Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startování skůtru na jaře zlobí

Od: policista odpovědí: 6 změna:

Mám skůtra Keeway Fokus 50 a každý rok na jaře mám velký problém skůtr nastartovat. Připadá mi, že tam nejde benzín. Prý je tam nějaký elektrický sytič. Poraďte prosím, jak na něj.Servisní opravnu v našem městě zrušili.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

2x

Já mám skútr 125ccm a letos jsem ho oživoval asi 10 min. Ten benál se z hadiček, ale hlavně z karburatoru vypaří, automatický sytič je super věc, ale také velmi nedokonalá věc, protože skútr se jím přechlastá...

Já to dělám takto:

Zapnu zapalování a chvilku počkám, poté začnu nakopávat (samozřejmě bez plynu!)..skútr nechytá, asi po desátém nakopnutí vypnu zapalovaní (klíček) a nakopávám naprázdno. Takto to dělám asi 5 minut. Poté to zkouším elektrickým startérem, kde většinou do dvou minut skútr chytne..

modano29*
hodnocení

2x

to je naprosto normalni vec,vsechny skutry maji podtlakovy palivovy kohout,po delsim stani se benzin z karburace a prislusenstvi vypari a je potreba jej dostat zpet.bohuzel pri samotnem naslapovani motoru neni podtlak dostatecny a tak se dost casto stava ze po zime trva nekolik minut nez se motor rozbehne

alipasa*
hodnocení

Hoši díky za rady. Postupoval jsem včera dle vašich rad a skůtr už jezdí.

tesyk*
hodnocení

0x

Po dlouhé odstávce se musí startovat nakopávačkou, ne startérem. Většinou to tak funguje.

policista
hodnocení

Ahoj. Dík za radu. Samozřejmě to našlapávám. Loni jsem nastartoval asi po 60. našlápnutí-to přecí není normální.

tesyk*

skutry mají podtakový uzávěr paliva, fajnšmekři to řeší po zimě taky tím, že odpojí tu hadičku u motoru a vytvoří potlak pusou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]