Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se branit

Od: drobecek* odpovědí: 14 změna:

Dobry den. Po 24letech bez nehody jsem zavinil nehodu a srazil dve deti ve veku 5 a 6let a bohuzel se to stalo na prechodu. Predemnou stalo jeste jedno auto a ja protoze jsem skrz okna auta predemnou nikoho nevidel a na chodniku taky nikdo nebyl, zaradil jsem rychlost a zacal auto objizdet, no vtom spred auta vybehli dve mali deti. Liznul jsem je bokem leveho blatniku a kdyz jsem vybeh z auta k detem abych se podival ja na tom jsou tak ze zadu smerem z hospody na mne skocil jejich otec a zacal na mne utocit tak jsemmu chytnul za ruce a drzel ho do prijezdu policie. Nemam mu to za zle ja bych se choval stejne. Deti odvezla zachranka kde byly po trech dnech pozorovani propusteny s odreninami a trochu potluceni. Zadna zlomenina ani otres mosku. Spojil jsem se s jejich otcem projevil litost a omluvil se. Po14dnech jsem potkal otce i s detmi na kterych nebylo zadne viditelne zraneni. Znova jsem se omluvil a rekl jsem mu ze ikdyz nejsem nijak movitej a ziju z vyplaty do vyplaty budu se snazit nejak mu pomoct. To jsem ale nevedel co se bude dit dale. Druhej den mi napsal sms ze kolik jsem ochoten mu zaplatit jako odskodne. No a ja ze nemam predtavu tak on navrhnul osobni schuzku. Tak jsme se dneska setkali a on na mne vyblafnul ze jako odskodny si predstavuje sumu tak 70 az 80 000korun, coz je pro mne castka jakou jsem nikdy pohromade nevidel coz jsem mu take sdelil. Na to on mi rekl ze vlastne kdyz ted prijdu o ridicak, tak bych mohl prodat auto ktere je patnact let stare a jeste ho vlastne porad splacim a penize bych mu mel dat. Puvodne jsem mu chtel dat tak 20tisic ale po tadytom navrhu jsem jenom nevericne zustal stat. Poradi mi nekdo co ma delat? Dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

10x

Predevsim, ridis 24 let a nevis, ze kdyz stoji auto pred prechodem, ze tam asi nestoji proto, ze si chce zkontrolovat tlak v pneumatikach, ale ze asi nechava nekoho prejit? *ee*

Co se tyka odskodneni, nech to vyresit policii. Jakekoliv platby mimo oficialni cestu - mno neoficialni. O tvem potrestani rozhodne pripadne i soud, jestli se to dostane az pred nej a ten i urci pripadnou nahradu, za kterou se muzes z trestu "vykoupit" a o tom, kolik jsi uz zaplatil "bokem", se vubec nebude zajimat, takze je lepsi pockat az na oficialni vycisleni.

ajuna*
hodnocení

6x

je mi líto,ale já to napsat musím,jsi hlupák,že takto předjíždíš auto když stojí před tebou u přechodu.

Jedna ženská mi takhle sejmula dceru na přechodu,když předjížděla trolejbus.

Měla několik zlomenin,otřes mozku - o vyrovnání se snažila také,bylo jí to očividně líto-jezdila i za malou do nemocnice kam jí za ní samo nepustili,ale nechávala jí tam různé hračky,cukroví,drobnosti.

Nejzajímavější bylo na tom to,že mě jí začalo být líto také-projevovala snahu jak nejvíce mohla,nejdřív jsem ji nemohla ani vidět,ale pak... jsem jí odpustila každý je jen člověk a každý může chybovat,že? To jsem si myslela...než začal soud

Vše vytahala u soudu-doklady od věcí které nanosila.jak se chudák snažila odčinit co mohla a pak jsem ji na chodbě zaslechla říkat,že dobře že poslechla rady a za malou chodila,že ji to zachránilo.

V tu chvíli by se ve mě krve nedořezal...ale to je jiný případ.

