Nejste přihlášen/a.
Tydýt všem,
měl jsem auto v servisu mj. i na výměnu oleje, a doma jsem zjistil, že když auto stojí rovně a všechen olej stekl do vany, tak na měrce je hladina asi o 5 mm nad tou zdrsněnou ploškou, která označuje normál.
Lil to tam mechanik, kterýmu dost věřím, profík, žádnej "kamarád", tak je možný, že to přelil?
A nebo to u starýho SDíčka neva?
5 mm nic neznamená, neřeš to, více by tedy již nebylo dobré, to bych sám odsál
doplněno 17.10.14 10:45:claymam: a pačemů? To bude jako klika neby písty do toho oleje šplouchat? Měl jsi někdy rozdělaný motor?
Výrobci to dělají blbuvzdorně a ten rastr je samozřejmě optimum, horší by bylo, kdyby byl 5 mm pod spodním okrajem.
Jezdit s tím do servisu, aby odsáli dejme tomu čtvrt litru je ptákovina, aspoň ta náplň o něco déle vydrží.
V servisu by se s tím maximálně zviditelnil a mechanici by si mezi sebou příště říkali "přijel ten vůl, co chtěl odpustit hořčičáka oleje"
Já taky lil u svýho golfa :D dolil jsem taky těch 5mm nad limit ale nicméně mi ten olej teče, vaňous je celý od oleje. Takže jsem se do limitu dostal po pár dnech :D .. ale nejlepší je tam mít půlku až téměř max.. Hlavně se to blbě dolejvá zezačátku, protože je třeba olejový filtr prázdný a od oka to trefit .. To já taky nalil max! Nastartoval jsem, rachot jak sviňa :D než se dotlakovaly hydroštely. Pak jsem nechal odstát a koukl na měrku a byla suchá ne.. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.