Nejste přihlášen/a.
Mám problém s topením, před týdnem mě auto začalo topit vždycky tak po 2 až 3 minutách a poslední 3 dny mě auto ani po 15 minutách svižnější jízdy nezačne topit. Až dnes, když se zahřál motor a jel jsem 150km/h tak pak teprv to trošku začalo topit, ale ihned po zpomalení na 90km/h to zase začalo foukat studeně. NIkdy jsem s tím problém neměl a opravdu to není tím, že je větší zima, to důvod není, motor se mi zahřeje rychle.. v zimě při 0°C stačilo max 5 minut aby to začalo topit, ale teď nic. Ventilátor budu teďka měnit, ten mě akorát rachtá, ale fouká vpohodě, jen zvuky vydává nepříjemné. Nevíte čím to může být? Mám Seat Toledo 1.9TDI 66kw 1997.
D9ky za všechny rady
A co říká měřič teploty chladící kapaliny?
Obecně a pravděpodobně:
- pokud je motor zahřátý na provozní teplotu, bude chyba v topení.
- pokud se ani motor neohřeje, bude chyba v termostatu.
najděte si dvě hadice, které vedou od motoru do radiátoru topení v kabině a ohřejte pořádně motor pusťte za chodu motoru naplno topení, ale bez ventilátoru. Obě hadice by měly být téměř stejně horké. Pokud bude jedna chladná, bude problém s neprůchodností radiátoru. Pokud budou obě horké, je problém někde v klapkách usměrňujících tok vzduchu přes topení. A jestli budou studené obě, bude málo vody, studený motor nebo vadné čerpadlo.
No nejspíše to bude tím servočerpadlem, protože už mě občas vynechává, težkne do zatáčení s volantem a občas si i zahvízdá :D dneska jsem objednal jiný, tak to přehodím a snad to bdue tím, jinak chladící kapaliny tam je dostatek, ta neutíká. Ted jsem to zkousel znovu, zahral jsem motor až se rozjel větrák na chladiči a až potom to auto začalo topit, ale zase jen na chvilku.
Tak po pár dnech mě začala utíkat voda někudy co den to litr vody : z hadic to neteče, takže to vypadá nejspíš na chladič : někdo nějaký tip jak zjistit kde chladící směs utíká? díky
počítejte s nejhorší variantou-fouklé těsnění nebo ruplá hlava!
Na volnoběh koukněte do expanzky-chladičezda-li tam nejdou bublinky,pkd ano viz výše!Jinak rada jak zjisti případný únik kapaliny je zde : poradte.cz/...
On totiž při záhřátém motoru (prsklý chladič či hadice atd) nemusí být vidět neboť kapalina se odpařuje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.