Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju opravit skútr, nestartuje a nechytá. Svíčka jiskří a karburátor je plně vyčištěn, vzduchový a palivový filtr také vyměněn.. V servisu říkali ,že to může být pístníma kroužkama, tak se snažím k něm dostat.
Touto cestou se chci zeptat co bych měl ještě zkontrolovat a na co si dát pozor. Postupně zde budu dávat fotky a videa jak jsem na tom.
Jedná se o skútr Sachs Speedjet 2T 50ccm.
doplněno 19.02.14 13:10:A chtěl bych se ještě zeptat, zda-li by mi někdo třeba nepomohl přes SKYPE videohovor přímo od skůtru je připraven
v jakém stavu je svíčka během startování - když ji vyšroubujete, je suchá nebo mokrá? když je suchá - je třeba hledat v palivovém systému; když bude mokrá - tak v elektrice
někdy pomůže dát na zkoušku úplně novou (nebo alespoň odzkoušenou) svíčku
předpokládám, že svíčka je předepsané hodnoty
Svíčka je teď černá ,ale když ji vyměním a seřídím karburátor...což se mi asi moc nevede tak nevim. Jak jsem si stáhl návod jak seřídit karburátor: scootland.cz/... tak třeba nevím jak dlouho se projet...vždycky jsem se projel kousek a když byl černý tak myslím ubrat a když moc bílí tak přidat nebo tak nějak...ale jak jsem ho plus mínus seřídil tak byl do zlatova...ale po 20 km už zase černý...a chcíplo to...a moc to ještě k tomu kouří při studeném startu...
Servis neměřil nic...já jsem se tam přišel zeptat čím by to mohlo být...když jsem vyměníl svíčku a vyčistil komplet karburátor..a řekli mi ,že pístníma kroužkama...už jsem to skoro rozebral...ale řekl jsem si ,že se zeptám ještě vás...,protože mi to přišlo nějaké divné...,když jsem zadal do strýčka google "skútr nestartuje" tak nikde nikdo se nezmínil o pístních kroužcích...a ,když jsem zadal jak poznám že jsou v háji pístní kroužky, tak mi vyskočilo ,že by to mělo brát více oleje...což se neděje
Skútr má najeto kolem 10 000 + -, tachometr přestal fungovat..ale to vím co s ním je je vypadla klička u kola...ale to někdy jindy
potřebuju teď aby jel.
v návodu ke skútru je popsáno základní nastavení karburátoru, alespoň u mého, postupoval bych podle toho; následně až pak doladění; dotaz - dostává se směs do válce? svíčka je mokrá?
takže nová svíčka + základní nastavení karburátoru a motor se musí rozjet!
jaký karburátor máte? typ? výrobce?
manuál pro skutr zde
doplněno 19.02.14 17:14:a ještě toto
Můj typ karburátoru: skutry-olomouc.cz/...
Nakonec jsem přišel na další věc :-/ nejde mi benzín do karburátoru...zkouším dělat podtlak ale nic...jestli to teda dělám dobře ,že foukám do hadičky (do té menší ze které nejde benzín).
Stalo se to ale asi přes zimu... před zimou ,ale tekla takže chyba navíc...děkuji
Dnes jsem koupil a namontoval svíčku novou je suchá
tak jsem to poznal
Do které hadičky? Pro vyústění benzínu? Taky nic..
doplněno 20.02.14 12:56:Už jsem nato přišel jdu zkoušet
Tak jsem zprovoznil benzín do karburatoru...a už jsem zase u té chyby...skutr nastartuje...při vstříknutí benzinu přes vzduchový filtr do karburátoru...běží asi 20 - 30 vteřin a chcípne...a už ho nemůžu za boha zase nahodit.
Váš problém se startováním skutru o obsahu 50 cm dobře znám. Již se to zde také řešilo, přikládám odkaz. tak si počtěte. Bylo mi také doporučeno kupovat kvalitnější benzín. Skutr jsem loni ale vůbec nepoužila, takže nemohu říci jestli je tato rada dobrá. Dle mého názoru stojí všechny skutry o tomto obsahu za nic. #problém+se+startováním+skutru
Většina problému se startováním malých motorek, tedy mopedů i skútrů je způsobena biopřísadami v benzinu, já jim s prominutím říkám biosračky. Řeším to jak na běžícím páse vyčištěním karburátoru, co je ale zásadní, je nutné hlavně vyčistit volnoběžnou trysku. Dělám to drátkem který vytrhnu z drátěného kartáče.
Pemiové palivo, jako je třeba Verva 100 od benziny je prevence. Přes sezónu když je motorka v trvalém provozu se na ni jezdit nemusí. Jakmile ale hrozí delší odstavení, třeba přes zimu, je vždy dobré před posledními jízdami natankovat premiový benzin. Nebo alespoň ten původní odpustit z karburátoru výpustným šroubkem který bývá naspod karburátoru.
¨Nemám rád Babiše a řepková pole a blbce kteří se zasadili o pančování paliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.