Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák C

Od: kudr odpovědí: 10 změna:

Mám řidičák B, chci si udělat C, když neudělám písemné nebo jízdy, bude mi odňat ridičák B jako u motorky když neudělám zkoušky na ni? Díky za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

11.06.14 18:22
hodnocení

0x

Ne.

fido*

wamp: zas píšete nepodložené věci. Ještě jste opoměla napsat, že když o tom logicky uvažujete...

.

Odpověď: ANO, komisař Vám smí odebrat řidičské opravnění, pokud nesplníte při testu na C, podmínky na B, neboť může usoudit, že vaše schopnosti na B již také pominuly.

ALE: je to o člověku: Viděl jsem řidičku v 7x opakovat testy na D a přesto ji nebyl odebrán průkaz na C.

Komisař vetšinou udělá 3 věci:

1/ odebere - nejhorší varianta

2/ pohrozí, že pokud neuděláte opravný test, tak odebere pak

3/ to zda máte B nijak neřeší, on tu je kvůli C

lmgify
hodnocení

0x

Uz tady ten dotaz byl nekolikrat a ze zaveru diskuzi vyplyva, ze odpoved je ano a ne. :)

Urad sice zahaji jejich proces o odebrani ridicaku, ale protoze jim to trva dlouho, nez vubec zacnou a pak jeste nez ten proces uzavrou, tak do te doby stihnes nekolik dalsich pokusu o ziskani C. Zaverecky muzes delat kazdy tyden a delas je vzdy jen z casti (teorie, udrzba, jizda), ze kterych jsi predtim propadl. Kdyz jsi treba udelal teorii na prvni pokus a udrzbu na druhy, tak behem treti zkousky budes delat jen jizdu, protoze teoreticky test i udrzbu uz mas splnenou v nekterem z drivejsich pokusu.

lmgify

Jedna z tech predchozich diskuzi i s odkazy na zakon je treba tato.

lmgify

Jak spravne pise Opicak (a ja to nenapsal a nezduraznil), ridicak ti zacnout brat jen kdyz v teoretickem testu budes mit mene bodu, nez bys potreboval na B (i kdyz i to je nepravdepodobne, protoze test na C ma nekolik jinych otazek nez test na B). To, ze neudelas zkousku z udrzby nebo z jizdy nema na odebrani ridicaku vliv (jinak to nesnizuje tvoji odbornou schopnost ridit B, protoze k tomu udzbu C a jizdy C nepotrebujes).

lmgify

Jeste me napada, ze jestli neudelas jizdy pro C, protoze jsi treba projel na cervenou nebo nezastavil na STOPce, tak to nevim, jak se resi, jestli to je znamka neschopnosti ridit i B.

hodnocení

0x

ANO, za předpokladu, že jste udělal tolik chyb, že to nestačí ani pro tu skupinu, co už máte.

kudr
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi, písemných testů se nebojím, na B jsem se hodně našprtal a měl opakovaně cvičné testy na 100%, šlo mi spíše o ty jízdy, přece jen se jezdí s velkou mrchou po úzkém městě, pokud tedy zatím mohu jízdy opakovat vícekrát tak je to super, protože člověk nikdy neví co se přihodí.

fido*

cvičný test je cvičný. Je v klidu a nic nehrozí. Ostrý je ve stresu. Pokud projedete stopkou nebo červenou, není to na odebrání "B" protože se dá předpokládat , že jste nervozní ze zkoušky, z jineho auta, z komisaře, z výsledků. Se mnou dělal klučina "D" a projel stopkou. Všichni jsme se vzadu málem vyvrátili, ale je to i tím, že vás tahá na neznáme místa a jezdit najednou s takovou "krávou" ( myslím velké vozidlo) rozhodí každého. To byste těch stopek musel projet 10 a 45 červených, ale to se NEMUZE stat, protože Vás za první stopkou většinou zastaví a bere dalšího.

lmgify

Jizdy muzes opakovat kolikrat chces (kazdy sesty pracovni den, nejdele do 6 mesicu od prvni jizdy), ale za kazdou takovou jizdu se plati novy poplatek za zkousku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]