Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztrácí se voda z nádobky

Od: melty odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

začala se mi ztrácet voda z nádobky a to docela dost, po každých najetých 100km odhadem možná 100ml.

Neporadil by mi někdo jak zjistit příčinu?

Děkuji pěkně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

může být povolená-prasklá hadice,díravý chladič a nebo něco v motoru(nejčastěji těsnění pod hlavou)olej je čistý?

Bude to chtít auto zahřát na provozní teplotu a pořádně hledět na všechny spoje,hadice, chladič jestli se někde neobjeví kapka-samozřejmě s nastartovaným motorem

kamill*
hodnocení

3x

Nepozorovatelný je únik cez radiator -ovládanie topení ,kde sa ihned odparí voda a poznat to iba čuchom v kabíne, že sa odparuje "fridex" .Vyskúšajte priliať do systemu aj prípravok na nepozorovatelnú stratu vody v chladení -viacero výrobcov Hlava a tesnenie sú nakonci pokusov a aj najdrahšie

hodnocení

3x

bývá to i těsnění termostatu pro přídavný ventilátor chlazení...můj případ...

Nonek co to je termostat pro přídavný ventilátor chlazení?Nevím poučte mne!

Tazatel- nejprve na volnoběh (pkd bude zahřátý motor tak pozor na opaření! koukněte do expanzky (chladiče,já expanzku nemám,je integrovaná do chladiče,pro upřesnění!) zda-li tam nejdou bublinky,Pkd ne a hladina budee klidná,tak je velká šance že jen soustava netěsní!Pkd by šli=je fouklé těsnění pod hlavou či prasklá hlava.

Někdo toto řeší tak,že vezme velký korkový špunt ,do něj zalepí ventilek,trochu natlakuje studenou soustavu pumpičkou a pkd je to netěsnost,tak se jistě někde projeví což na teplém motoru nemusí neboť se může kapalina ihned odpařovat!Pozor ale nepřehnat to,nejlépe zjisti s jakým přetlakem na Vašem autě pracuje chlad.soustava měřit při tlakování.Přeženete-li to,vytvoříte si ještě jeden problém-povolí topení či něco jiného!

melty
hodnocení

Děkuji, to by mě nenapadlo, to bych mohl zkusit, děkuji mockrát za skvělou radu.

melty
hodnocení

Děkuji, budu muset zkontrolovat a podívat se na celý okruh.

Potom napíšu k čemu jsem dospěl ;)

felukie*
hodnocení

0x

Nechci tu dělat chytrého ale je tu i možnost že by to mohlo být víčkem expanzní nádobky jsou tam přetlakový a podtlakový ventilek tak že tím přetlakovým by odešla voda v podobě páry ale nevylučuji netěsnost chladící soustavy takhle od stolu jsou to jen řeči ... jen můj názor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]