokončení polopřevodu? (který samožřejmě nemohu dokončit bez automobilu (kvůli evidenčce a tak)). Je mi jasné, že z tohoto problému se asi jen tak nedostanu a že dokud nedojde k nějaké novele zákona, tak asi budu muset platit POV (cca 4000 za rok). Pokud toto dodržím nehrozí mi i tak nějaký postih? Předem VELMI děkuji za odpovědi a rady, MOC MOC mi pomůžou...přeji hezký den všem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vážená pane, ČKP si mne ruce jak na Vás vyzrála a vy platíte za neznalost předpisů. Proč platíte pojištění za něco co nemáte?
Jestliže chcete někoho sponzorovat tak klidne můžete, nějaký útulek pro děti, nebo zvířata.
Takže doklady máte? SPZ taky?
Dojděte na evidenci vozidel, doregistrujte vozidlo na sebe za 800Kč a hned ho vyřeďte, podle zákona 56/2001 § 13. Přesný postup a potřebné dokumenty na :
603-902 651
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

bp

zdravím,

právě řeším vyřazení vozidla, bohužel v ústeckém kraji není možno auto nechat zlikvidovat bez poplatku.

prosím o zaslání Vašeho postupu.

hezký den

došlo to OK?

fallenangel
hodnocení

No tak to na mě pěkně vyzráli, nevím jestli jsem to blbě pochopil nebo to jsou záměrné dezinformace, ale měl jsem za to, že když bych chtěl na sebe to moje neexistujicí vozidlo dohlásit tak to nejde, jelikož ho již nevlastním (a tudíž bych neměl evidenčku apod.). Z toho pro mě vyplývalo, že vozidlo nemohu ani legálně odhlásit, jelikož nejsem schopen doložit jeho ekologické zlikvidování, popř jiný zánik. Takže toto vyřazení vozidla funguje jen na základě čestného prohlášení, že vozidlo zaniklo na ND? (protože uz nemám ani kupní smlouvu která by to doložila)

Jestli to mohu shrnout, tak mám k dispozici : Velký TP a SPZky... mohu se tedy s tímto vydat na úřad, kde bych odevzdal tedy i nejaké to čestné prohlášení? a mohu Vás rovnež ješte znovu poprosit o ten odkaz kde najdu nějaké ty podrobnosti o této problematice? Ve vašem prvním příspěvku se mi za dvojtečkou nic nezobrazilo...děkuji za ochotu

Vážený pane, zkuste ještě jednou v klidu přečíst moji odpověď. Nikde nepíšu že:"na základě čestného prohlášení, že vozidlo zaniklo na ND?"

To jste si vy vymyslel. Postup jsem napsal a za dvojtečkou jsou včechny kontakty na mě, abych Vám mohl poslat podrobný postup a potřebné formuláře.

Podrobnosti najdete i zde na sekci automoto. Tam je mnoho postupů jak z toho ven.

Nesmíte napsat, že vozidlo neexistuje a rozebral jste ho na náhradní díly.

fallenangel
hodnocení

Jj jasně chápu...netvrdil jsem že jste tam psal něco o čestném prohlášení, jen jsem se zeptal jestli to lze vyřešit takhle a v kontextu to asi vyznělo jinak.. Jen jsem chtěl vědět jestli na sebe mohu dohlásit a následně pak odhlásit vozidlo které již nevlastním. Jestli můžete, pošlete mi prosím ty dokumenty a postup na e-mail : s-g-c@centrum.cz

04.08.09 20:17

odešlo OK

devik

Prosim taky o zaslani postupu jak z toho ven auto je taky v poloprevodu a mam jen maly a velky TP a auto uz nikde...pokud mohu poprosit tak prosim o zaslani postupu na D.e.v.i.1@seznam.cz

Pane milane minule jsem Vam psal na ICQ ale nejak jste se neozval tak Vas zadam jeste jednou o postup jak ven z te me patlanice jestli vite,mam stejny problem jako fallenangel akorad s tim ze nemam znacky...mockrat dekuji

devik

Nevim jestli se pletu,ale auto uz dohlasit nemuze ne? kdyz nema auto,evidencku atd nebo se pletu?

deviku, měl jsem "záhadným" způsobem zakázano přijímat zprávy od nezařazených v mém seznamu. Kdosi hodný odtud mě vedl ruku a pomohl mi to odstranit. Páč já a vnitřnosti počítače je katastrofní spolupráce.

doplněno 05.08.09 19:23:

není ten email divný?

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

auto na sebe lze doregistrovat z polopřevodu a následně trvale vyřadit na základě doklaldu o převzetí autovraku subjektem, který má k tomu licenci...bez evidenční kontroly a bez eko-daně, jen za správní poplatek 800,- Kč...doklad o ekolikvidaci nahradí protokol o evidenčníé kontrole, na základě kterého úřad auto ztotožní...neexistzující auto bez dokladu o ekolikvidace na sebe doregiostrovat a následně trvale vyřadit nelze na základě žádného čestného prohlášení, protože to neumožňuje zákon, Zákon ř.56/*2001 Sb. jednoznačně stanovuje, že podmínkou zápisu do registru je evidenční kontrola...tzato se envyžaduje jen v případě, že bylů před doregistrací autovrak odebrán provozovatelem zařízení které má k tomu licenci, je to logické, ekologicky zlikvidované auto již neloze přistavit na STK...pokud někde nekdo vyřazuje auta podle novelizovaného záíkona č.383/2008 Sb. na čestné prohlášení, je top plně v kompetenci úpříslušnéhi úřadu, který je oprgánem samosprávy a mlůže si způsob doložení zániku využití vozidla stanovit sám, upozorňuji ale, že uvedeným způsobem lze vyřadit jen EXISTUJÍCÍ VOZIDLO, které zůstane i nadále na světe, využíváno však bude jinak...ne neexistující vozidlo, rozebrané, rozprodané na díly...u existujícího vozidla po Vás s úeměvem budu požadovat protokol o evidenční kontrole...a pokud auto fyzicky není 2 roky, novela zákona se na Vás nevztahuje, platí totiž od 1..1.2009.

fallenangel
hodnocení

to @milancukrar : děkuji, mail došel v pořádku

to nespokojenyurednik : děkuji moc za shrnutí, takže jestli jsem to dobře pochopil, tak je moje situace dost bezvýchodná :(, nebo existuje ještě nějaké klička vedoucí k vyřešení mého problému,nebo budu muset platit POV až do smrti? :) a i když platím POV,jsem alespon v suchu, nebo mi ještě neco hrozí?

ale pan úředník Vám to napsal přesně a velice správně. Kličky jsou vždy, ale ne podle práva. proč platíte POV?

to se platí za vozidla ...

ale to je jedno, plaťe ČKP, Vás bude chválit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]