Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v polopřepisu

Od: zuz* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chystám se koupit auto, které má pán pouze v polopřepisu, jaké k tomu budu potřebovat podklady? A na co si mám dávat pozor? Předpokládám, že potřebuji kupní smlouvu mezi mnou a pánem a dále plnou moc, ale od koho? od toho kdo je napsany v techničáku, nebo? A mohu pak za něj vyřídit tyto náležitosti v mém okrese? Pán je z Aše a já z Berouna. Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Plná moc musí být od toho kdo je zapsaný v TP a na něj, ale musí znít i kuoní smlouva, nemůžete auto kupovat od někoho kdo ve vztahu k vozidlu neexistuje.

buss
hodnocení

0x

To co za normálního převodu, jen bych doporučil si zavolat na OdbDSA kde se bude přihlašovat, co oni konkrétně vyžadují, každý postupuje trošku jinak! Někde chtějí vyjádření prodávajícího (když on to má do 10 dnů zaregistrovat a prodal dále). Logicky PM od toho, kdo prodává, nebo též někoho, koho úkonem zmocnil. A bacha na pojištění, aby nevnikla rodleva. PM se neověřuje.

doplněno 19.02.14 11:27:

Třeba takto:
Prohlášení
Prohlašuji, že jsem vozidlo Hopsa Trysk AB RZ xxxxxxx VIN ... neprovozoval a prodal:
Bjutyfl Zuzka nar. 10.15.1980, bytem Mojeobec, Bulvár č. 999.
Franta Prodejce, Vesnicenějaká 888
datum...podpis...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]