Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palubní PC felda problém

Od: fik odpovědí: 3 změna:

Ahoj,mám problém s palubním PC apri TC-6 ve feldě 1,3 MPi 50kw 1999, Přestal fungovat dojezd na zbývající palivo,to by mi ani tak nevadilo,stejně jsem to nevyužíval,ale horší je že po každém startu tam skočí varování a musí se to ručně překliknout

Jde to nějak opravit nebo aspoň tu funkci vypnout? Opojení od kabeláže ani manuální reset nepomohl

Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Není lepší opravit ten jeden žlutý drátek, co vede k palivoměru?

fik
hodnocení

Problém je že já ani nevím že se to snímá u palivoměru a kam ty dráty vedou,proto se ptám. Každopádně díky za opověď podívám se na to

gumidek*

Je potřeba demontovat palubní desku. Demontuje se i s přístrojovkou v celku (budíky). Je nutné demontovat náhon tachometru na převodovce, jinak brání povytáhnutí palubky a takto drží za bowden náhonu za tachometr.

Povoluje se jen ta matice na převodovce na tom náhonu. Celý pastorek se nevytahuje (nepovoluje se ten šroubek naboku stou příložkou u té matice bowdenu. Je dobré to prostříknout olejem, pokud se to dlouho nedělalo. Jinak to nepovolíte a je potřeba ten náhon vytáhnout celý, ale je riziko, že do převodovky spadne (je volně). Tak pozor na to, jinak se musí kuchat převodovka k vůli blbosti a neznalosti a to je nepříjemná věc. Proto píšu vytáhnout náhon celý jen v krajním případě.

Rozhodně to nervát, jinak na přístrojovce ulomíte úchyty vespodu a má je ulámané skoro každá Felda. Volant se taky sundává pro lepší přístup, jinak je to prasárna.

Za budíky jsou tři konektory. Tuším ten žlutý a pin 1 vede k palivoměru a na tom je rychlospojkou další drátek a ten vede na TC.6ku. Právě to napojení může být nevodivé či s velkým přechodovým odporem.

V odkazu níže návody na TC-6 a demontáže palubky, :)

doplněno 18.06.14 11:11:

wrp.cz/...

wrp.cz/...

felicia.manas.name/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]