Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podařilo se mi přejet jednu křižovatku v Kolíně na žlutou a cestou zpět cca po 5 minutách mi tam opět žlutá skočila. Nechtěl jsem dupnout na brzdu a začít prudce brzdit, tak jsem křižovatku projel. Kamera v obou případech zablikala. Byl to den blbec. Obávám se, že dostanu od úřadu pozdrav o který nestojím. Vím, že podle vyhlášky se na žlutou nesmí jet, ale že zákon trestá až projetí na červenou. Je otázka zda to budou chtít vědět i příslušní úředníci. Obávám se, aby plnění městské kasy nebylo tím největším zákonem. Záleží určitě i na tom jak jsou nastaveny kamery. Zajímalo by mě proto, jaké máte zkušenosti s pojištěním proti pokutám. Na internetu je toho hodně. Prosím poraďte.
Pokud na žlutou nestíháte bezpečně zastavit, tak je projetí povoleno. Bez obav. Kamera bliká, porotože je blbá (nepozná takové situace).
doplněno 11.11.14 11:19:
Dobrý den. Jak píše kolega Gumídek, projetí na oranžovou/žlutou je povoleno, pokud nestíháte bezpečně zastavit. Jinak já ještě dodám, že všechny podobné kamery, radarové blesky apod. blikají vždycky na všech okolností a na každého! Vyhodnocení, jestli se vozidlo dopustilo přestupku, probíhá až později!
Tahleta kravina nechcipokutu.cz/... stojí 3.500,- Kč ročně. To jsem snad na pokutách nezaplatil dohromady za 45 let co mám řidičák. A to jezdím s odpuštěním občas jako prase, ale s očima otevřenýma. Představa, že za 3 roky za nějakou pofidérní ochranu bych jim zaplatil jednu svoji dovolenou mě opravdu nebetyčně s.re
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.