Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bez auta a všeho a stále na me napsané

Od: dilinka odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, díky me nezodpovědnosti jsem se dostala do pěkné slamastiky a ted nevim jak z toho ven. Je to minimálně 5 let co jsem si koupila své první auto Citroen BX, nedlouho na to jsem jela do Nemecka a jelikož jsem nechtěla aby jen tak stalo u baráku a sestry v tu dobu přítel auto neměl ale papíry ano, řekla jsem si ze ho múzou používat...dala jsem jim veškeré papíry a odjela...když jsem se po 2 letech vrátila, auto nejelo stalo u nevl. taty v garazi, sestra se s přítelem rozešla... Opravu auta řešili mezi sebou a jak CAS utíkal auto zmizelo...když jsem se ptala kde je...slyšela jsem z obou stran neres to... Netěšila jsem... A dnes platim exekuci na povinném rucenni a bůh ví co ještě budu... Moje otázka je co mám dělat abych se toho auta co je stále nejspíš napsané na me zbavila...jak řešit danou situaci... Jsem laik, netusim co se po me chce..a to je možná to na co jsem taky trošku doplatila...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Platit exekuci za povinné ručení byste platit myslím nemusela, když prokážete, že nejste provozovatel toho auta. A to skutečně nejste, protože to auto nemáte, takže v něm nejezdíte. Teď to jen musíte dokázat. Například sehnat člověka, který vám to dokáže. Ale moc konkrétně vám neporadím, spíš jen takhle lehce usměrním. Anebo kontaktujte, jestli víte, kde bydlí, toho pána a dohodněte se s ním na tom, aby vám všechny doklady k autu. Pak ihned založte povinné ručení, anebo auto nechte ekologicky zlikvidovat, protože za každý nepojištěný den si Česká kancelář pojistitelů účtuje 50 Kč (u aut tedy). Ten člověk je velice nezodpovědný! Já bych vzal cihlu a dal bych mu do zubů, až by mu i s jazykem vypadly!

lmgify
hodnocení

2x

Jak je to dlouho, co auto "zmizelo"? Možná oběma (sestře a jejímu bývalému) oznámit, že se auto do týdne "najde"nebo že bude podáno trestní podání na policii o krádeži auta a oni tam budou uvedeni jako nejpravděpodobnější pachatelé.

Za dobu, kdy auto nebylo zjevně v provozu, se nemusí platit zákonné pojištění. Stačí to doložit pojišťovně. Zde na Poradne to už bylo několikrát. Stačí dohledat (jedna z těch otázek třeba zde)

Za jaké období (vzhledem k tvému pobytu v Německu) se platí ta exekuce? Když jsi tam byla? Za období, kdy už jsi tam nebyla? Za období do doby před XY lety?

Platíš tu exekuci dobrovolně? Je to soudem nařízené nebo ti přišlo jen upozornění od vyděračů?

dilinka
hodnocení

Auto je pryč tak 5 let...Než jsem odjela pojistka byla řádné placena. Na další pul rok peníze dostali a pak jsme se dohodli ze to budou platit oni než se vratim. Vrátila jsem se po 2 letech. Přesně nevim od kdy se platí... Cekam na rozhodnuti o exekuci - vyžádala jsem si to zpětné. Ale exekuce je na částku cca 35 tisíc. Z toho mám 15tisic zaplaceno. Jak jsem psala, o tom ze platim exekuci jsem se dověděla náhodou...když jsem byla na socialce požádat a potvrzení příjmu - jsem na rodicaku, na slozenku mi chodí jiná částka než mela uvedené...a když jsem se ptala jak to. Řekla ze platim exekuci...na to jsem se začala pidit za co, když nikde nic nedluzim...a ejhle. Soudní rozhodnutí o uvalení exekuce se mi nedostalo do ruky kvůli stěhování...
lmgify

Podívej se, za jakou dobu neplacení povinného pojištění je ta exekuce a začni řešit období, které po něm následuje, aby to taky nedošlo do exekuce. Např. exekuce je za neplaceni 2009-2011. Začni tedy řešit neplacení pojištění za 2012-2014.Třeba už také mají rozjeto na uvalení další exekuce. Zjisti si to. Komunikuj s nimi. Nic neplať (viz výše - auto nebylo v provozu, proto nepodléhá placení povinného pojištění). Změn si tu adresu v centrální evidenci, ať ti chodí úřední pošta na správnou adresu. Dej si do pořádku papíry k autu, jak ti radi @MilanCukrar níže. On se v tom vyzná. Vždycky tady lidem dobře poradí.

dilinka
hodnocení

Tak jsem dneska volala na Kooperativu a u nich mám exekuci za období 4/2007 az 3/2008 a pak smlouvu z důvodu neplacení ukončili. Takže od nich mám "jen toto" Páni me upozornil na Českou kancelar pojistitelu... A řekl at situaci resim s policii..

hodnocení

2x

didlinka,

vy nemáte 5 let auto a teď to řešíte teprve?

Seženete iniciály a rodné číslo přítele sestry. Komu jste vozidlo svěřila, přítely či sestře?

Určitě víte, kdo to auto někam uklidil. Buď sestra, nebo přítel sestry. Kde je velký techničák?

