Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanedbani dozoru nad ditetem

Od: drobecek* odpovědí: 6 změna:
Dite ve veku peti let bez dozoru mi vbehlo do cesty a ja se mu sice vyhnul ale stejne jsem ho liznul bokem. Nastesti krom nejakych skrabancu se mu nic nestalo. Ted z toho mam dost problemy nemluve o tom ze tatinek otce kterej sedel v te dobe v hospode na pive po mne chce skoro stotisic coz je pro mne s mym platem hodne hodne penez. Existuje nejaky postih za zanedbani dohledu nad ditetem nebo tak
Neco. Taky mne pekne pourazel na facebooku a po nehode fyzicky napadl a roztrh mi retizek na krku a polamal bryle oboje docela drahe.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

tohle řesit přes policii...nic mu samozrejme nedavejte...a nad to zkusit oslovit socialku s dotazem jak je to se zodpovednosti rodicu,jestli je opravdu vpořadku když rodič(s) sedi b hospode a dite samostatne pobiha po ulici apod...proste si musite sehnat dostatek protiargumentu...zakze pro vase dobro se budete muset chovat jako typicky cech(porad si vsude a na vsechno stezovat) jinak vas to semele...

nototo
hodnocení

0x

Proc jste to neresil hned pres policii i to jeho napadeni? 5ti lete dite nema co pobihat na ceste. Samozrejme nevime, jak k tomu doslo, jak bylo misto prehledne, apod., ale jestli to bylo nekde na hlavni ceste a dite vam vbehlo zpoza rohu pod kola, tak mohou byt radi, ze je nazivu.

Chtelo by to vice informaci, na zaklade ceho po vas vymahaji tech 100 tis, apod.

Rodice samozrejme musi zajistit, aby dite do cesty neskakalo. Dejte si jen pozor, jestli to bylo v obci a na prehlednem miste, kde se da predpokladat, ze dite do cesty vbehnout muze, pak MATE PREDVIDAT. Proto je podstatne, jak a kde k tomu doslo.

hodnocení

0x

Vsak to tu uz bolo ne?Predtym chcel len 80.Dnes uz 100?

hodnocení

0x
Váš první dotaz na toto téma je trochu jiný...
poradte.cz/...
Který je přesný?
Kvůli upřesnění nezakládejte další dotaz, stačí doplnit údaje v tomto vláknu.

hodnocení

0x

Tak za prvé, na jakoukoli náhradu máte sjednáno zákonné pojištění. Nechť se vyděračský otec obrátí na pojišťovnu a vy na něj podejte trestní oznámení z důvodů vydírání. Samozřejmě musíte mít nějaký o vydírání nějaký důkaz.

Znám obdobný případ, kde nezaměstnaný se domníval, že se zahojí na viníkovi nehody. Nejednalo se sice o děti, ale viník nehody nakonec podal trestní oznámení na poškozeného a soud vyhrál. Poškozený dostal od pojišťovny co mu náleželo a navíc podmínku za vydírání.

asd*
hodnocení

0x

Napadení, poškození věci, vydírání, pomluva... Vše trestné, dokumentujte a pak se můžete bránit.

Ohledně sražení / náhrada škody, máte povinné ručení, nechte to na policii. Děcka by bez dozoru po silnici běhat neměly, může mít problém i on že je nehlídal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]