Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poziční světla - pokuta?

Od: kellyman odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám Golfa MK3, dostal jsem pokutu za to, že v blinkrech v nárazníku je malá žárovka, bílá, která slouží jako poziční světlo. S funkcí blinkru to nemá nic společného. Pokutu jsem odmítl zaplatit, neboť jsem takto auto koupil s novou technickou, tudíž z mého hlediska musí být v technicky způsobilém stavu. Zavolal jsem do VW importu, kde jsem se na tento problém ptal a tam mi bylo řečeno, že pokud osvětlení má homologaci, je vše v pořádku.
Jak to tedy je?
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Podle mě má pravdu importér.

doplněno 09.09.14 20:28:

Pokud je evropská homologace, policajt s tím nic nenadělá. Pokud není, je v právu policajt.

repkin*
hodnocení

0x

Já si myslím, že nemá. Podle mého jde bílá barva jen dopředu jako obrysové, potkávací, dálkové světlo a dozadu jako couvací. Jinak by mělo mít oranžovou barvu, jakož to obrysové světlo. Ale je možné, že se pletu *nevi*, takže mne nekamenujte. ;) *pivo*

doplněno 09.09.14 20:37:

Ano, ale pokud je z boku, tak by nemělo mít bílou barvu. Ale jak říkám, je možné, že se pletu. Nedávno to tu někdo řešil (pozičky) tuším, že taky na golfa, ale měl je oranžové.

doplněno 09.09.14 20:50:

buss díky za nasměrování, taky mě to zajímá, když budu mít zítra čas a nezapomenu na to, tak se podívám

kellyman
To poziční je defacto obrys.
gumid

poradte.cz/...

Je tam vložena směrnice EHK pro osvětlení v PDF

buss
hodnocení

0x

A není to v 56ce? Už byl pročten?

hodnocení

0x

kelly, pokud dá "Zavolal jsem do VW importu" písemné stanovisko , pak nemůže být ve správním řízení problém. Domnívám se, že v jiných vozidlech je v blinkru (ve sdruženém světle) bíle světlo a není problém. Co je v zákoně 56/2001 uvedeno, může být v techničáku změněno..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]