Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1.9 SDi moc oleje

Od: junkers* odpovědí: 6 změna:

Tydýt všem,

měl jsem auto v servisu mj. i na výměnu oleje, a doma jsem zjistil, že když auto stojí rovně a všechen olej stekl do vany, tak na měrce je hladina asi o 5 mm nad tou zdrsněnou ploškou, která označuje normál.

Lil to tam mechanik, kterýmu dost věřím, profík, žádnej "kamarád", tak je možný, že to přelil?

A nebo to u starýho SDíčka neva?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

I sebelepší mechanik se s tím v servisu nessr..., když má za pár minut padla nebo celý den natřískáno prací na jiných autech. Kór, když je to nějaká pravidelná výměna co neohrožuje život (na brzdy se asi zaměří líp, než na nějaký olej).

poradte.cz/...

moto*
hodnocení

2x

5 mm nic neznamená, neřeš to, více by tedy již nebylo dobré, to bych sám odsál

doplněno 17.10.14 10:45:

claymam: a pačemů? To bude jako klika neby písty do toho oleje šplouchat? Měl jsi někdy rozdělaný motor?
Výrobci to dělají blbuvzdorně a ten rastr je samozřejmě optimum, horší by bylo, kdyby byl 5 mm pod spodním okrajem.
Jezdit s tím do servisu, aby odsáli dejme tomu čtvrt litru je ptákovina, aspoň ta náplň o něco déle vydrží.
V servisu by se s tím maximálně zviditelnil a mechanici by si mezi sebou příště říkali "přijel ten vůl, co chtěl odpustit hořčičáka oleje" :)

1 možná 2 mm ok, 5 je už pro mě moc. Vrátil bych se do servisu, ať mi 1/4l upustí.
doplněno 17.10.14 10:58: Ať si, mě by to za ten klid stálo.
doplněno 17.10.14 10:59: Ať si, mě by to za ten klid stálo.
gumidek*

5mm je u 1.4jky (Fabka) cca 800ml. To už je pořádnej hořčičák!

Servisy se s tím nejebou. Naopak si dělají budoucího zákazníka na čištění motoru a klapky od karbonu.

Vždy se výdělávalo na hloupých lidech.

novada*
hodnocení

2x

Já taky lil u svýho golfa :D dolil jsem taky těch 5mm nad limit ale nicméně mi ten olej teče, vaňous je celý od oleje. Takže jsem se do limitu dostal po pár dnech :D .. ale nejlepší je tam mít půlku až téměř max.. Hlavně se to blbě dolejvá zezačátku, protože je třeba olejový filtr prázdný a od oka to trefit .. To já taky nalil max! Nastartoval jsem, rachot jak sviňa :D než se dotlakovaly hydroštely. Pak jsem nechal odstát a koukl na měrku a byla suchá ne.. :D

hodnocení

0x

na to včera odpovídal "gumidek":) tak to nebudu opisovat jenom oleje radši míň tak trochu vypusť.Profi mechanici(někteří) se na rysku ani nedívají nalejí určené množství a hotovo.Třeba ho nevypustil všechen-špatně prohřátý motor*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]