Pak můžeme radit s postupem.

dilinka
hodnocení

Ano, az ted. Vim, ze moje chovaní bylo nezodpovedne ...ale s tím si ted nic nepomuzu ... Před nedávnem cca 3 mesice jsem se dovedela, ze mám exekuci na rodičovský příspěvek. Pátrala jsem za co a zjistila jsem ze to mám od kooperativy - kde jsem mela pojištěné auto. ( Az k exekuci to došlo nejspíš - urcite z důvodu stěhování a nevyzvednuti soudní obsilky... Odstěhovala jsem se od rodičů a ty se taky odstehovali... Ale to je jiná...)
Auto jsem sverila příteli, vše mám - iniciály, r.c. ... dokonce se mnou komunikuje, ale nevěřím mu...někde jsem slysela ze ho prodal na dily ..
Co se tyče papiru na auto vše jsem mu dala v deskách at to u sebe kdyby něco...říkám jsem laik a byla jsem tenkrát ještě vetší a netušila jsem ze bych VT neměla dávat z ruky jako majitel auta.
Opravdu netusim kde auto je...či co se s nim stalo...Jelikož když jsem se vrátila a auto nejelo, neresila jsem to, nepotřebovala jsem jezdit...stalo dlouho v garazi, a když jsem se s odstupem času na něj zeptala Tomas - bývali přítel sestry... Řekl at to neresim a jelikož jsem papíry nikdy žádné už neviděla ... Myslela jsem si ze vše vyřídil... Mylila jsem se...

didnko, nikdky není tak zle, aby nemohlo být hůře. Vy jste na tom velice dobře, páč můžtete udělat toto:

Dojdete na evidenci vozidel, necháte si vystavit duplikáty techničáku. Nesmíte jim sdělil, že je nemáte proto, že je přítel něchce vydat. Ale z důvodu stěhování jste je někam založila a nemůžete je najít. Zde bude asi trošku problémek, který lze vyřešit a to s trvalým pobytem.Páč v občance budete mít asi jiné bydliště, nežli v techničáku. To jde ale napravit.

Jakmile budeet mít techničáky, vyplníte další žádost ... o zmenu vlastníka a odhlásíte vozidlo na přítele, o kterém máte všechny informace. Pak to předáte ex příteli a sdělíte mu, chlapče děkuji ti.

Je to snadné, že?

dilinka
hodnocení

V pondělí tam skocim ( do konce týdne jsem v prací ).. jsem zvědavá... Děkuji! Dam vědět jak jsem dopadla.
dilinka

Dobrý den, tak jsem byla na registru a dověděla jsem se, že žádné auto na mě napsané není, jen odhlášené - v převodu. Dokonce na mě je dohlášeno ještě jedno auto ŠKODA 105 - odhlášeno na mě v roce 2005. Paní na registru říkala, mi nijak neporadí, že to mám nahlásit a nebo řešit s právníky.

Od nového roku se prý auta co jsou dlouhodobě v převodu budou mazat - když to projde zákonem

didlinko, zákon je schválen jen jeho učinnost bude odložena. Doporučuji nic neřešit a úřady si časem poradí...

doplněno 08.10.14 18:33:

A nečeká mě náhodou ještě finanční postih za nepojištěné auto? Až se někdo ozve, tak se ozvěte a vyřešíme to.

Jak na mě vůbec někdo může něco odhlásit, když o tom nevím... Stačí abych věděl jméno, adresu a rodné číslo. Pak na Vás odhlásím i traktor.

dilinka

A nečeká mě náhodou ještě finanční postih za nepojištěné auto? Auta? Jak na mě vůbec někdo může něco odhlásit, když o tom nevím... Stačí ztratit peněženku?

dilinka

Mockrát vám děkuji, moc jste mi pomohl!

lmgify

Az k exekuci to došlo nejspíš - urcite z důvodu stěhování a nevyzvednuti soudní obsilky... Odstěhovala jsem se od rodičů
Hlídej si, jakou máš uvedenou v centrální evidenci obyvatel adresu trvalého bydliště. Mám takový dojem, že věřitelé se tě snaží kontaktovat na adrese, kterou jsi poskytla státním orgánům. Tak se ti nemůže stát, že ti chodí obsílky do starého bydliště, se kterým už nemáš nic společného.

doplněno 01.10.14 20:03:

respektivě adresu trvalého bydliště tam můžeš mít klidně i tu starou, ale můžeš si tam změnit doručovací adresu (nebo jak tomu přesně říkají), tedy adresu, na kterou ti bude chodit oficiální úřední korespondence (včetně té o tom, že po tobě někdo chce něco zaplatit, jinak to předá soudu).

buss
hodnocení

2x

Půjčila jste auto na per hubu, chyba. Pokud nebyla nutná STK, neměla jste předávat TP. Pojištění jste měla hradit, mohli mít na sebe, nebo se domluvit, že uhradí za vás, či předají prachy. Co jste s tím dělala? Ta exekuce je zbytečná, asi jste to nijak neřešila, nepřebírala poštu. Jak auto zmizelo, prodali, zlikvidovali? Toto si s nimi vyřešte a ne poslouchat kecy o neřešení. Píšete, že když jste se vrátila, bylo auto v garáži, tehdy jste to měla řešit. Hádejte se s nimi, můžete k soudu ... Za blbost se platí.

bambula*
hodnocení

0x

Předložit kanceláři pojistitelů doklad o nepřítomnosti v Česku a svědecky doložit čestným prohlášením že jste vozidlo předala provozovateli, který jej užíval příbuzný, nepříbuzný podat na ně trestní oznámení pro zatajení věci a nevrácení dokladů neb auta

tip
01.10.14 09:21
hodnocení

0x

n

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]