Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena vozidel z jinych kraju

Od: anticar odpovědí: 5 změna:
Dobry den, mam dotaz na prepis vozidla ve 2015 a jak to nejlepe udelat, kdyz je potencionalni kupec(na vymenu daleko 500km) ..klasicky prepis, kdyz auto prodavam nebo prepisuji se dela vse v jeden den (zkouknu auto-kupni smlouva-pojistka-evidence a urad - kdyz jsou jine kraje, tak prihlasit jedine v miste prodavajiciho?)
.
1. Koupil jsem auto, byl vikend, prodavajici mi dal vsechny doklady, ja odjel. Ve svem kraji jsem pojistil vozidlo, udelal evidenci a poslal velky TP zpet prodavajicimu - ten vozidlo odhlasi (udela pry plnou moc) a posle mi velky TP zpet a ja vozidlo u sebe dohlasim. To nesedi s tim, co pisu vyse .. Jedine, ze tim jak jsem udelal pojistku a evidenci a prodavajicimu poslal jenom velky TP, tak on to na urade na me prepise a me posle TP uz na me prepsane.
.
2. Jak to udelat nejlepe, bez zbytecnych cest a dohadovani, kdyz si chceme vymenit navzajem auta a jsme od sebe taky cca 500 km. Bojim se napr,abych nenarazil na cloveka, ktery si to u sebe doma rozmysli a bude problem na svete a dohadovat se s nim prec celou Cr nebude prijemne. Predstavuju si to tak, ze by prijel, u me bychom udelali na obou autech evidenci (pokud to jde v jednom krajii) a pojistku, moje auto prepsali a jeli k nemu na urad, tam se na me vozidlo prodavajiciho dohlasilo a ja predal auto a prevzal auto a muzu odjet s cistym svedomim domu, kazdy absolvujem stejnou cestu, nevim.
.
Cetl jsem informace z vice zdroju a mam v tom neporadek co se muze a co nemuze. Dekuji za vas cas a vase odpovedi k memu dotazu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji vybrat si někoho blíže!

Jinak dle letošní legislativy-odhlášení z prodejce na kupce na jednom místě,v místě registrace vozu prodejce (prodejce je dejme tomu Jindřichův Hradec,kupující Prostějov=oba na MÚ v JH v jednom kroku přehlásí z p.XY v JH na pana AB z PV !

Při přehlašování je nejlepší varianta kdy oba po podpisu KS zajedou na STK udělt EvK,pak zajet na úřad (nutno mít protokol o evidenční,TP,ORV,peníze na převodpříp ZK a PM) kde se provede převod a kupující odjíždí se svým vozidle a nikam již nemusí (pokud nechce změnit RZ na svůj kraj pkd je z jiného!)Je možné nahradit jednu nebo osobu Ověřenou Plnou Mocí nebo opět zplnomocnit třetí osobu !

doplněno 19.04.15 18:03:

Ano bez protokolu z STK o evidenční technické kontrole a ORV nepřevedou ,navíc ne v místě kde je registrováno!

doplněno 20.04.15 17:29:

Mzxy-dle mne to že se vše dá ne jednom úřadu je podle mne zjednodušení!Rozhodně je to lepší než vloni,kdy kupec nemohl s autem jezdit neboť prodejce musel odevzdat ORV!

anticar
hodnocení

Takze chapu dobre,ze jsem to pokazil, kdyz jsem s autem odjel, udelal u sebe v kraji evidencku, pojistil vozidlo a zaslal samotny velky TP prodavajicimu v domneni, ze to mu na urade spolecne s plnou moci a bude stacit? ORV a evidencku jsem neposlal... Pouze velky TP
Vim, ze vse udelat v jeden je nejlepsi reseni, ale byl to vikend a je to daleko. Vymenu vuz za vuz ted planuji, ale ta administrativa vse komplikuje, casove se to neda poradne udelat ...
mzxy*

pokazil, navíc protokol z evidenčky nesmí být starší než 14 dnů, jinak jej nelze použít

předkládá se i malý TP, zelená karta, plná moc s ověřeným podpisem

Poslanci zatím řešíé jen třetí značku a značky na pání, ale zjednodušenéí registrace je v NEDOHLEDNU...napiště svému poslanci, JÁ TO UDĚLAL...

Brzy se v parlamentu bude projednávat NOVELA, o které rozhodují POSLANCI.

hodnocení

0x

anticare, jelikož se množí různých podvodů s převody aut, že je jednou na tom špatně prodávající, podruhé kupující, doporučuji vše vyřešit spolu na jeden zátah.

Příklad, vozidlo koupeno, zaplaceno, kupec odjel s plnou mocí, že vše zařídí..a nezařídil jen se vymlouvá, vozidlo rozbil, nechce dát doklad o ekologické likvidaci a podobně. Prodejce má problém, páč nenahlásí změnu majitele, jak mu ukládá zákon pod sankcí..

Další , vozidlo koupeno, zaplaceno, kupec odjel s malým techničákem a kupní smlouvou, že vše zařídí prodejce..a nezařídil jen se vymlouvá, že s tím má problémy, že nemá evidenčku, tu kupci neudělají bez techničáku, kupec má problém, zaplatil a nemá vozidlo na sebe převedeno, prodejce k nedosažení, výmluva...atd..

doplněno 20.04.15 18:18:

mzxy, vyjímečně nesouhlasím s drobností.."Poslanci zatím řeší jen třetí značku a značky na přání,"

tato značka je již od poslanců schválená, iž v roce 2013

Jen její platnost je odložena na 2016

buss
hodnocení

0x

Ideální je vyřešit to vše u kupce v jeden úřední den a nemám obavy co pak udělá, neudělá. Pojistku si zajistěte po domluvě s prodávajícím. Nekupuji-li auto co týden, nebude mi činit takový postup potíže. Jinak mu dejte plnou moc.
Už tady byl postup popsaný nesčetněkrát. Nečtěte ZDROJE ale zákony, bude to jasné!

1. co potřebujete n převod je v § 8 zákona, to snad nedělá problém. Nepíšete o ORV. Plnou moc dáváte VY na sebe. Pokud nechcete nové RZ, je takto vše hotovo, doma nikde nejdete.
2. Dejte mu vše, co má předložit + plnou moc. Vy nechcete, on má přijet, ale PROČ? Co chcece cestovat? Tak mu nedávejte plnou cenu, že až to přepíše. Není cesta vlakem levnější? To jedete z Aše do Rajnochovic?
poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]