Dle mého názoru nechte to být vše na policii o nic se nesnažte a lidově řečeno,vše si vyžerte co jste si napáchal

doplněno 18.07.14 08:20:

A můžete být rád,že jste svojí blbostí nikoho nezabil

majsterjoe*

Nekteri lide jsou opravdu hajzlove uz od narozeni... Tu pani absolutne nechapu. *bum* To musi byt teda povaha...

majsterjoe*
hodnocení

3x

NIJAK: S pánem se už nebav, nech to vyřešit policii.

asd*
hodnocení

2x

Asi vycítil možnost vytřískat prachy... Už bych se s nim nebavil, jen mu řekl že když je nenažranej tak mimosoudně nebude mít nic, nechal bych to na policii a soudu, zdokumentoval bych vámi projevenou lítost i to že on vás napadl. Odškodné by mělo jít z povinného ručení. Pokud byly děcka jen potlučené, tak je to naučí že ani na přechodu nesmí spoléhat na přednost a že se vždycky musí nejdřív podívat jestli je volno a až pak jít dál - paradoxně jim tohle mohlo zachránit život v budoucnu (vyběhly by před rychleji jedoucího a byl by průšvih). Jinak objet auto které dává přednost chodcům na přechodu - vina je jasně na vás. Jiná situace by byla kdyby to auto parkovalo těsně před přechodem, tam by mělo spoluvinu a uplatnila by se i povinnost chodce přesvědčit se že na přechod může.

buss
hodnocení

1x

Máte dvě možnosti. Neříkáte, co na případ policie. Dávejte si bacha, aby to neprodlužovali, doba léčení... Otec za ně odpovídá, jsou to děcka a na komunikaci nemají bez dohledu co dělat. Litovat..., měl jste je navšítvit

bambula*
hodnocení

0x

Záleží na tom jestli tam druhé auto před přechodem stálo z důvodů silničního provozu, neb tam parkoval blíže než 5 metrů

hodnocení

0x

Jaké odškodné? Dopustil jste se nějakého trestného činu? Bylo Vám sděleno obvinění?

Podle mne nikoli. Tedy není důvod se bavit o nějakém odškodnění, protože ani žádná škoda nevznikla.

Dost na tom, že se asi ozve zdravotní pojišťovna.

hodnocení

0x

koukám že pán se na vás snaží vydělat vůbec bych se s ním nebavil žádný peníze mu nedal radši si najděte šikovnýho advokáta a ty prachy vražte do něj ten vám aspon pomůže

virus*
hodnocení

0x

Právě jsem přišel na způsob jak se finančně zajistit. Pravda je to trochu riskantní,ale když si dám záležet tak by to mohlo vycházet. Myslím to tak,že zaparkuji poblíž přechodu a schovaný za autem budu vyhlížet nepozorného řidiče a pak mu z boku naběhnu na auto. A je vyděláno :)

Jen tak na okraj ( k tomu mne vede chování toho tatínka poškozených dětí)..nebyli to čirou náhodou naši utiskovaní a diskriminovaní občané?

Tuto metodu provozovali již před třiceti lety opálení Rumuni.

Děje se to stále a kdyby jen Rumuni! Není nad to,jak umět dobře ,,naběhnout,,z boku na blatník ! :--))

novada*
hodnocení

0x

To je svinstvo. Já se bojim přechodů jak čert kříže. Jel jsem vlevo a v pravo jelo auto. A blížil se přechod. Auto v pravo razantně zabrzdilo a já jel trošičku rychleji a zabrzdil jsem až v půlce přechodu ale baba co tam vlezla se ještě šla omluvit protože se ani nepodívala a prostě tam vběhla.. Ale to mě vycvičilo. Pak jsem málem přejel na přechodu psa.. vyběhl na špagátu z poza konťáku a za ním holka.. Jel jsem asi 45, bylo mokro. Zabrzdil jsem, protože jsem se psa lekl, byl jsem na kolejích, dostal jsem smyk a málem jsem to poslal do tramvaje.. Taky dobrý.. Proto už nějak zpomaluju a jedu jak posranej

abcd*
hodnocení

0x

nedávej mu nic, peníze si po tobe za ošetření bude vymáhat pojišťovna ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]