Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je možné prodat odhlášené vozidlo. Koupil jsem si auto a bývalí majitel ho na mne odhlásil. Na sebe jsem si ho nepřihlásil, ale chtěl bych ho prodat. Je nezbytně nutné abych ho na sebe musel přihlašovat a hned ho zase odhlásit na nového kupce, nebo to jde jinak? Díky
Mnohokrát odpovězeno zde, takža ANO! Ale nechť se kupec u nich poptá co jeho úřad konkrétně požaduje..
poradte.cz/...
A pojistku, vč. EK.
Ne že co požaduje konkrétní úřad! Jen to co je ze zákona!
Při zapsání nového majitele je třeba:
Technický průkaz,Osvědčení o registraci,protokol o evedenční kontrole nebo technické kontrole do stáří 1 měsíc,KS nebo alespoň údaje o prodedejci (jméno příjmení,adresa,rč či dič,plnou moc prodávajícího,(pkd jste zaspán do polopřevodu tak stačí asi od Vás),svoje doklady (OP) a peníze (800kč + O-10 000kč dle emisních limitů) a zelenou kartu.Na úřadu vypsat žádost o změnu? nwn jak se to jmenuje,vzory a tiskopisy tam mají vystaven a vyloženy!
Při změně z kraje do kraje se odevdávají i RZ!
Snad jsem na nic nezapomněl.
Vy jako prodejce -dáte plnou moc a předáte doklady od vozu
doplněno 22.02.14 16:59:Předpisy jsou stejné a je jedno zda se přihlašuje v Aši nebo naopak v Jeseníku!Když už jsme u toho tak dokonce ani zelenou (tj nemusí být uzavřeno PR) kartu nemusí při přehlašování být!
A je jedno zda-li je odhláška na mne a já nedohlásil a prodávám dál,evidenční úkon nevyjadřuje vlastnický vztah k vozidlu!
Mohu se zeptat na kolika úřadech v této zemičce jste tuto změnu prováděl a zda postupovali všude naprosto stejně? Já tu zkušenost mám. Uváděný není klasický prodej, jak ho tedy zákon řeší?
doplněno 22.02.14 17:28:Jo zákon je jeden, úředníků moc. Ale neodpověděl jste, jak případ tazatele řeší zákon. Píšete o něčem jiném, já žádný vlastnický vztah nenapadám. Můžete si načíst § 4 a § 6 vč. z. 168/1999? On totiž zákon, tedy zákonodárci nepočítali s bordeláři, že se nebude dodržovat a proto nastanou změny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.