Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodovka felicia

Od: artaban* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den může mě někdo poradit kolik a hlavně kudy mám nalít oleje do převodovky u Felicie 1.3 mpi rv.2001. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

4x

To je vtip?

Od tachometru vede seshora náhon do převodovky. Náhon se odpojí vyšroubováním převlečné matice bowdenu. Náhon se výtáhne a kouká na tebe schovaný pastorek náhonu. I ten se musí vytáhnout. Zboku ho drží plíšek a jeden šroubek s šestihranou hlavou na 9 klíč. Ten povolíš a na plíšek zestrany poklepeš, aby se zatočil a zatočil celým tělem pastorku. Pak pohyby do stran to rozhýbeš a při pohybech do stran táneš nahoru. Nesmíš klešťema, aby se nezničili závyty. Dáš tam znovu bovden náhonu a za to to taháš ze současným kvedláním do stran plíškem.

Vždy pohybuj v ose nahoru a dolu a v krutu otáčej. Jiný pohyb náhon zničí. Bacha na zapadnutí vntitřní hřídelky s ozubeným kolečkem z plastu do těla difu/převodovky.

Ještě je jeden typ náhonu, který je celoplastový a ten jakoby stranový plíšek s šrobkem je jeho součást.

Vznikne díra 20mm a tou naleješ převodový olej Trans 75W nebo nejlepší 75W-90.

Vypoušťecí šroub jsi taky našel? je zboku převodovky pod levou poloosou na 19klíč nebo imbus.

Kapacita je 2,6litrů (stejně koupíš po litrech 3). Leje se toho tolik, až bude to plastové kolečko zespodu 6mm mokré od oleje. Slouží jako měrka po montáži/zasunutí.

Pokud olej uniká, tak hlavně gufery poloos a guferem řazení/tyče

doplněno 20.12.12 17:56:

Zde se vypouští:

poradte.cz/...

doplněno 20.12.12 17:59:

Tedy tohle se vyšroubuje ven z převodovky a zároveň se tím měří hladina.

Převodovka felicia
artaban*
hodnocení

Děkuju moc za přesné popsání postupu já prostě hledal napouštěcí otvor (šroub) Vypouštěcí šroub sem našel.

přizvedneš auto schodíš levý kolo a z boku na převodovce je vypoušták:)

wrp.cz/...

gumidek*

Tak ten vypoušťák nespleť s aretačním, jinak si vylágruješ převodovku. Vypoušťák viz. odkaz ;). Olej se nedolívá. mění se celá náplň. Hlavně nelít 80W a více. Zničí se synchrony. To je pro Š120, kde lepší oleje neznali.

doplněno 20.12.12 19:02:

;)

Převodovka felicia #2
pp205

Zdravím, při doplňování oleje, mi vnitřní hřídelka s ozubeným kolečkem, zapadla do převodovky, prosím co s tím, díky

Vylovit pinzetou nebo rozebrat převodovku.

Nesmíš jen tahat nahoru pro příště. Musíš tam nechat tu plechovou podkůvku ze strany a kroutit sem a tam a u toho tahat a jakoby šroubovat ven. Tahnutím uděláš škub a poškodíš bowden nebo vyletí vnitřek kolečka a zůstane v převodovce a nejhůř zapadne do převodovky do útrob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]